[]

Aliexpress anlaşmalı kargo firması ne demek?

Merhaba. Oğlumun bu seneki doğum günü için hem süslere fazla para bayılmayayım, hem de burada bulamayacağım değişik desenli bir şeyler alayım diye düşünüp Aliexpress'ten sipariş vereyim dedim. Siteye girince abartıp ufak tefek ne varsa (pipetten tutun da cupcake kağıdına kadar) sipariş ettim. Siparişi 30 Ağustos tarihinde yaptım ama hala gelen giden yok. Sipariş verdiğim yerlere tek tek mesaj attım , hepsi ''15 gün daha bekleyin ya da anlaşmalı yerel kargo şirketinize gidip kontrol edin'' dediler. PTT'ye gidip baktım isimden falan da sorgulattım ama yok. Onlar da Aliexpress'in anlaşmalı olduğu kargo şirketine bakın dediler. Neresidir bu anlaşmalı kargo, nasıl çözülecek bu gizem?




 
aras kargo ile anlaştı alibaba.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (25.11.17 14:57:32) 
Aras kargo anlaşması daha yeni yapılmadı mı? Dolayısıyla bu gönderiyi bağlamaz. Dedikleri PTT olabilir. Aldığınız ürünler "Takipli" değilse bulamazlar. 2 aya yaklaşıyor. bu saatten sonra zor gelir diye tahmin ediyorum.

2 demişim, 3 ay olacak
  • teknikekip  (25.11.17 15:10:29 ~ 15:14:56) 
sparişlerinizin içinden takip numaranızı bulun ve ptt gönderi takibinde izleyin. muhtemelen ürünleriniz geldi, ptt'li arkadaşlar eve getirme zahmetinde bulunmadı, yaklaşık bir ay kadar bekleyip geri döndü.


  • idris amil zula  (25.11.17 15:23:58) 
Benim bu şekilde son 7 sevkiyatım gelmedi. Daha da almıyorum. PTT çalışanları ya bırakıp gidiyor apartmana ya da başkaları çalıyor. Başka bir açıklaması olamaz.


  • lana del rey  (25.11.17 15:49:28) 
Küçük gönderi kategorisinde olduğu için takip numarası yok. Zaten sadece Türkiye’ye girenler ptt ile takip edilebiliyormuş, bizimkilerin durumu meçhul. Ben yine de bir umut Aras kargoyu arayacağım. :(


  • jude  (25.11.17 15:50:18) 
Çoğu ürün free shipping geldiği için apartmana ya da girişe atıyorlar genelde.


  • lana del rey  (25.11.17 15:52:19) 
takip kodu yoksa öylece birakip gidebilir ya da şubeye getirebilirler. iyiniyetli olduklarini varsayarak soyluyorum bunu. her gun evde olmuyorsaniz posta memuruna onceden bi paket beklediginizi haber vermeniz lazim


  • her giriste sifresini unutan adam  (25.11.17 16:16:29) 
iki ay once aliexpress'den aldigim telefon tutma seysi 2 hafta sonra geldi. İs adresimi vermistim. Ptt ile gemis. Kargocu telefon etti danismaya inip aldim. sasirdim hatta baya hizli gelince. Ayni sekilde istedigim cerceve de 2 hafta sonra geldi .


  • omonia  (25.11.17 17:41:00) 
aliexpress takipsiz kargo mevzu biraz şans işi, 1 haftada da gelebiliyor 3 ayda da. yalnız ağustos uzun bi süre gibi geldi bana da, dispute süresinin geçmemesine dikkat edin, son günlerindeyse açın.

daha sonradan kargo gelirse yenisini satın alıp adamlara gönderme önceki iptal ettiğim siparişim geldi dersiniz.
  • yuto  (26.11.17 02:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.