[]

sözlük okuyamaz oldum

özellikle de ve ki eklerini, özel isimlere gelen ekleri yanlış yazanlar her geçen gün artıyor. her gördüğüm yanlış kullanımda sinirim bir tık atıyor. özelden ana avrat düz gidip doğrusu şöyle yazılır demek istiyorum, sonra kim uğraşacak diyorum, ordu gibiler.

20 yaş üstü böyleyse alttan nasıl bir nesil geliyor tahmin edebiliyor musunuz? napiyim ben bu halde?


 
rastgele okumuyorum ben bu yüzden, badi seçtim 10-20 tane onları okuyorum; bir de bilgi ihtiyacım olduğunda başlık olarak arayıp bakıyorum. bilgi içeren başlıklarda nispeten az var bunlardan, o yazmayı bilmeyen dingillerin söyleyebilecekleri şeyler siksok, maç ve sığ politika başlıklarıyla kısıtlı.


  • Bruce  (30.11.17 00:15:22) 
- Sakin kalın.
- Siz hep doğrusunu kullanın.
- De ve ki ekleri için farkındalık yaratma amacıyla sosyal platformlarda sesinizi yükseltin.
- Bir de yazamayanlara kızmaktan ziyade acıyın. Çünkü tanıdığım sınıf öğretmeni arkadaşlarımın bile dilbilgisi felaket.

Her şeyden önce şunu bilmeliyiz ki hangi dil olursa olsun konuştuğumuz dile özen göstermek bir tür saygıdır, zeka işaretidir, hepsinden önemlisi de "düşünen" canlılar olmanın gereğidir.

İyi akşamlar ve esenlikler dilerim...
  • monogram  (30.11.17 00:15:42) 
ben uzun süredir ses çıkartmıyorum artık, bıraktım. pek bir faydası olmuyor. çünkü abartısız her vakada karşıdaki şahıs "doğrudur" diyeceğine günlük hayatta da olduğu gibi sesini yükselterek üste çıkmaya çalışıyor. günden güne, gençken sinir olmasam da garip bulduğum o "kuralcı" kişilerden birine dönüştüğümü, okuduğum her yazıda ilk olarak hatalara, özellikle de dahi anlamına gelen "de"ye baktığımı fark ettim. ama yine de bunları doğru kullan(a)mayan insanlar hakkında hayli olumsuz düşünmeye başlıyorum. ayrıca zeka göstergesi olduğuna da katılıyorum. sözlükte doğrudan entry'yi okumayı kesiyorum mesela. monogram'ın dediği gibi milli eğitim camiasında da durum pek iç açıcı değil maalesef.

arat: facebook içkiliydi bilmem ne sayfasındaki "dahi anlamındaki "de"yi bitişik yazan insan" görseli.
  • sanat guresi  (30.11.17 00:49:02) 
hesabımı kapatıp rahatladım. işim gücüm yok, tanımadığım insanlara sinirleniyordum. sapıtmıştım iyice.


  • gebere jackson  (30.11.17 01:03:08) 
ekşi sözlük yoğun olmayan başıklardır. az bilinen "term"ler. filmler vs dir


  • kediyiyenpiskopatfareyimben  (30.11.17 01:07:49) 
ben en çok entry diye soru ya da 2-3 kelimelik sikimsonik yorumlarını esirgemeyen dalyaraklara ifrit oluyorum. yaştan değil avamlaşmadan bence.


  • yuto  (30.11.17 01:50:31) 
Su soru ve cevaplari okuyunca resmen rahatladim ya. Iyi ki varsiniz.


  • mesudiyeli mesut  (30.11.17 11:48:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.