[]

Yaşlanan Ebeveynler

Merhaba,

Annem/babam öyle çok yaşlı değil, 50'lerinin başındalar. Annem ev hanımı peder emekli. Ancak son zamanlarda kendilerinde yaşlarına göre "bu kadar da olmamalı" diyebileceğim bazı semptomlar görüyorum.

Örnek olarak annem sürekli candy crush oynuyor, akşam tv'de saçma sapan ne dizi varsa beraber izliyorlar, evlilik programı izliyorlar ve bütün bunları ağızları açık fanatik bir şekilde takip ediyorlar. bir 10 yıl önce bunların hiçbirini yapmazlardı, hatta babam çalışırken saçmalıklara hiç vakti olmayan bir adamdı (memur). hayattan beklentileri mi bitti nedir anlayamıyorum. dün çocuklar duymasını izliyorlardı mesela, babam "ya çok heyecanlı bi ara verseler de sigara içsem" filan dedi, şaka gibi.

annem dün akşam elinde telefonunu aldı "günlerdir oyun oynamadım" dedi. daha dün gece saatlerce oynadın dedim kaldı, devam etti. bi eline alıyor 2-3 saat oyun oynuyor. 60-70 yaşlarında olsalar neyse dicem ki o yaşta bile şirket yöneten adamlar var. babam da evde otura otura sohbeti iyice "altın günü" muhabbetine döndü. tekrardan çalışma durumu yok bu arada, öyle bir tavsiye geçersiz.

bunun artarak devam edeceğini düşünürsek 2-3 yıl hepten huzurevine bağlayacaklar ve bunun için çok gençler diye düşünüyorum. ne dersiniz?

tikler akşama. teşekkürler.

 
bence bırakın keyiflerine baksınlar, bunca yıl çalışmışlar, şimdi kendi keyif aldıkları şeyleri yapıyorlar. sağlıklarına etki etmediği sürece çok da karışmamalısınız diye düşünüyorum.


  • altinci nesil caylak  (27.11.17 11:50:40) 
Yaşlandıkça çocuklaşma denilen olay işte. Benimkilerde de var. Bazen çok şaşırtıyorlar yaptıklarıyla. Koskoca adamsın baba bunla mı ugraşıyprsun demek gwliyor ama demiyorum tabii. Dememek lazım. Kırılırlar. Anlaöaya çalışıyorum. Nasıl mutlu oluyorlarsa öyle olsunlar. Daha da şşauracagın şeyler olabilir. Hazırlıklı ol.


  • mahone  (27.11.17 12:00:35) 
yapacak birşey bulamadıklarından en kolay şeylere yöneliyorlar
benim çözebildiğim kadarıyla durum bu.
lütfen ama lütfen kendilerine dışarıda yapabilecekleri aktiviteler bulsunlar. beyinlerini bu şekilde köreltmek yerine, gezilere katılsınlar, yürüyüş yapsınlar, arkadaşlarıyla görüşsünler, ne bileyim yurtdışına gitsinler...
ben de sizin gibi biraz korkutucu buluyorum bu durumu. iyice pasifleşmek gibi görüyorum. kendilerine yapacak birşeyler bulsunlar. ilk zamanlar siz yardımcı olabilirsiniz. haftasonları dışarda kahvaltılar mesela, akşam yürüyüşleri vs.
hatta ismek kursları var. onlara bakın. ücretsiz oluyorlar.
  • interview with the vampire  (27.11.17 12:10:55 ~ 12:11:51) 
karı koca çalışan bir emekli çift vardı. instagramda minimayno diye aratırsanız. üretimi aralarında paylaşmışlar, kadın yapıyor kocası rötuşları, paketlemeleri vb hallediyor.

beraberce çalışıyorlar, üretiyorlar ve evdeler...
annemle ayrı ayrı korolara üyeyiz. her ikisinde de karı koca gelen çift sayısı çok. müziğe merakları varsa tavsiye ederim. deneyim, ses aranmıyor bu tip korolarda. düzenli gelip bir parçası olmaları bekleniyor sadece. hem sene sonu konserleri falan, motive ediyor.

hobi bahçeleri de olabilir. ya da imkan varsa minik bir arsa alıp ilgileneler. iklime göre tropik meyve fidanları vb. çok karli olabiliyor. bu ise geçim kapısı olarak bakmadan başlayan pek çok insan yavaş yavaş çok iyi paralar kazanır hale geldi.
kısacası geçim derdi yoksa, zaman çoksa tarımdan da çok güzel para kazanılıyor.

bizimkilerde yaş 65. 50 lerinde başladılar, giderek daha c ocuk olacaklar. hazır olun :)
  • balik kraker  (27.11.17 12:23:57) 
bu tarz bir koyvermişlik için çok gençler. 50'li yaşlar artık modern dünyada orta yaş kabul ediliyor. Beyazıt Öztürk, Acun filan 50'ye merdiven dayammış insanlar mesela. 53 yaşındaki Brad Pitt'i evde evlenme programı izlerken düşünebiliyor musun? Çalışma gibi bir durumları yoksa mutlaka günde en az 4-5 saatlerini ayıracakları bir hobi bulmaları gerek. aksi takdirde 60'dan sonra bakıma muhtaç hale gelirler.


  • kjswbdlkjfdlkj  (27.11.17 12:24:43) 
Benim de annem böyle. İsmek kurslarına ve spora yazdırdım.


  • jazzabel  (27.11.17 13:05:49) 
Bir dernek veya vakıfta gönüllü olabilirler. Boş boş yaşarlarsa erken bunarlar hayat geçmez.


  • tahin pekmez yoğurt  (27.11.17 19:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.