[]

motosiklet kazası... hata kimde sizce?

www.youtube.com

burda hata kimde?

motorcuda mı arabada mı?

 
araba sinyal vermiş mi göremedim. ama bence çoğunluğu motorda.


  • inheritance  (29.11.17 15:46:02) 
Çok hızlı gidiyorlar çok.. O yol bu hızı kaldırmaz, bu hızla ani bir durumda (Köpek olur, çocuk olur, araba çıkar u dönüşü yapar..) refleks süresi + kurtulma hareketi yetersiz kalır.


  • bigfishar  (29.11.17 16:03:48) 
Araç sola dönerken sinyal vermemiş evet, ancak yavaşlamış ve görünür şekilde sola meylediyor. Ben bu aracın arkasında olsaydım "bu şimdi sola sapacak" diye yavaşlardım zaten. Motor kullananlar "kenarından kaçıveririm" diye düşünüyor, hızını azaltmıyor, durmuyor, sonuç ortada.


  • SiyamkedisiZorro  (29.11.17 16:12:17) 
İkisi de kusurlu ama hatanın çoğu motorda, hızdan ötürü. Ayrıca şehir içi böyle dar yolda öyle kafana estiği gibi sollama yapamazsın motorlu da olsan. Şu "yaya geçidi" tabelası ve yaya geçidi şeritleri ülkemizde işlevsiz de olsa, o ehliyeti aldıysan bilmen gereken şey oralarda hız düşürmek yaya olsun ya da olmasın. Kasksız olması da kazanın oluşumunu etkilemeyen ayrı bir kusur tabi. Sonuç olarak bu ülkede kimse şu araçları kullanmayı bilmiyor. Bakkallar ehliyet verse daha dikkatli ehliyet dağıtır.


  • tierra santa  (29.11.17 16:16:25) 
motorcuyum. bu kazada motor büyük ölçüde hatalı.
1. o yol için fazla hızlı gidiyor.
2. sollama yapabileceği bir yer değil.
  • chavezding  (29.11.17 16:20:05) 
durumum itibariyle videoyu izleyemiyorum ama genel olarak konuşucam. Yakın zamanda tam karşımda trafik kazası oldu. Motorcu yolunda giderken salak bir karı U dönüşü yapılmaması gereken yerde buna yeltendi ve motorcu duramayarak arabaya çarptı. Motorcu kendinden geçti, kolu arabanın çamurluğuna sıkıştı kaldı. Yolda giderken özellikle trafik yoğunsa sağ şeritten giderken yanımdan geçen motorculara özellikle yol veriyorum. Aslında böyle bir zorunluluğum yok ama dürüst olmak gerekirse kaza maza mevzusuna karışmak istemiyorum. Belki bir gün sırf bu yüzden solumdaki arabaya sürtücem trafikte.. Yollar ne arabaların ne de motorcuların..


  • silah taciri  (29.11.17 16:30:03) 
bence burada 2/6 veya 3/5 gibi verirler orani. sinyal vermeme asli kusur sayilmiyormuş. hatanin buyugu motorcuda ama pikap da boş değil.


  • tukenmez adam  (29.11.17 16:38:34) 
bir kac kere izledim. motosiklet kullaniyorum. motosikletin nasil hareket edebildigini, neler yapip yapamayacagini biliyorum.

hiz yazmiyor sanirim. araba yolun ortasindan giderken sola parketmeye karar veriyor ve hizini durma noktasina kadar dusuruyor. yani 50'yle falan giderken zort diye yolun ortasinda duran bir araba dusun. araba yavasladikca aralarindaki mesafe azaliyor ve motosiklet solundan gecerim bunun derken araba ayni anda sola park etmek icin manevra yapiyor ve kaza oluyor.

motosikletin hatasi, kendi Adina zibidi gibi korumasiz binmis olmasi. o yol icin yuksek hizi. onceki bir iki sokak birlesim noktasinda hic kontrollu gitmemis. gelen var mi diye kontrol etmiyor, bodoslama geciyor. onunde arabanin yavasladigini da fark edemiyor. takip ve manevra mesafesi birakmiyor kendine. ongorulu kullanmiyor.

araba ise yol babasinin maliymis gibi, yolda sadece kendi varmis gibi, sinyal falan vermeden, arkayi kontrol etmeden aniden yavaslayip sola kiriyor. dikizden bakmis olsa gormemesi mumkun degil.

trafikte hemen her kaza engellenebilir. kimse tamamen sucsuz olmaz. millet anlatirken hep adam ayi gibi geldi carpti fln der ama kendi hatalarini gormezler.

park ederken aynalardan trafigi kontrol etmek, sinyal vermek falan bunlar motosiklet suruculerine yapilan iyilikler degil, zorunlu hareketlerdir. hani dikizden bakmis olsa sinyal vermemesini gene anlarim da bu bildigin lomburt diye dalmis sola.

trafikte bir suru sigir var, kiro var. okumus cahil fark etmiyor. adam motosiklet dusmani. bunun psikolojik sikintilarini cozumlemek motorcunun isi degil. hicbir aracin kendini gormedigini var sayip o sekilde kullanirsa bu cehaletin icinde hayatta kalir. trafik yollarin sadece 4 tekerlere ait oldugunu dusunen, motosiklet kullanmayi simariklik gibi goren dingillerle dolu. kiziyor cunku adamin rahatini bozuyorsun, piknik yapar gibi kullanacagina daha dikkatli olmak zorunda kaliyor, aynaya bakmak, sinyal vermek zorunda kaliyor.
  • jimicik  (29.11.17 16:42:24) 
ikisinin de gidişi acemi apaçi tarzı. ne yol okuma var ne önünü kestirmeye çalışmak var tamamen gaz açayım şurdan aradan geçeyim mantığına odaklanmış.


  • orpheus  (29.11.17 19:18:29) 
Motosiklet sürücüsü olarak söylüyorum, motorcu neredeyse %100 hatalı.

Birincisi, kask yok.

İkincisi, öyle bir yolda nereden baksan 60'a çıktı. Belki daha da hızlı gidiyor. Çok gereksiz. Motosikletin fren mesafesi otomobil kadar kısa değil. Neden yavaş gitmeli? Böyle bir durum olduğunda zarar görmeden durabilmesi için.

Motosikletlilerin %100 güvenli ve emniyetli olması gerekiyor. Kendi sağlığı için.

Üçüncüsü, araç sinyal vermemiş olsa dahi, illa ki aracı geçecekse o konumda sağından geçmesi daha mantıklı. Çünkü solda zaten kocaman bir kamyonet var. Olası bir şerit değiştirmede böyle sıkışır, kaza olur işte.

Ben bir aracın yanından geçeceğim zaman kesinlikle kornayla "Bip bip" yapıyorum. Çünkü bizi görmüyorlar. Seçmiyorlar. Umursamıyorlar.

"ÖYLE ŞEY Mİ OLUR, GÖRMEK ZORUNDA BİZİ FARK EDECEK ARKADAŞ"

İyi de görmezse ona bir şey olmuyor, sen ölüyorsun.

Geçen gün motosiklet eğitimine gittim, oradaki eğitmen çok güzel bir şey söyledi.

"Haklı ve ölü olmaktansa, hakkı yenmiş ama sağlıklı, sağlam olmayı tercih ederim."

Bu olayı çok güzel özetliyor aslında.


Velhasıl, geçmiş olsun. Umarım ders olmuştur.
  • yirmisantim  (29.11.17 19:57:22) 
motorcuda, orası tedbirsiz laps diye sollanacak bir yer değil, o hızla gidilecek bir yer hiç değil.


  • yuto  (30.11.17 02:31:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.