[]

sartre-bulantı

136. Sayfadayım. Nasıl geldim bilmiyorum. Önceki 135 sayfada ne anlatıyordu hatırlamıyorum bile. Bi kaç cümlenin altını çizdim. Ben bu kitabı büyük umutlarla almıştım. Biraz ağır mı u kitap yoksa olay örgüsü yok diye beni mi sarmadı ?

Yarım bırakınca duyulan vicdan azabı nolacak peki


 
varoluşçuluk pek ilgini çekmiyorsa biraz ağır evet.
olay örgüsü kendini belli etmeyecek derecede var tabiki.
işte bunlar hep existential crisis.
  • lesmiserables  (29.11.17 20:30:57) 
Herhangi bir kitabin sizi etkileyip etkilememesi, hayat görüsünüze, yasiniza, deneyimlerinize, hayatta bulundugunuz yere cok bagli. Benim de önemli addedilen kitaplardan pek bir sey alamadigim olmustur. Garip bir durum yok yani.

Ben kendi adima Bulanti'dan baya etkilenmistim.
  • hophophoba  (29.11.17 20:50:54) 
yarım bırakınca vicdan azabı duymanı anlıyorum. ama hak vermiyorum. düşününce sen de hak vermeyeceksin.

bir kitap işine yaramıyorsa, anlamıyorsan ve seni sürüklemiyorsa, bir şey katmıyorsa; yazarın dili olsa "kapat artık şu kitabı" der. bir kitabı anlamamana rağmen bitirmek belki de daha düşündürücü olabilir. yazarın dostoyevski de olsa, james joyce da olsa, tolstoy da, sartre da; bu değişmez.
  • EasyTiger  (29.11.17 21:34:02) 
onun vakti vardır, döner okursun illa ki sonra, nasılsa kitap sende.

sartre'ın romanlarının böyle bir tarafı var, hepsini tek tek bilmiyorum ama olay belirgin değil çünkü, ya da başka bişey de belirgin değil. her şey belli belirsiz, noluyo lan şimdi deyip arada durup o soruya cevap verme ihtiyacı oluşturmuştu bende akıl çağı.

senle yazarın aklı/kastettikleri "şimdilik" örtüşmemişsiniz demek ki, ya da bir ihtimal hiç örtüşmüceksiniz.
  • dafaisss  (29.11.17 22:27:00) 
Beni de edebiyattan soğutmuştu. Neyse ki çok kalın bir kitap değil. Bitirin bence; aklınız kalmasın.


  • auroraaurora  (29.11.17 23:16:12) 
evet can yayınları. biraz dursun bakalım en baştan tekrar denerim


  • kablelvuku  (30.11.17 10:39:58) 
Okuyunca duyuruyu kendim actim zannettim yemin ederim. Ben bitirmistim hocam; ama bastan yeniden okuyacagim baska bir zaman.


  • mesudiyeli mesut  (30.11.17 11:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.