[]

Boyun Fıtığı ve Cevap Bulamadığım Sorular

Merhaba arkadaşlar.

Sıkıntım bir gece baş dönmesiyle başladı, sol kulağımda ve boynumda ağrı vardı kulağımda sıkıntı çıkmadı. sonra boyun mr'i çekildiğimde boyun fıtığı olduğum anlaşıldı.

c 4-5 posterior çevresel protrüzyon, sinir köklerine minimal bası
c 5-6 posterior çevresel protrüzyon
c 6-7 posterior sol parasantral çevresel protrüzyon, sol sinir köküne minimal bası

1 senedir baş dönmesi ve ağrı problemlerim var. bazı günler hiç sıkıntım yok ama bazı günler problemlerim oluyor. doktorlar bu boyun fıtıklarının baş dönmesi yapmayacağını düşünüyorlar fakat kendimi sıklıkla gözlemledim, şu aşağıdaki sıkıntılarım ne zaman olsa baş dönmesi de oluyor. bunların olmadığı gün baş dönmem de olmuyor.

- boyun sol arkası ve sırtta aşağı doğru yayılan sol tarafta ağrı. ağrıyan bölgeyi aşağıdaki linkte verdim
i.hizliresim.com

- sol el orta ve yüzük parmaklarında uyuşma

- genel bir sersemlik ve baş dönmesi hissi

şimdi merak ettiklerim şunlar;

1- eğer boyun fıtığı sinirlere baskı yapıp sinir sıkışmasına sebep oluyorsa neden bu ağrılar,uyuşmalar ve baş dönmesi neden bazı günler var da bazı günler hiç yok? kimi günler fıtık baskı yapıp siniri tahriş ederken, kimi günler geride durup hiçbir sıkıntı yapmayabilir mi? bu günler arası farklılıklar bazen sinir sıkışmasının olmamasına, bazen de olmasına mı bağlı acaba?

2- yoksa bunlara sebep olan sinir sıkışması değil de kas gerginlikleri mi?

bu konular hakkında bana yardım edebilecek var mı?

 
esimde var boyun fitigi, ara ara tekrarliyor agrisi, genelde kola vuruyor uyusukluk gucsuzluk ve agri. yatis pozisyonuyla alakali oldugunu dusunuyorum ben. saglikli bir yastik alip koltukta vb uyumayi birakmalisiniz bence.

sinirlere baski olmadigi surece sikinti olmuyor gibi diyebiliriz bende bel fitigi vardi fizik tedavi sonrasi kaslarin biraz guclenmesiyle vb sorunlarim minimuma indi amelyatsiz hallettim. fizik tedavi super bir sey yaptirin -)
  • kveldulv  (24.11.17 01:55:01) 
fizik tedavi de aldım ama çok fazla yararı olmadı gibi. eşinizde de baş dönmesi oluyor mu? bir de bu şikayetler neden bazen oluyor bazen olmuyor anlamıyorum hep aynı pozisyonda aynı yerde yatıyorum ama, kaslar mı gereiliyor sinire mi baskı oluyor bilmiyorum.


  • clark sehir  (24.11.17 02:01:04) 
Dostum yastigin ve yatagin cok onemli. Ben bel fitigini egzersiz ve yuzme ile atlattim. Sag ayagim bagimsizligini ilan etmisti. Internetten varsa ingilizcen youtube'dan iyice arastir mutlaka cozersin.


  • tezek  (24.11.17 02:09:35) 
pek çok egzersiz yapıyorum düzenli olarak aylardır ama çok fazla geçtiğini söyleyemem. dediğim gibi bazı günler iyiyim ama bazı günler ağrım da baş dönmem de oluyor. durup dururken sinir mi sıkışmaya başlıyor, kas mı geriliyor anlamadım doğrusu.


  • clark sehir  (24.11.17 02:12:25) 
kuru igneli fizik yedavi yapiyordu benim doktorum onu denedimiz mi


  • kveldulv  (24.11.17 02:35:23) 
denemedim fayda gördünüz mü?


  • clark sehir  (24.11.17 11:38:07) 
Baş dönmesi olayını ben de sordum ama onla ilgili değildir dedi dr. Aynı dediğiniz gibi oluyor bende de. Yastık vs ortopedik. Ama çok sık tekrarlanıyor ağrı, tutulmayla beraber.

Pazartesi tekrar soracağım başka bir doktora.
  • antikitleruhlu  (24.11.17 18:06:40) 
bilgi edinirseniz cevabınızı bekliyorum.


  • clark sehir  (25.11.17 03:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.