[]

yurtdışı araba

şimdi yurtdışında çalışıyorum, oturumum var, araba aldım, iki ay oldu, yılbaşında tatil için türkiyeye girip çıkamam mı bu arabayla?




 
Ciks abi.180 gunu doldurman lazim son bir yilda


  • duptıs  (25.11.17 23:44:24) 
çıkabilirsin sıkıntı yok.
@duptis: 180 gün kuralı yurtdışından gelen aracın türkiye'de 2 sene kalması için uygulanır sadece

  • burya  (25.11.17 23:49:54 ~ 23:50:41) 
@burya,oyle olmuyor abi.adam 20 yillik gurbetci turkiyede 6 aydan fazla kalip geriye gitmis donuste arabasiyla giremiyor.son bir yilda 180 hatta 185 gunu kalmazsan giremezsin.arabami svilengradta birakiyorum kac aydir.edirneye yuruyere geciyorum.az kaldi 30 daha var.


  • duptıs  (26.11.17 01:34:03) 
@duptis: arkadaş kısa süreli kalacak 6 ayı sormuyor ki


  • burya  (26.11.17 02:44:53) 
@burya 1 saatligine bile giremez,arkadasina bakip cikacak bile olsa mumkun degil.


  • duptıs  (26.11.17 02:49:42) 
@duptis: ben şu an almanya'DA yaşıyorum. yarın yeni bir araba alsam türkiye'ye bu arabayla tatile çıkmak istesem beni almayacaklar öyle mi?


  • burya  (26.11.17 03:00:17) 
Nasil haci, bu almanyadan Gelen gurbetciler 6 ay mi kaliyolar turkiyede en az?


  • baldur2  (26.11.17 09:06:25) 
Gidebilirsin. 6 ay kurali gelip ciktiktan sonra baslar ki o da 2 yila cikti. 2 yil turkiyede kalan arac yurtdisina ciktiktan sonra 6 ay kalip oyle girebilir. Hatta 2 yilin sonunda hemen ertesi gun kendi uzerine ait olan baska bi aracla bile tekrar giris yapip 2 yil daha o arac turkiyede kalabilir.


  • c1b2k3  (26.11.17 10:50:18) 
Abi genel bir konuyu anlamama olmus tek tek yazayim birde link vereyim okuyun.

Once link

ggm.gtb.gov.tr

Konu su.yurtdisindaysan turistsen zaten arabayi getiremezsin.getirme sartin nedir yurtdisinda yerlesik olmak.tc nin seni yerlesik sayabilmesi icin kurali nedir,son bir yilda araliksiz 185 gun yurtdisinda yasiyor olman.hangi ulke oldugu onemli degil.buraya kadar sanirim anladiniz.

Simdi bu soruyu soran arkadas ne demis ben yurtdisina yerleseli iki ay oldu arabamla gelebilir miyim.tc gumrukleri ne diyor ben 185 gunden oncesini tanimam o arabayi iceri sokamazsin.ne zaman 185 i tamamladin gel basimin taci ol.bundan once mumkun degil.

Simdi buryanin sorusuna gelelim,almanya da yasiyorsun yeni araba ya da eski araba farketmez senin ustune register arac var.turkiyeye gelmek istiyorsan acip pasaportunu hesaplayacaksin ben ne zamandir almanyadayim.evet son bir yildir almayadaysan yada 7 aydir 185 gunu gecmisindir arabana bin gel,gecmediysen gelemezsin.

Yok hala anlasilmadi ise bir de sunu okuyun

www.sabah.de

Kafanizi karistiran benim. Verdgim gurbetci ornegi ve iki yil kalma mevzusunun karismasi olmus olaya.

Gurbetci ornegi su.sen almanyada yasiyorsun.20 yildir.koyde annanen oldu cikti turkiyeye geldin.koyunude ozlemisin yerim almanyayi diyip koyunde 6 ay vakit geciriyorsun.sonra kalkip almanya ya gidiyorsun.2-3 ay kaliyorsun sonra diyorsun gideyim koy cok guzeldi bir daha goreyim.arabanla cikiyorsun geldin kapikuleye.kapikule diyor ki aracla giremezsin.olur mu ole sey dediginde gene 185 gun kurali onune cikiyor.mecbur arabayi parka koyup,yuruyerek giriyorsun.

Bakin burada da anlatmislar aynisini.

www.turizmavrupa.com

Sanirim artik anlamisinizdir,yok abi yanlisin var diyorsaniz,bugun italyadan bulgaristana geldim kendi aracimla yarin burdan cikisi gene yuruyerek yapmak zorunda kalacagim,kapidaki memura sorar videosunu ceker gonderirim.
  • duptıs  (26.11.17 19:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.