[]

şifre giriş ekranı

şifre girdiğimiz yerde şifremiz yerine yıldızlar belirir. bunu hepimiz biliriz. bende kareler çıkıyor. nedendir ?




 
her zaman mi bu cikiyor? registry'de galiba ayari vardi onun gizleme karakteri ne olsun diye. Cok endiselenicek bi durum yok zannimca.


  • badseed  (02.09.07 23:57:52) 
registry derken ?


  • chak 666  (03.09.07 00:00:15) 
(bkz: windows registry)

regedit ile registry nin neye benzediğini görebilirsin ama o ayarın nerede tutulduğunu bilmeden değiştirmen mümkün değil malesef.

ayrıca font problemi gibi geldi bu bana. o kutucuklar tanımlı olmayan karakterlerde çıkar genelde.
  • thalamus  (03.09.07 04:34:20) 
garanti bankası internet şubesine ilk defa girildiğinde şifre karakterleri siyah yuvarlak olarak çıkıyor. güvenlik kalkanı denen eklentiyi yükledikten sonra ise yıldız şeklinde çıkıyor. ayrıca diğr bütün sitelerde de siyah yuvarlak çıkıyor hala. eklentiden sonra aynı sitede böyle bir değişiklik olduğuna göre fonttan değil, badseed'in dediği gibi registry'den falan olmalı.


  • kibritsuyu  (03.09.07 10:04:28) 
Simdik iki ihtimal var. Sanki ben fi tarifinde registry diye bahsi gecen windows isletim sistemimizin iviz zivir datalarini tuttugu database'de kendisine ait bi parametre oldugunu ya gormustum ya duymus ama simdik aradim biraz internetten bulamadim. birde sifre girdiginiz ekran ozel bir yazilima ozgu ise yazilimcinin bu karakteri istedigi gibi degistirme opsiyonu cogu guzide programlama dillinde mevcuttur.


  • badseed  (03.09.07 15:37:11) 
sözlük de dahil şifre giriş kısmında yıldız kullanan bir çok web sayfası bu hatayı veriyor. yani sorun özel bir yazılım üzerinde değil. şifre kısmında kalın noktalar kullanan sitelerde (gmail, yahoo..) sorun yok. sanırım karakter sorunu. ama msn messenger da yıldızlar gözüküyor. normal yazarkende yıldızlar var.*****


  • chak 666  (03.09.07 17:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.