[]

Masaüstü bilgisayar

Merhaba,

2.000-3.000 TL arası bir masaüstü bilgisayar kasası almak istiyorum.
Black friday'de ne alabilirim acaba?
i5 olsa iyi olur, önerileriniz olursa çok sevinirim.

 
black friday ulkemizde bindirim uzerine indirim oldugundan cok bir fark goremedim ancak kullanim amaci v.s. daha detayli bir aciklama yaparsaniz yardimci olmaya calisayim (monitor dahil mi, oyun oynanacak mi)


  • pwnography  (23.11.17 17:09:08) 
Evde monitor var, sadece kasa almak istiyorum, ofis programları çalıştıracak. Oyun nadir oynanacak gta5 çalıştırabilecek bir pc olsun yeter.

Cevap için çok teşekkürler.
  • liberal  (23.11.17 17:21:22) 
Itopya;
i.hizliresim.com

Sinerji;
i.hizliresim.com

Teknobiyotik;
i.hizliresim.com

Onerilerim bu sekilde olur. I5 toplanabilir ancak intel'in anakart tutumlari yuzunden pek gelismeye acik olmayacagindan Ryzen mantikli. Anakarti B350 serisi secme sebebim ileride islemci degisimine uygun olmasi. Paraniz oldugunda veya bilgisayar yetmemeye basladiginda islemci alip yolunuza devam edebilirsiniz.

Ram fiyatlari kur haricinde ureticiler tarafindan da fecii sisiriliyor su siralar o yuzden simdilik 8 GB koydum, ileride ram takviyesi de yapilabilir.

Ekran karti ben tek fanli sevmedigimden cift fanli koydum, eger tek fanli benim icin problem degil derseniz daha ucuzunu da bulabilirsiniz. 1050TI nin en ucuzu hangisi ise (cift veya tek fanli) onu gonul rahatligi ile alabilirsiniz.

Kasa olarak Akasa'dan cok emin degilim, Cm olmadigindan Akasa ekledim ancak farkli yerlerden almak sorun degil derseniz en ucuz Masterbox Lite 5 80+ 500 W kasayi almanizi oneririm. fiyat performans konusunda cidden sahane.

Fiyatlar ucmus oldugundan SSD ekleyemedim. Zaten configler de sizin barajinizin biraz uzerinde ama gelecege acik configler oldugundan o konuda pek birsey yapamadim.

Bir de GTA 5'i calistirabilecek diyince zaten cita bayagi yuksege koyuluyor = ) bu sistem 1080P de su anki neredeyse butun oyunlari Ultra/High ayarlarda oynatir.

Sonuc olarak; ileride eklenecek SSD ve 8 GB ram ile ciddi bir makineniz olacaktir.
  • pwnography  (23.11.17 19:15:38) 
@pwnography, bu işten çok iyi anladığın belli, açıkçası ben hazır kasalar varya asus, hp falan o tarz bir şey düşünüyorum. Benim bunları alıp birleştirin demem aldıgım adamın istemediigm şeyi takmış olduğunu anlamam falan çok zor.
Ama çok teşekkürler.

  • liberal  (24.11.17 10:17:46) 
hazır sistemler satıyorlar ya da pwnography'nin seçtiği gibi sitelerin kendi sistemi üzerinden ürün seçiyorsun, onlar montaj yapıp gönderiyor.
seçmekle uğraşmayayım diyorsan hazır sistemlere yönelebilirsin, mesela şu:
www.itopya.com

gta5'i hakkıyla çalıştıran bilgisayara her oyunu çalıştırır, hedefin çok düşük değil, o yüzden 3000 altına bulman imkansız gibi bişey. bunun ekran kartı da vram'den kaybediyor ama ayar kısarak oynayabilirsin.

i5 demek yalnızca bir şey ifade etmediği için(nesil de lazım) orta-üst seviye işlemci istediğini anladım; bu işlemci da aynı klasmanda, hatta yerine göre birçok i5'ten yüksek performanslı.
teknobiyotik, sinerji gibi sitelerin hazır sistemlerine(oyuncu pc diye bakarsın) bakıp işlemcisi ryzen 5, ekran kartı min 1050ti 4gb olanlar arasından bütçene uygun seçebilirsin.
  • Bruce  (24.11.17 10:27:07 ~ 10:29:32) 
@Bruce teşekkürler, GTSA5 bu kadar yüksekse açıkçası ps4 var, oradan satın alırım orada oynarım. İtopya'yı aradım magazadan da satış yapıyorlarmış, freedos yüklü geliyormuş, ayrıca windows yükletmek gerekecek.

www.vatanbilgisayar.com

Şu bilgisayar çok mu kötü?
  • liberal  (24.11.17 10:58:46) 
windows 30 liraya alınabiliyor, kurması zor değil.
eksiduyu.ru

gönderdiğin bilgisayara gelince; i5-7400 r5 1500x ile kafa kafaya bir model. çoklu çekirdeğin gücünden faydalanan işlemlerde(render vs.) 1500x'in katkısı çok daha yüksek olur. tek çekirdek performansında 1500x'in saat hızı daha yüksek de olsa 7400 yakalıyor. aralarındaki fark çok olmadığı için bu bilgisayara daha fazla para verip ekran kartından feragat etmek mantıksız olur. harici ekran kartsız bu modelin mantıklı olması için 2500 liralara satılması lazım.

yani 3200 vereceksen gta 5 oynatan ekran kartlı bir model bulabiliyorsun. ps4'te oynarım oyunu, dahili ekran kartlı bir model alayım diyorsan 2500-2600 liradan fazlasını vermen mantıksız olur.

sezdiğim kadarıyla itopya, toplama sistem vs. işine hiç bulaşmak istemiyorsun. ben 10-15 gün önce teknobiyotikten aldım böyle bir hazır sistem, kargoyla geldi, hiç sorun yaşamadım. itopya'nın mağazası da varmış, orada çalıştırır emin de olursun. cidden gerek yok yani o ofis bilgisayarlarına o parayı vermeye.
  • Bruce  (24.11.17 11:16:52 ~ 11:21:01) 
Hocam HP'yi zaten gec, gitsinler kumda oynasinlar. Asus v.s. gibi hazir sistem almak istiyorsan da laptop al hic bosuna 10-20 kiloluk hayvan gibi yer kaplayan birseye gerek yok. @Bruce'un verdigi linkteki pc cidden efsane. R3 yerine R5, 1050TI ekran karti yerine 1060 (3 GB bile olsa) var. Sizin vatandan verdiginiz linkteki bilgisayarda 1000 serisi degil 700 serisi ekran karti var ve onboard. Parayi cope atin o bilgisayara vereceginize uzulmem. Eyyorlamam bu kadar.


  • pwnography  (24.11.17 15:52:14) 
www.hepsiburada.com


Bu nasıl sizce? İnsan diyor bu kadar düşünmeye gerek var mı diye.
  • liberal  (24.11.17 17:48:40 ~ 18:12:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.