[]

E - Reader Nedir? Nerden, Nasıl Alınır? ( Kobo vs Kindle )

Günaydın Black Friday Mücahitleri,

Bir E - Kitap Okuyucu almak niyetindeyim lakin bilgim ve tecrübem yok. Konu hakkında aydınlatailirseniz çok sevinirim.

1- Kobo mu Kindle mı? Neden?

2- Amazon'dan sipariş etmek yada Amerika'daki arkadaştan istesek burda kulanımda sıkıntı çıkar mı? (Yazı karakteri vs anlamında)

3- Amazon'dan siparişler kaç günde gelir?

4- Bu cihazlar nasıl? www.amazon.com , www.amazon.com )

5- Model öneriniz var mı?


Teşekkürler.

 
2- hayır


  • azeriturku  (24.11.17 11:28:55) 
ikinci el kindle'lara bakın derim
alıp kullanmayan bir ordu var

  • superb  (24.11.17 11:35:49) 
Amazon Türkiye'ye Kindle satışı yapmıyor.


  • tahin pekmez yoğurt  (24.11.17 11:42:22) 
kobo kindle kıyaslaması yapamayacağım çünkü sadece kobo kullandım. Baya memnunum ben kobodan. Kobo yaklaşık bir buçuk yıl önce dnr dan aldım, üç tane vardı, en pahalı olandan almıştım, modelini hatırlayamadım şimdi.


  • Fusha  (24.11.17 11:42:35) 
Ben bu linkte ki ürünü aldım bir sene önce. Ürünler tamir görmüş ürünler. O zamanda 60 dolardan satılıyordu şuanda da 60 dolar. E reader işini abartan adamlardan değilim. Benim işimi görüyor, ekranı küçük ama yeterli, şarjı uzun zaman gidiyor. Birde buna takılan okuma lambalarından aldım mis gibi oldu. Çok para vermeye gerek yok gayet yeterli bir ürün.

www.aliexpress.com
  • Depik  (24.11.17 12:15:32) 
Amerika'dan falan gelmesini beklemeyin. Mesela N11.com'da satılıyor kindle, ben oradan almıştım. Kardeşime de ikinci el aldık. Bende bulunan paperwhite modeli, ışıksız ortamda ekran ışığını açarak okuyabiliyorsunuz.

Şimdi ihtiyacım olsa ikinci el alırım.
  • Tutkun  (24.11.17 12:27:06) 
Ben de Kobo Tr'ye gelmeden once Touch almistim, 3-4 sene oldu sanirim tam emin olmamakla birlikte. Kobo mu Kindle mi onerisi yapmayacagim ikiside guzel aletler. Kitap kokusu falan safsatasina girmeye hic gerek yok alin mis gibi okuyun. Benim mesaji yazmamdaki sebep kesinlikle isikli olsun. 2. el olur 5. el olur cok skinti olmaz ama o uste takilan lamba falan olayi fecii yalan bir sure sonra odanin isigini aciyorsunuz ki hos olmuyor.

Kobo'dan tek memnun olmadigim kisim ucuz olsun diye isiksiz olmasi. Onun haricinde hersey 4x4 = )
  • pwnography  (24.11.17 16:24:53) 
1- kobo çünkü daha ucuz ve daha az uğraştırıyor. kindle'ın burada satılanlarında garanti olayı nasıl oluyor bilmiyorum ama kobo bu açıdan da avantajlı. mobi kindle'a özgü bir format ve her kitabın mobi'si olmayabiliyor(özellikle piyasada dolanan beleş kitaplarda), dönüştürme işiyle uğraşmak zorunda kalıyorsun.

2-kobo aura, basit ve ışıklı. ayrıca pocket ile entegre, tek hesaptan kitap dışı şeyleri okumak, özellikle makale ile uğraşıyorsan çok kolaylaştırıcı.
  • Bruce  (24.11.17 17:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.