[]

O meşhur butona uygun soru/uzun ama ilginçli insan içerir

Öncelikle soruyu başkası adına soruyorum. Derdimi zikebilirsiniz ama yakınım olduğu için ben rahatsızlık duydum ve açıkcası farklı fikirler duymak istiyorum.

 Orta yaşlı annemizin bir oğlu ve oğlanın da sevgilisi var. Oğlan sevgilisinin annesi ile tanışmış, kadın çocugu seviyor ve bana ilginç gelen bir ilişkileri var. Mesela kadın sürekli çocuğu eve davet ediyor, kızı ve oğluna evde kutlama yapmaları için ortam yaratıyor falan.

Bu arada kızın babası yani kadının kocası var ama biraz geri planda sanırım. Sonra kadın çocuga sende bizi ailenle tanıştır vs diye baskı yapıyor. Bizim tanıdık anne bu konularda biraz geri planda kalmayı tercih ediyor ama karşı taraf birgün çaya gelicem diye emrivaki yapınca tanışıyorlar.

Bu arada kızla oğlan tartıştığında kızın annesi ile oğlan saatlerce yazışıyor, oğlanın tabiriyle bir abla gibi yaklaşıp kızının hataları üzerine konuşuyorlar, evlerinde de saatlerce oğlanla konuşup geçmiş yaşantısını falan anlatıyormuş.

Neyse, anne ile kadın tanışınca kadın emrivakilere devam ediyor. Yarın eşimle size gelicez, haftasonu annemle gelicez o da sizi tanımak istiyor gibi sebeplerle.

İlginç gelen bir iki olay da var onları da anlatıcam dikkatimi çekti. Benim tanıdığım anne böyle maddi şeylerin hesabını yapmaz ama ona söylemesem de bana bu davranışlar biraz suistimal etmeye müsait bir kadınla karşı karşıya olduklarını düşündürdü.

Mesela bi akşam beraber sinemaya gidelim diyor anne ve oğula. Sinemada kendi istediği içeceği söylemek dışında bilet yiyecek içecek masraflarına ortak olmayı veya ısmarlamayı teklif etmiyor.Sinema çıkışı geç saatte oğlan annesini ve bu kadını eve bırakacak. Kadına abla bize mi gidelim seni evine mi bırakayım diyor. Kadın evin sahibi anneye sormadan tamam size gidelim diyor. Anne ev çok dağınık eşim hastaydı uyumuştur bu şekilde kusurumuza bakmazsanız buyrun tabi diyor kadın buna rağmen geliyor ve saatlerce gitmiyor. Oğlan kadının kızını işten almaya giderken ikinizi de bırakayım diyor.kadın önce tamam diyor sonra oğlanın odasına gidip sen kızı al gel ben sonra gidicem diyor. Bu arada evde hasta baba var, insanlar yatacak hç düşünmemiş ve evin hanımına değil oğlana söylüyor gitmeyeceğini.

Başka bir gün de yine kızı ile geliyor. Oğlanın arabası tamirde onları bırakamayacağını bildiği halde geç saate kadar oturuyor yine. Sonra oğlanın babası gidecekleri zaman 'oğlum taksi çağır parasını da ver misafirleri evine bıraksın diye oğlana para uzatıyor. Kadın da hiç gerek yok bizim paramız var falan diye itiraz etmeden paranın verilmesine müsade ediyor. Oğlan şimdi çalışmıyor geçenlerde kadının annesini havaalanından alması için ricada bulunmuş. Çocuk gidip almış. İnsan en azından 3 5 benzin parasını koymayı teklif eder ama kadın hiç umursamamış.

Burada yakın tanıdığım annenin çekincesi bunlar evlensr bile daha en az 3 sene sonra evlenebilirler. Şimdiden bu kadar samimi olmaya gerek görmüyorum diyor ve karşı tarafın rahat tavırları karşısında müsait olmadığı ve görüşmek istemediği zamanlarda zırt diye gelen kadını ve kızını ağırlamak zorunda kalıyor. Ayrıca kızın annesinin biz gelicez siz gelin vs gibi emrvaki planlar yapması da hoşuna gitmiyor. Oğluyla bu konudan rahatsızlık duyduğunu konuştu ama ne kadar anladı oğlan bilmiyor çünkü oğlan da kadını çok seviyor aralarındaki tuhaf ilişkiden memnun. Hatta annesi geri çekilmek istediğinde samimi olması için baskı yapıyor ve annesinin hassasiyetini anlamıyor.

Çok uzun yazdım ama siz bu tavırları nasıl değerlendirirsiniz? Siz olsanız ne yaparsınız? Kadının bu kadar samimi olup yapışmasındaki motivasyon ne sizce?

 
tipik densizlik. kız bu durumları görüp rahatsız olmuyor mu? oğlanın yerinde olsam kızla konuşur, net mesafe koyardım. ilerde evlilikte büyük sıkıntı olur.


  • elorelia  (27.11.17 19:08:03) 
Kızın rahatsız olduğunu sanmıyorum. Gençlerimiz yaşça yetişkin olsa da ikisi de ergen kafalı aslında. Kadın biraz baskın karakterde olduğundan kız annesinin yaptıklarını doğru buluyordur.
Bu arada imla yanlışlarım çok olmuş ya okuyanlardan özür dilerim yaşattığım eziyet için.

  • curukturpkokusu  (27.11.17 19:12:23) 
dedektif gibi yazmışsınız ^^

ultra şüpheci yaklaşım: oğlanı yoluyolar kullanıyolar ve buna arttırarak devam etcekler. anne-kız oğlana iyi polis kötü polis yapıyo.

azcık şüpheci yaklaşım: oğlan da kız da leyla, bu ne böyle noluyoz falan demiyolar her şey onlara normal geliyo. anne de ikisini de yönetiyo, ilişkilerine de bu denli dahil olarak da bunu perçinliyo.

mistik yaklaşım: oğlana büyü yapmışlar.

başka türlü bir yaklaşım: oğlanın ailesine dışarıdan bilemediğimiz bir kırgınlığı/uzaklığı var bir sebeple. müstakbel kayınvalide de bu eksiği dolduruyor bir şekilde.

her halükarda ısrarla mesafe koymaktan başka çare yok. ya da tanıdığınız olan oğlanın annesi de, ateşe ateşle karşılık vericek benzer şeyler yapıcak ki rahatsız olsunlar kendilerinden. ya da müstakbel gelinine, kayınvalide onun oğluyla nasıl bir ilişki kuruyosa öyle bir ilişki kurucak.

ama mevzu oğlanda ve biraz da babasında kilitleniyo. çocuk rolünden çıkıp annesine bunları düşündürtmemesi, ortalığı dengelemesi lazım. kayınları da olsa kendi ailesi de olsa evlilik düşünüyolarsa bir tarafa bu kadar yanaşması pek hayra alamet değil.

oğlanın babasıyla ilgili kısım da, çekip bi lan oğlum böyle olur mu nabıyon sen diye üsturupluca kulağını çekmesi.
  • dafaisss  (27.11.17 20:19:08) 
Kız bu durumun farkındaysa ve mahcup oluyorsa yapacak bir şey yok.
Mesafe koyulacak.

Kız durumun farkında görünmüyorsa muhtemelen farkındadır da umurunda değildir kaçıp uzaklaşılsın.
  • mutekebbir  (27.11.17 21:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.