[]

Bel fıtığı olup da fizik tedavi görmüş olan var mı?

Başlangıç seviyesinin bir tık üstünde, L4-L5 bölgesinde bir fıtığım var hazirandan beri. Kasım ayı içerisinde 2 defa sert bir şekilde yokladı. İlk çıktığı anki kadar kilitlemese de tadımı kaçırmaya yetecek kadar canımı yaktı. En sonunda dayanamayıp bir fizik tedavi merkezine başvurdum.

Hazirandan bu yana yaptığım egzersiz hareketlerinin bir şeye yaramadığı anlaşıldı ve 15 günlük bir tedavi programı yazıldı. Bunun içinde elektrik, ısı ve bir de basınçsız ortam yaratan bir alet var.

Sorum ise şu; bel fıtığı için fizik tedavi aldıktan sonra hayatınızda ne gibi değişimler oldu? Memnun kaldınız mı? Dedikleri kadar işe yarıyor mu? Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?

Komikli, şakalı cevaplar olmazsa sevinirim. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

 
@acemi elbette. Hepsi var hayatımda. Zaten öncesinde de aynı şeylere dikkat ederek yaşıyordum. Bir gece çarşaf sererken oldu her şey.


  • desdenova34  (29.11.17 22:48:05) 
İşe yarıyor hem sıcak terapi sayesinde gerginliğin gidiyor hem tens cihazıyla kası uyarıyorlar daha güçlendiği için ağrıların azalıyor. Tedaviden sonra 6ay 1yıl arası rahat etmiştim.


  • kararsızataletfilozofu  (30.11.17 00:14:53) 
benim bütün lomber diskler dejenere, bir bulging bir de hafif protrüzyon vardı. anlayacağın belimi elime almıştım.

fizik tedavi falan bana biraz boş iş geldiği için kendim araştırma yapıp egzersizler buldum. her gün yarım saat onları yapıyordum. bir de tempolu şekilde 5km yürüyordum. bu şekilde 4-5 ay devam ettim. yürüyüşler biraz aksadı falan ama egzersizlerime hep devam ettim. bir yıldır egzersiz de yapmıyorum ama şu an sanki o ağrıları hiç yaşamamış gibi iyiyim.

tam iki yıl olmuş ilk ağrıları yaşamaya başladığım zamandan itibaren. aslında hazır sağlığımı kazanmışken onu korumak için eski düzene geri dönmem gerek ama rahata alışınca her şeyi unutuyor insan.
  • catch the arrow  (30.11.17 01:12:51) 
kesinlikle ftr prof sabri narman hocaya görünün. acıbadem de ama ftr konusunda tr de daha iyisi yoktur.


  • oscar  (30.11.17 01:27:49) 
15 seans fizik tedaviye vereceğiniz parayı iyi bir fizyoterapist/manuel terapist/osteopata verin. En fazla 5 seansta iyileştirerek gönderir sizi. Ayrıca size sıradan değil, size özgü egzersizleri vererek kendi kendinize yetmenizi sağlar.


  • humblebirth  (30.11.17 01:29:13) 
manuel terapi uygulayan fizyoterapist araştırmanızı tavsiye ederim.
ben de çekiyordum bel ağrısı. 5 seans fizik tedavi ve manuel terapiyle şu anda daha çok çok daha iyiyim.
ankara'daysanız öneride bulunabilirim.
  • karamell  (30.11.17 14:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.