[]

Araba aküsü değiştirmek zor mu?

Oto sanayinin nadide ustaları, aküyü şarj etmem lazım onun için de sökeceğim. Aküye baktım zor cikmayacak gibi sadece sol yanında bağlantısı var lokma kolu denilen aletim yok, yerine ingiliz anahtarıyla döndürüp gevşetip filan çıkarabilir miyim acaba? Dikkat etmem gereken hususlar, baska alet edevat tavsiyeleriniz olursa dinlerim.
Araba peugeot ehdi motor.



 
evet. eğer elin biraz sökmeye takmaya yatkınsa çok zor değil aküyü sökmek


  • zugas  (27.11.17 01:22:50) 
kolaydır ingiliz anahtarı pense lokma benzeri şeyler ile sökersin ama benden abi tavsiyesi teyp kodun yoksa zor işler :D salla kodu diyorsan önce - kutupu sök ki etrafa + yı değdirme + ile - de birbirine deymesin ayrıca


  • Dönmezer  (27.11.17 01:23:44) 
Uygun anahtar varsa rahat sökülür. Anahtar yoksa pense ile gevşet elinle de sökersin. Dokunmaktan korkma çarpmaz.

Yalnız kutupları birbirine zinhar değdirme üstte de yazılmış.

Taşıma işi sıkıntıdır aküyü, ağır çünkü.
  • bos gezenin bos ustasi  (27.11.17 01:33:24) 
Lokma takimi yerine 13 t anahtar da alabilirsiniz.

Soyle bir sey:

www.google.com.tr
  • ykyt  (27.11.17 01:41:23) 
13t dedim ama muhtemelen 13t dir o civata


  • ykyt  (27.11.17 01:41:49) 
aslında kolaydır ama alet edavat varsa...


  • false pretension  (27.11.17 01:53:02) 
Kolay ama birbirine ve hiçbir yere değdirme uçları. Ve birden sök, Böyle gevşek yarı temastan korkmuşumdur hep elektrik konusunda, Kıvılcım filan çıkıyor..


  • ssiradanbirigibi  (27.11.17 03:42:13) 
şimdi şöyle izlerken çok kolay. gerçekten vida söküp takmak dışında pek bir olayı yok.

ama icraata gelince zor..sanmıyorum ki 3-5 yapmışlığın yoksa işk seferde tek başına takabilesin.
  • eindaclub  (27.11.17 10:18:54) 
araba ne ? bazı arabalarda aküyü sökünce problem oluyor.


  • tukenmez adam  (27.11.17 10:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.