[]

Çeşitli çakallıklar barındıran bir araç sorusu

selamlar saygılar duyurunun eksperleri

araç arayışımız var. birinin aracı istediğim kriterle uyuyordu. sahibi dedi ki sadece çamurluk değişik bir tane de boyalı yer var. fiyatı da uygun söyledi.

biz fiyattan bir şüphelendik zaten. şaseden kaskoya sorduk bir kaza görünüyor dedi. sms sorgulaması yaptım. hasar kaydı 16bin liralık

yüksek diye değişen parça sorgulaması yaptım 2 mesajlık liste geldi. motor yazıyor, radyatör yazıyor, travers, tampon ilavesi, su deposu, çamurluk davlumbazı vs. hepsini yazmadım bile.

tam da bu soruyu yazarken bir şey dikkatimi çekti, işçilik bedeli 637 parça toplamı 15 küsür. bu kadar değişenin işçilik parası nasıl o kadar düşük onu anlamadım.

satıcı diyor ki sigortadan para almak için şişirilmiş bir rapor o. araçta sadece bir değişen bir boya var. yürürü güzel diyor -her satıcı gibi :)-

buraya kadar sabredenlere saygılar, sorular şöyle:

sigortadan para almak için yapılıyor mu böyle şeyler, ben aracı ekspere götürsem gerçeği öğrenebilir miyim? aracı alsam uzun vadede başıma bela olur mu?

 
satıcıya de ki ekspere götürecegım dedıgın gıbı değişen ve boya yoksa alacagım de cıkarsa de eksper parasını alırım de. tamam derse götür ekspere baktır.. orda cıkar zaten boya degısen varmı...


  • sizofren06  (27.11.17 13:32:02) 
başıma geldigi icin biliyorum. kaza olunca arabayi bir servise ya da tamirciye götürüyorsun. sonra ekspertiz icin sigorta görevlisi geliyor. tamircinin amacı faturayi sisirip daha cok para almak, ekspertiz görevlisinin amacı fiyati olabildigince düsürüp sigorta sirketini daha az zarara ugratmak. yanlis bilmiyorsam sigorta eksperleri masrafi ne kadar düsürürse sirketten o kadar prim aliyor.

hal böyle iken tamirci ile ekspertin arası daha iyi ise ve ekspert kendi calistigi sirketi degil de tamirciyi mutlu etmek istiyorsa olabiliyor böyle seyler.
  • eriksatie  (27.11.17 13:32:20) 
Ben olsam uzak dururdum böyle bir araçtan. 3-5 fazla ver alacağın araca düşük model de olsa temiz hasarsız olsun.


  • bos gezenin bos ustasi  (27.11.17 13:50:41) 
Kazayı Kendi yapmış ise hasarlı halinin resmini işte yoksa ya al satçı ya sahtekar.

2. Yürürü güzel diyen her ilandan uzaklaş, binici adam öyle yazmaz piyasa ağzı ile.
  • Fritz-X  (27.11.17 14:03:10) 
bos gezenin bos ustası +1

benim ağzım yandı kazalı araçtan senin yanmasın.
  • himmet dayi  (27.11.17 14:04:59) 
Belli markalar için 1 (bir) parça kaporta (çamurluk, kapı vs.) değişeni için 10bin liranın üzerinde fatura çıktığı oluyor. Kendi başıma geldi.

Ancak detaylı sorguda motor ve radyatör, travers değiştiği çıkıyorsa baya sağlam bir kaza yapmıştır o araç. Düzen tutmama ihtimali oldukça fazla.

Detaylı sorguda motor yazıyordur ama motorun belli parçaları değişmiştir, bu rakamlara sıfır motor almaya yetmez çünkü.


Sigortadan para almak için kısmına gelecek olursak, bu olay daha önceden çokça yapılıyordu ama artık sigorta şirketleri bu duruma uyandı. Eksperler servisin çıkardığı listeyi çok detaylı inceliyorlar ve ince eleyip sık dokuyorlar. Örneğin adamın tamponu çatlamış, servis hasarın onarılabilir/onarılamaz olduğuna bakmadan değişim yazar. yeni tampon 1000, 1500 lira. çıkan tamponu da bir güzel tamir edip yarı fiyatına satarlar, hem sıfır tampon satıp, işçilikten kazanır hem de hasarlı tamponu onarır satar ordan kazanır.
Ama exper bu tampon tamri olur tamir ettirin diye sıfır tamponun üzerini çizer, tampon tamir edilir.

Ben bu aracı almanızı tavsiye etmem ama illaki niyetliyiz diyorsanız, hasarlı fotoları, exper raporunu, servis faturasını isteyip inceleyin. Satıcının dediklerini kontrol edin.
  • battal gemalmaz  (27.11.17 15:13:46) 
Koca sigorta sirketini dolandiran sana neler yapmaz ;) bi de boyle dusun


  • gormemisin oglu  (28.11.17 04:19:25) 
Motor değişti yazıp da aslında değişmedi ve şişirildiyse o motor expere monte ederler, exper ve iş ortakları daha düzen tutmaz. Seri no var motorda bir kere. O arabadan hayır gelmez, sahtekarlık kokuyor buram buram.


  • insomnia  (28.11.17 11:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.