[]

Nafaka Olayları

Merhaba kadınların ayrıldıkları eşlerinden nafaka almaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet almalılar mı? Neden?

Hayır almamalılar mı? Neden?

 
Çocuk varsa ve kadın tek başına maddi olarak çocuğun ihtiyaçlarına yetmiyorsa alabilir. Ama çocuk yokken alması saçma.
Not: kadın.

  • Amaranta ursula  (23.11.17 21:49:06) 
ahlaka mugayir sebeplerden boşanma olduysa almalı. yoksa almamalı. neden; "çocuk yapim olmazsa ayrılırız" kafasında kadınlar var artık.


  • danton  (23.11.17 22:02:38) 
kadın eğitim almamış ve çalışabileceği işler düşük ücretli ise almalı, fakat eğitim görmüşse ve maddi olarak kendine ve çocuğuna yetebilecek bir işte çalışabilecekse almamalı.


  • tabirimekruh  (23.11.17 22:05:39) 
Kadınlar almalı, her koşulda kadınlar dezavantajlı konumda oluyor özellikle tr'de. Çocuk yapım olmazsa ayrilirim diyen kadınlar varmış falan filan, saçma sapan laflar işte.


  • doxanikee  (23.11.17 22:05:45) 
Bir kadın düşün; üniversite okumuş veya okumamış fark etmez, 23 yaşında evlenmiş, 2 çocuk yapmış, evlilik boyunca koca çalışmasını istememiş zaten kocanın kazandığı yetmiş o da çocuklarına bakmış, okulları sınavları derken yıllar geçmiş. Bu kadın ve adam boşandı, adam gitti başkasıyla evlendi, çocuklar büyük, okumuyorlar. Bu kadının iş deneyimi yok, nasıl ve ne şekilde hayatta kalacak?

Adama mı güvendi evlenirken diye soracaklara cevabım, evet güvendi. Adamın da o yönde teşvik etmesi ile eviyle, kocası ve çocuklarla ilgilendi, iş hayatına girmedi, girmesine izin verilmedi. Paylaşacak kayda değer mal da yok ki kadın bundan sonrasını garantilesin.
Kadın hem adamın ondan boşanmış olması, hem iş bulamayacak olması, bulsa bile eski standardında (ki villadan filan bahsetmiyorum, kira ödeyecek belki artık, asgari ücret alacak vs) yaşamayacak olmasının her birini en ağırından yaşamalı mı? Koca her kararı alırken iyi de, boşanma sonrası sorumluluk alma konusunda neden elini taşın altına sokmasın?

Bir de lütfen artık sadece kadına nafaka ödemiyormuş gibi ifade etmeyin şunu; nafaka eşe ödenir, kadın veya erkek.

Ha, sırf nafaka alıp yan gelip yatanları desteklemiyorum, o da arsızlık artık ama zaten bahsettiğim ilk koşullarda eşe ödenen nafaka 500-600 tl'yi pek geçmez. Kadın adamın sırtından geçiniyor gibi algılanması can sıkıcı. Ha gönül ister ki her kadın ekonomik özgürlüğe sahip olsun, çalışsın. Yoksa gururlu bir insanın boşandığı eşinin parasını almaya pek istekli olacağını sanmam.
  • kaymaktutmayansicaksut  (23.11.17 22:10:59) 
Çocuk sadece kadının veya sadece erkeğin sorumluluğunda olmadığına göre çalışıyorsa bile çocuk için almalı. Eğer çalışmıyorsa da almalı. Çalışıyorsa fakat çocuk yoksa almasa da olur bence. Kadınım bu arada.


  • vivalaaj  (23.11.17 22:11:56) 
Gercek anlamda yoksulluga dusen varsa, meslegi yoksa ve bosanmada kusuru bulunmuyorsa hakimin belirleyecegi ve 2 yili asmayan bir sure icin hayatini surdurecek asgari bir meblag nafaka alabilir. Kadin erkek fark etmeksizin. Bunun disinda cocuga istirak nafakasi disinda iki tarafin birbirine (kusur tazminat mevzulari disinda) mallar ayrildiktan sonra bir kurus bile vermesi anlamsiz.


  • esneme benide esneteceksin  (23.11.17 22:17:13) 
@kaymaktutmayansicaksut +14948893945439


  • who cares wins  (23.11.17 22:18:37) 
kaymaktutmayansicaksut +1

kadın evlenince üniversite mezunu bile olsa çalışamıyor. ne yapacak, 35 yaşında boşanmışken o kadar yeni mezun varken 0 tecrübeyle nereden başlayacak? çocukları varsa o çocukların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?
  • pinkpeony  (23.11.17 23:05:46 ~ 23:07:13) 
çocuk varsa evet, çocuk yoksa içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alınıp ona göre verilmeli.

şöyle örnekleyelim, kadın ve erkek, ikisinin eğitim durumu ve yaşları da aşağı yukarı aynı olsun, bunlar boşansınlar. sonra erkek kadına para ödesin, saçmalıktan başka bir şey değil.

bu arada; ""Kadınlar almalı, her koşulda kadınlar dezavantajlı konumda oluyor özellikle tr'de."" şu cümleyi söyleyen arkadaşım, özel sektörü pek tanımıyorsunuz galiba.

yeni mezun için açılan çoğu ilanın ilk şartlarından biri kadın olmak oluyor çoğu zaman. bir araştırın bunu.
  • dead and broken  (23.11.17 23:27:43) 
haftanın kezofeministler ve meriçler toplanma başlığı biraz geç de olsa açılmış.
memlekette kaç kadın erkeğe nafaka veriyor? teoride kadına değil eşe, evet. peki nedir bunun gerçek hayattaki yansıması? çocuk/iştirak nafakası değil bahsettiğim.
kyk erkeğe kitlensin, düğün erkeğe kitlensin, nafaka erkeğe kitlensin. baya güzel düzen aslında. erkeklerin %80ine(tüik) yakını kadınların çalışmasıyla bir sorunu yokken nasıl kadınlar çalıştırılmıyor oluyor onu da anlamadım. yeni mezun ya da tecrübesiz iş ilanlarına bakın neredeyse hepsi kadın çalışan arıyor. devleti zorla askere alır olmazsa haraç alır boşanırsın kadını haraç alır ama gene suçlu sen olursun.
  • khiron  (24.11.17 00:00:28) 
Sadece cocuk varsa ve velayeti annedeyse odenmeli.


  • i m sick tired  (24.11.17 00:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.