[]

Fan kullanmadan elektrikli süpürge teorik olarak mümkün mü?

Bildiğiniz gibi;
Günümüzde elektrikli süpürgeler fan ile makine içindeki hava basıncı düşürülerek, vakum etkisi oluşturularak hava çekimi sağlıyorlar ama bildiğiniz gibi fan oldukça gürültü çıkarıyor. Teorik olarak fan yerine hava basıncını örneğin sıcaklık ya da fana muadil başka bir şekilde düşürüp aynı etkiyi sağlamak mümkün müdür?



 
aynı hacimde havanın yer değişimi için bu dediğin teknikler pek mümkün görünmüyor.


  • orpheus  (27.11.17 00:12:36) 
eğer aradığın sessiz süpürge ise piyasada elektrolüx dyson vs gibi inanılmaz sessiz modelleri olan markalar var.

sesi çıkaran fan daha büyük bi hazne içinde izole edilirse ses azalır. ama ısınma problemi ortaya çıkar. çözümü de pahalı olacağı için süpürge satılmaz.
  • sttc  (27.11.17 00:31:10) 
Stirling motoru geldi direk aklıma. Başka da bir alternatif zor gibi.

Ya da şöyle diyelim, sürekli soğutulan bir kap düşün, havanın yoğunluğu sürekli düşük içerde. Bu kaba bir hortum bağladık diyelim, hortumun ucu oda sıcaklığında ise düşük basınçtan ötürü vakum oluşur.

Teorik olarak mümkün ama nasıl soğuk tutacaksın? Nasıl soğutmayı sağlayacaksın? Elektrik santrifüj motorundan yüz bin kat daha az verimli olması bile başarı olur.
  • bos gezenin bos ustasi  (27.11.17 01:05:17) 
manyetik alan oluşturup tozları çekmek olabilir belki?


  • herhaltibiliyoring  (27.11.17 01:09:35) 
Roomba diye birşey var


  • Uncle Sam  (27.11.17 07:15:10) 
Teorik olarak bir sekilde mumkundur ama iste bunlar verim meselesi. Mumkun olsa da verimsizdir.


  • stavro  (27.11.17 09:53:32 ~ 09:53:50) 
Belki konveksiyon ile yaklaşılabilir.
"Oldukça yüksek" bir bacaya hava sızdırmaz bir şekilde bağlı olan yer seviyesindeki süpürge hortumu ile, aradaki basınç farkından dolayı bir miktar hava hareketi gözlemlenebilir.

"Baca" değil de "bacalar" olsa, ve bu bacalar paralel bağlansa emiş gücü artar mı ona da bakmak lazım.
  • clia  (28.11.17 00:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.