[]

Amsterdam Sorularım

Merhaba ahali, ocak ortasına doğru 3k1e olmak uzere 4 kisi muhtemel bir amsterdam seyahatimiz var, bununla ilgili tecrubeli arkadaşlara birkaç kısa sorum olacak:
1-nerede kalalım? Airbnb'de merkezi konumda evler gecelik 350€ falan. Öeh yani. Merkeze yakın veya ulaşımı kolay olan, madden de çok uçuk olmayan spesifik bir bölge öneriniz var mı?
2-kaç gün yeterli olur? Serbest olan nimetlerden faydalanmak isterim tabii ama ilgimi çeken müze ve eserler de yok değil. Bu baglamda gezip gormeli kac gun amsterdam'a doyuracaktir?
3-rotterdam'a gitmeye deger mi?
4-mutlaka git, dene, yap dediginiz aktiviteler neler?
Tesekkurler simdiden.

 
1- madem 4 kişisiniz ve uygun airbnb bulamıyorsunuz, 4 kişilik odaları olan hostellerde kalabilirsiniz. üstelik şimdi sezon da değil, baya ucuza bulursunuz. hostelworld’den bakın. biz 2013 eylül’de aviengo adlı bir hostelde geceliği 7€ dan kalmıştık. tabi 4 kişilik oda değildi, daha kalabalıktı.

2- bence 4-5 gün iyidir. ama takılmaktan müze gezemeyebilirsiniz.

3- rotterdam’a gitmeyin pek bişey yok. onun yerine giethoorn, volendam, edam gibi kasabalara gidin rüya gibiler.

4- bişey olur mu diye korkmayın, mantar yiyin. bişey olmuyor :)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (28.11.17 19:23:07 ~ 29.11.17 09:16:11) 
couchsurfing'i deneyebilirsiniz kalmak için. 3-4 gün bence de yeterli. rotterdam'a gitmedim bilmiyorum. Son olarak mutlaka space cake yiyin.


  • kodu hayatimin amina kodu  (28.11.17 21:56:35) 
1-Neden tam merkezde arıyorsun? Orada sadece sıkıcı, turist mekanları oluyor. ben prinsengracht civarında kalmıştım, yakında durak var. yemek için rembrandtplein yakın, bolca restoran var orada.
2- 3- 4 gün yeter
3-rotterdam a gitmiştim, çok gereksiz oldugunu düşünüyorum.
4-hava soguk olacak gerci ama ben vondel parkta( van gogh muzesinin önündeki mini park değil, onunla karıştırıyorlar) gezinmekten hoşlanmıştım, mini central park gibi.
bir de canta müzesine gitmeyin :)
  • sumuklu asilzade  (29.11.17 00:51:37) 
6 - 7 kez gittim amsterdama ve çok farklı yerlerde kaldım (hotel , otel air bnb hostel couchsurfing vb )

öncelikle couchsurfing ile 4 kişi o bölgede biraz zor yer bulursunuz , içinizden birinin çok aktif bir profili olacakda o bölgeden birini misafir edeceksinde vs vs o iş yalan olur .. amsterdamdakiler yılmış couchsurfingden geçin bu opsiyonu

ikincisi hostellerde öyle 7 euro gibi rakamları unutun .. 30-50 euro arası kişi başı ödeme gerekiyor genellikle. şehir dışı sayılabilecek hostellerde bile farklı değil durum.

bu yüzden benim tavsiyem merkezde airbnbden ev tutun gecelik 200 euro civarı .. daha geçen ay yaptık valla kafam rahat etti heryer ayağının altında , istediğin saatte çık gez . fiyatı da emin ol hostelle aynı seviyede .

2 - min 5 gün sizi doyurur.
3 - 1 haftalık bir tatilse 1 günlüğüne git
4 - müzeler tabiki , casinolarda poker turnuvaları var salı persembe cumartesiydi galiba günler , ilgileniyorsan katıl turnuvaya.
  • kennym  (29.11.17 11:13:52) 
@kennym benim dediğim hostelin fiyatlarına baktım şimdi. haklısın 7€ değil artık 14 € olmuş geceliği. ama gene de senin dediğin gibi 30-50 € arası değil yani. üstelik tam şehir merkezinde ve çok tatlı bir hosteldi, ben çok memnun kalmıştım.

tabi bir airbnb rahatlığı yok. ama "amsterdama gitmişim, evi oteli ne yapayım. o coffee shop senin, bu cofffe shop benim gezerim" mantığındayım ben genelde.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (29.11.17 11:35:40) 
Merhaba,

1. Sehir disina cikarsaniz eger ulasim icin para odeyeceksiniz. Merkeze yuruyebileceginiz mesafede airbnb en makul secenek. Bununla beraber ocak ayinda insanlar mumkun oldugunca Amsterdam'dan kacip tatile gitmeye calisiyor, tatile giderken evini kiraya verenler var belki onlardan birisini yakalayabilirsiniz. Surada postlar oluyor bazen www.facebook.com
Bolge olarak oud-west, weesperbuurt & plantage, de pijp taraflarina bakabilirsiniz.
Couchsurfing'i unutun, gunde 30-40 mesaj aliyor insanlar. Saglam referans ya da daha onceden agirladiginiz birileri yoksa orada cok zor, 4 kisi birden imkansiza yakin.
2. Beklentilerinize bagli. Muzelerden rijksmuseum, van gogh icerik olarak en iyileri ( hakkini vererek gezmek icin her birine 1 gun gerekli ) . Anne frank, madame tussauds, heniken experience gibi yerler cok buyuk kolpa. Onun disinda arkadaslarin bahsettigi gibi acik hava alanlari var gezilebilecek fakat ocak ayinda pek mantikli degil.
3. Degmez
4. Bu da kisiden kisiye degisir, hava guzel olursa ( yagmur, firtina olmazsa ) elektrikli tekne kiralayip ( turistlik olanlar degil max 6 kisilik ) kanal turu yapabilirsiniz. fb'den tarih ve sehir ile arayarak gideceginiz zamana denk gelen etkinlikleri bulup onlara da gidebilirsiniz.
  • whisky  (30.11.17 14:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.