[]

almanlar sizce de hödük değil mi?

avrupa'da çoğu ülkeyi gördüm ve hepsinin vatandaşlarıyla müşerref oldum. ancak almanlar kadar kaba ve hödük bir millet tanımadım. schwarzkopf olduğum için mi bilmiyorum ama sadece almanya'da kendimi turist gibi hissedemedim, hissettirmediler.

örnekle açayım ki, nsdap türkiye kolu üyeleri konuyu amacından saptırmasın.

sabah kahvaltı yapacağım, mekana girdim. tabloya baktım almanca yazmışlar menüyü. eyvallah. toast gördüm aha dedim tamam tost alacağım. elemana ingilizce tosta ne koyuyorsunuz dedim, tabloyu gösterdi. allah allah heralde ben görmedim diye tekrar baktım. e hacı güzel ama almança dedim. artist bir tavırla, it is clear diye bu sefer tek tek çevirmeye başladı. hayır almanca da bütün herkesin ambulans dediği şeye krankenwagen denilen bir dil biliyorsunuz.

dünyanın her yerinde bu işin raconu ingilizce bilmiyorsanız bile gülerek ingilizce bilmiyorum demektir.

çok fazla türk olduğundan mı acaba schwarzkopf gördüklerinde böyle bir gaza geliyorlar? sizin tecrübeleriniz nasıldı? hayır, fransada da çok ciddi arap ve türk nüfusu var ama böyle değiller.

ha elbette şeker gibi almanlar da var (benim alman arkadaşlarım da var!) ancak benim kastettiğim hödük oranının yüksek olması. yoksa müzede öğrenci kartımdan türk olduğumu görüp gülümseyerek hoşgeldiniz diyen adam da alman. yine müzede 3 sene önceki öğrenci kartıma önce eski diye indirim yapmayı reddedip, ilk defa siz taktınız bunu demem üzerine peki tamam indirim yapıyorum diyerek milletine ve milletinin kuralcılığına ihanet eden de alman.

ne dersiniz? bana mı ters adamlar denk geldi acep? almanlara yönelik de önyargım yoktu hiç.

 
Cok az sayilacak veriyle genelleme yapmaya calisiyorsun. Bence hoduk felan degiller. 2 milyonn kadar reisci turk yasiyor orda. Bunu da hesaba katmak lazim.


  • tezek  (26.11.17 12:11:30) 
Genelde öyleler yahu. Ben hiç normaline denk gelmedim zaten. Özellikle Alman kadınlarından koşarak uzaklaşmalı. Hayatımda böyle garip bir kadın türü görmedim (olumsuz anlamda ve en hafif sıfatları kullanarak).


  • skooma  (26.11.17 12:12:15) 
Kopuk kopuk olsa da muhtelif Almanya şehirlerinde toplam bir yıla yakın süre geçirdim. Başka bir ülkedeki "hödük" oranından daha fazlasına denk gelmedim.


  • fotrsapka  (26.11.17 12:19:30) 
Almanya'da servis sektoru oyle. Garsonlar genel olarak herkese -bize gore- kaba davraniyor, Almanlara da dahil. Dolayisiyla garsonlar ya da cafe calisanlari ile saglikli bir genelleme yapamazsiniz.

Mesela Alman arkadaslarla bir restorana girmistik, ileriye dogru oldukca ilerliyordu restoran ve gozukmuyordu otesi. O sirada yanimizdan gecen garsona arkadas "ileride oturacak bos masa var mi" diye sordu. Garson "ilerleyip bakin bos yer varsa oturursunuz" dedi direkt ve ben haric kimse bunu tuhaf karsilamadi.
  • crown  (26.11.17 12:19:48) 
media.altersozluk.com

Saka saka.

Almanlar genel olarak fazla samimi -ve hatta samimi- olmayi gereksiz bulup sevmezler ama hoduk de diyemeyiz bence. Iki bucuk yildir almanya’da yasiyorum, oncesinde de almanya’nin cesitli yerlerinde 2-3 ay kalmisligim vardir. Eger almancamin yeterli gelmeyecegini dusunuyorsam konusmaya oncelikle bunu ya almanca ya da ingilizce belirterek basliyorum, bu durumda simdiye kadar yardimci olmayan hic kimse olmadi. Ha bunu yapmak zorunda degilsiniz elbette ama bir sonraki almanya ziyaretinizde isinize yarar diye soyluyorum ^^
  • lamira  (26.11.17 12:25:49) 
Hayır.


  • himmet dayi  (26.11.17 12:59:10) 
Almanya'da İngilizce sorarsan öyle davranır, yine kibarlık yapmış yardımcı olmuş. İngilizce takıntısı sadece bize özgü aşağılık kompleksi. Akp ile Türklere kötü bakmadılar daha önceden beri gelen kin vardı. Türklerin evini yaktılar seneler önce. Herşeyi akp bağlayanlar sıktı artık.

Edit: Almanya doğumluyum
  • Fritz-X  (26.11.17 13:11:27) 
Cok Almanya gormedim, kisa bir süre Trier’i ziyaret ettim. İletişim kurduğum herkes samimi bir şekilde yardımcı oldu.


  • fever  (26.11.17 14:20:52) 
  • speedy  (26.11.17 17:53:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.