[]

çerkezköy

Çerkezköy nasıl bir yer? Yaşanır mı orda? İstanbul'a yakın mı mesela? (araba yok.)

İş değiştirme sebebiyle taşınmaya değer mi?


 
Çerkezköy organize sanayii bölgesinin yakın zamanda iyice gelişmesiyle (son 10 yıl) iyiden iyiye vasat ailelerin ikamet yeri olmuştur. Türkiye'de her yerde elit tipler mi var? Hayır. Ama Çerkezköy'de 24 saat içinde cehalet başını döndürecektir.

Çerkezköy'de ne yapılır?

Çerkezköy merkez'de sayısız dönerci ve çiğköfteci vardır. En az 20 tane vardır. 2 yıllık bir meslek yüksek okulu dışında bir yükseköğretim kurumu da barındırmadığından bir dolu tip yeni yeni açılan aşırı "depresif" kafelerde vakit geçirir.

Evet. Çerkezköy'ün en belirgin özelliği. En sağlam psikolojideki adamı, eğer cahil değilse tabii, depresyona sokmasıdır. Kış acayip sert geçer. İlçede işe yarar tek bir organizasyon dahi olmaz. Ruhsuz beton yığını ile, İstanbul'un varoş ilçelerinin kötü bir replikasıdır. Çerkezköy'de yaşamla bir bağı olmayan insanlar üç kuruş para kazanıp yaşayıp ölmek derdindedir.

Çerkezköy İstanbul il sınırınakomşudur. Otobüsle İstanbul'a gitmek, uygun bir trafikte 1 saat 20 dakikadır. Otobüs biletleri şu aralar 17 lira civarıdır.

Çerkezköy bir işçi ilçesidir. İnsanlar o kadar düşük ücretlere, öylesine uzun mesailerde çalışır ki, Suriyeliler bile iş bulamaz.
  • harry tuttle  (25.11.17 12:55:36 ~ 12:58:44) 
okurken depresyona girdim vallahi :(


  • axl  (25.11.17 14:04:33) 
ben 3 yıldan fazladır çerkezköy'de yaşıyorum.

sanayi ilçesi, üniversite öğrencisi yok. sosyolojisi de buna göre oluşmuş. her yerde olan tipik cafeler var, istanbula yakın. yerli, halk kavramı yok, nüfus ağırlıklı olarak amasya, ordu, samsun civarından.

akşamları sokakları boş, kafeleri dolu oluyor. büyükşehir mantığıyla bir şey ararsan tabii ki bulamazsın, aynı mantıkla bakarsan tekirdağ'ın merkezi de tatmin etmez, herhangi bir ilçesi de tatmin etmez. otobüs biletleri 25 lira idi galiba istanbul'a.

özgün bir yer değil kısacası, ama mahrumiyet bölgesindeki bir küçük anadolu ilçesi gibi anlatılması da haksızlık.
  • wilhelmwasmuss  (25.11.17 14:34:09 ~ 14:34:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.