[]

Motorsiklet gurularına soru

Gerek benzine gelen hayvani zamlar, gerek İstanbul trafiği ve uzun zamandır heves etmem sebebiyle arabayı satıp motorsiklet almak istiyorum. Gel gelelim hangi motoru neden tercih edeceğime dair bilgim/tecrübem 0. motor ehliyetim daha önce kullanmışlığım var.

tercihim sadece göz zevkime ve bütçeme göre olacak ama bu noktada yol göstermenize açığım gerçekten. arabam yaklaşık 28-30 bin arası, alabileceğim motor da o civarlarda olacak.

bayağadır sahibinden'de geziyorum, benim beğendiğim modeller şunlar; siz ne tavsiye edersiniz.

1-www.sahibinden.com

2-www.sahibinden.com

3-www.sahibinden.com

4-www.sahibinden.com

 
sen 30 bin verirsin de bir gece ansızın kamyona yükleyip götürürler. üzülmeyeceksen al ama ben olsam scooter ile falan başlarım.


  • diffarentiationation  (23.11.17 15:38:42) 
Ben pek bilgili değilim bu konularda arkadaşlardan duyma bilgiler var ama bu motorlar bence senin için çok fazla. 10-12 bandında başlangıç için ideal motorlar var onlarla yapmalısın bence. 125lik diyorlar galiba. Bir de eğitim alman lazım tamamen Motor ile yaşamak ve arada sürmek farklı bir olgu bence. 30.000 var diye hepsini motora gömersen ekipmanı dandik tutacaksın. Bence önce ekipmanlarını al sonra motor bak kalan para ile


  • gozu acik sevisen yahudi  (23.11.17 15:41:40) 
Arkadaşlar 20-30 bin bandında hangisini seçeceği konusunda tecrübe sıfır demiş, motosiklet kullanımında değil. motor ehliyeti ve daha önce kullanmışlık varmış. bu kısmı açabilirseniz daha rahat yardımcı olunabilir. hangi modelleri kaç km kullandığınız gibi.

bi de motorsiklette r yok biliyorsunuz, hem vites olarak hem harf :p
  • onemoremile  (23.11.17 15:48:40 ~ 15:50:42) 
başlangıç için bu motorlardan hiç birini kimse sana tavsiye etmeyecek, özellikle mt07 tam bir helva cihazı. illa bunlardan birini alacam diye tutturuyorsan nc750'ye bak ama o da kesinlikle yeni başlayanlar için uygun bir motor değil.

250cc'nin üzerinde bir motor alma bence, 250cc'de de yamahanın 250'liklerini (r25-mt-25) alma, zira bunlar da hacmine göre fazla çılgın, başlangıç için uygun motorlar değil zira gidiyor ama frenleri iyi değil, abs falan da yok.

tavsiye edebileceğim motorlar
- yamaha mt-125
- honda cbr 125r
- honda cbf150 (sorunsuzluk abidesi)
- suzuki gw250 inazuma (hem hesaplı hem sağlam, fakat parçası pahalı ve 2018 modeli gelmedi, f modeli daha şık)
- suzuki gsx 250r (hem abs var hem şekil şukul hem de bloğu sağlam)
- ktm duke 200 (tercihen abs'li modelleri)
- bajaj pulsar ns-200 (japonların yanında esamesi okunmaz ama fiyat-performans için tercih edilebilir bi motor)

ayrıca ekipman için de aşağı yukarı 3-4 bin lira gibi bir parayı gözden çıkar, özellikle kask konusunda ucuza kaçma.
  • yuto  (23.11.17 16:06:07 ~ 16:07:19) 
yuto + 1
uzun zaman sonra motosiklet kullanmaya başlamadan önce güvenli sürüş eğitimi almanızı tavsiye ederim. eğitimle birlikte hem ne istediğinize hem de güncel durumunuza hakim olabilecek, bilinçli bir şekilde ne istemeniz gerektiğine karar verebileceksiniz.
bu listedeki motorlar ne yazık ki uzun süreden sonra motosiklete başlamak için uygun değiller.
  • amelie poulain  (23.11.17 16:41:42) 
Yazmaya çok üşendim, whatsApp'tan falan anlatırım istersen. En doğru bilgiyi yine yuto vermiş.


  • yirmisantim  (23.11.17 16:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.