[]

parmak kırığında fizyoterapi

ne kadar sürer , günde kaç saat harcanır?




 
Metalarpal mi?


  • birdenbire  (29.11.17 23:58:39) 
mallet finger işaret parmak. + tendom kopması.


  • Cursed Chico  (30.11.17 00:02:23) 
Geçmiş olsun. Bende eklem kırığı vardı.

18 gün falan, hergün 1 saat gitmiştim. Evde de kendim bazı egzersizler yapıyordum.

Umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz.
  • birdenbire  (30.11.17 00:03:47) 
Merhaba beyim
Benim de 3-4 ay önce kadar elimin tersinde, ayanın dış kısmında kalan bir kemik kırıldı. Gördüğüm kadarıyla ufak bir kırıktı ama orta parmağa doğrudan tesir ediyordu ve avucumu açıp kapatamıyor, yumruk yapamıyordum. İlk gün oldukça şişmişti.
Ertesi gün alçıya alındı, 3 hafta kadar kaldı ve sonra doktorun kararıyla alçıyı çıkartıp esnek sargı ile şeklinin koruyarak boynuma asılı şekilde dolaşmaya başladım. İlk açtığımda gerek ölü deriden gerek hareketsizlikten kaskatı olmuştu. Bana tavsiye edilen şekilde beyaz sabunla temizleyerek ılık suda açma kapama alıştırmaları yapmaya başladım ve güneşte gezindim ki ısınsın, güçlensin. Sonra yavaş yavaş açıldı.

1.5-2. aydan itirabaren rahatça kullanmaya başladım ama diğer parmağımla karşılaştırınca çok ufak bir fark var azcık şişkin gibi, ama iyi.

Edit : Alçı 3 hafta kalmıştı, o kısmı yazmamışım.
  • burka  (30.11.17 00:09:09 ~ 00:22:46) 
geçmiş olsun size de

banaşöyle bir şey yptılar tüm elimi kllanamyayım diye

st3.myideasoft.com


böyle br şey yapabilcekken

www.kalimed.com

tek parmak sadece kullanılamayacaktı. ama şu an 1.5 ay oldu, tüm parmaklar uyuştu ve ölü deri var ve zayıfladı da sanki.


birdenbire doktora gidip doktorla 1 saat egzerszi mi yapılıyor?


burka hala mı o fark var, neden olabilir.
  • Cursed Chico  (30.11.17 00:16:08) 
Merhaba
Ben alçıdan sonra eldiven gibi olan şeyden alıp taktıp, askısını da boynumdan geçirdim. Parmak koruyucusunu da bir ara düşündüm de sonra gerek olmadığına karar verip almamıştım.
Bizzat doktora gidip çalışmadım, basit bir kırıktı benimki. Egzersizler de kendim halledebileceğim şeylerdi. Fark neden var bilemiyorum, zaten daha ziyade boğum kısmı biraz şişkince diğerine göre. Belki zamanla geçer, vakit herşeyin ilacıdır derler...
  • burka  (30.11.17 04:23:43) 
açılın ben geldim. yıllar önce tendon kopması nedeniyle ameliyat olup 1 ay alçıda sürünmüş biri olarak ben 1,5 ay kadar sonra elimi kullanabilmeye başlamıştım. ama şimdi fizik tedavi yöntemlerinin geliştiğini düşünürsek daha da kısalır süre muhtemelen.


  • karamell  (30.11.17 14:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.