[]

Kadın için karda kaymayan bot

Merhabalar,

Ankara'da yaşıyoruz. Bildiğiniz üzere Ankara gayet yokuş. Eşim için kaydırmayan bir bot gerekiyor.

Haftasonu Ülkealan'da LOWA markalı botlara baktık. Daha iyi bir alternatif bulamazsak ondan almayı planlıyoruz; ancak Vibram'ın Arctic Grip tabanları da dikkatimi çekti.

Bu şekilde, kaydırmayan bot tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler.

 
buzda her ayakkabı kayar altında çiviler olmadığı sürece. ayakkabı zinciri diye aratın.


  • argent dawn  (23.11.17 16:39:34) 
Ayakkabı-bot uzmanı değilim ama bu tür bir soruyu ayakkabı satış elemanlarına sorduğumda "buzda kaymayan-kaydırmayan bot yoktur" gibi cevap aldığımı hatırlıyorum, ama bence de illaki kaydırmayan vardır diye düşünüyorum günümüz koşullarında.

Bahsettiğiniz ayakkabı markalarını bilmemekle beraber, eğer alacağınız botlar buzlanma harici soğuk kış koşullarında giymek için ağırlığı gibi sebeplerle çok da elverişli değilse ayakkabı kar zinciri gibi bişey de alabilirsiniz www.tchibo.com.tr

Bu öneriyi Ankara'da buzlanmanın ortalama 3-4 haftayı geçmemesi açısından da değerlendirebilirsiniz.
  • candanag  (23.11.17 16:44:24) 
Merrell MOAB FST ICE+ Thermo. youtube'da videolarina bakabilirsiniz. Hepsiburada da 608 TL su an.


  • pwnography  (23.11.17 16:57:50) 
kar patiği tek çözüm, yalnız dışarı çıkınca takmak gerekiyor, fayansı falan çiziyor.


  • tiny penny  (23.11.17 17:02:33) 
buzda kaymayan bot yoktur diye bi şey yoktur. ankara'nın bu taş gibi buzunda kayabilir ancak bi sıradan cat veya harley botların buz pateni gibi kayışıyla örneğin tavsiye edilen merrel botunki farklı olur. ki zaten merkezi yerlerde öyle buzlanmalar pek olmuyor olursa da 1-2 günden fazla sürmüyor. pwnography'nin önerdiği bota baktım ben de cidden iyiymiş. kar zincirleri çok kullanışsız denedim oradan biliyorum. onu çıkartıyorsun sonra ve çamur oluyor ıslak oluyor falan büyük çile.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.11.17 17:07:53) 
arkadaşlar, yanıtlarınız için teşekkürler. buzda kaymamayı garanti eden bir ürün olmayacağını biliyorum. ancak bu iş için üretilen kauçuk tabanların buzu daha iyi tuttuğu ya da arctic grip gibi teknolojilerin, zımparavari tabanlarıyla buza daha iyi tutunduğu açık. ayakkabı zinciri ve türevlerini biliyorum, bizim işimize yaramayacağı için "ayakkabı zinciri önerir misiniz?" diye bir soru sormadım.

kaydırma(ma) konusunda başarılı bildiğiniz botlar varsa onları önerebilirseniz sevinirim.
  • starborn  (23.11.17 17:28:19) 
Ben harley davidsonlari giyiyorum, hic kaydirmiyor diyemem ama performansi oldukca iyi


  • balpolen  (23.11.17 21:57:59) 
sonradan okuyacaklar için not:

bu kapsamda üç ayakkabı denedik:

1) lowa innox: lowa nxt taban. vibram değil, kauçuğa benziyor. daha yumuşak klasik vibramlardan. ayağa çok rahat oturdu. fiyat pazarlıksız 600 TL (henüz pazarlığa girişmedik).

2) merrell moab fst ice+ thermo: vibram arctic grip taban var. bunun olayı da şu: zımparamsı bir yüzey var tabanda. youtube'a filan yazarsanız görürsünüz, buzda neredeyse hiç kaymıyor. bayağı iyi. eşim çirkin buldu. düşünme aşamasındayız.

3) north face snowstrike II ve back to berkeley redux: bunlarda ice pick taban var. tabanda krampon gibi bazı çıkıntılar var. tabanın geri kalanı kauçuk ama bu kısımlar başka bir malzemeden. sıcaklık 0 ve altındayken sertleşip krampon çivisi gibi bir hal alıyorlar. doğal olarak buza filan saplanıyor. sıcaklık biraz daha yüksekse yumuşayıp, yapışıyorlar. valla aklım çok ermedi ama değişik bi teknoloji gibi. eşim hiç rahat edemedi içinde. bunlardan da vazgeçtik. merrell ve lowa arasında kaldık. lowa olacak gibi.
  • starborn  (27.11.17 18:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.