[]

macbook - e imza çalışıyor mu?

Selamlar,

5 yıldır muntazaman kullandığım bilgisayarım sizlere ömür. Şimdi diyorum ki, bir macbook air alayım.

Ama bu alette e-imza düzgün çalışıyor mu? Türkpatent sistemi beni ağlatır mı? Kullanan varsa bir yazar mı?

Bunun dışında macbook alırken bilmem gereken bir durum var mı? Office 365 kullanıyorum, sanırım MS Word kullanırken sorun olmaz.

Teşekkürler.

 
ben mobil imza kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım bugüne kadar


  • bizansa karsi memleket takimi  (27.11.17 14:06:58) 
@bizansa: ios üzerinden düzgün çalışıyor değil mi? ilave windows kurmaya falan gerek yok.


  • babilbaligi  (27.11.17 14:22:51) 
macbook'ların işletim sistemi ios değil OS X (geçen sene, sierra ile birlikte adı macOs oldu gerçi). ve evet düzgün çalışıyor, bootcamp ya da sanal windows'a gerek yok.
office yazılımlarıyla alakalı, ms'in office for mac'i gayet güzel, tavsiye ederim.

  • battal gemalmaz  (27.11.17 14:29:06 ~ 14:36:32) 
yok macos sierra kullanıyorum herhangi bir windows bileşeni yok pcde


  • bizansa karsi memleket takimi  (27.11.17 14:33:03) 
macbook air kullanıyorum, şarj konusunda ve hafiflik konusunda beklentiniz varsa ideal. ben çok fazla yazı yazan biriyim, bu nedenle şimdiki aklım olsa kelebek tipi tam boy klavyesi olan macbook alırdım. sizin ihtiyacınız nedir bilmiyorum ancak benim gibi bir durumunuz varsa bence direkt macbook alın, 12 inç olan.


  • yalnizliktan devren kiralik  (27.11.17 14:35:01) 
@bizansa: çok teşekkür ederim.
@battal: tam aradığım bilgi bu, sağolun.
@yalnızlıktan: usb girişini çok kullanıyorum, ani olduğu için fazla param yok. borçlanmak da işime gelmiyor.
  • babilbaligi  (27.11.17 14:38:37) 
abiler ablalar, buradan da aldığım gazla macbook air aldım. şu an size bu satırları yeni bilgisayarımdan yazmanın mutluluğunu paylaşıyorum. bir sorum olursa yine darlarım sizi.

sağolasunız.
  • babilbaligi  (01.12.17 10:14:10) 
işyerinde imac, evde macbook kulanıyorum. Evdekini Catalina'ya yükselttiğimden beridir e-imza çubuğunu bir türlü tanıtamadım. Türksat imza servisi (TİS) uygulamasını kurmama rağmen.
İşyerinde de bilgisayarı her açışımda TİS içindeki "singNativeOsService.jar" dosyasını başlatıp e-imza çubuğunu tanıtabiliyorum (karadüzen mac user bildirdi :)) yardımcı olabilen olursa sevinirim.

  • eugenol  (01.05.20 22:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.