[]

Sosyallikten sonra enerji düşüklüğü

Arkadaş dost sevgili vb. ile dışarı çıkıp güzel bir akşam veya haftasonu geçirdikten sonra eve geldiğimde büyük bir enerji düşüklüğü oluyor. Yatıp dizi izlemekten başka hiçbir şey istemiyorum. Uyku saatim gecikiyor. Hatta bu kötü enerji ertesi günlere de yansıyor. Resmen düzenim bozuluyor. Üniversiteden beri böyle sebebini bulamadım. Sizde de oluyor mu bu?




 
evet aynı şekilde bende de oluyor. ben bunu şeye bağlıyorum, dışarıda ne kadar istesek de tam anlamıyla kendimiz olamıyoruz, kendimiz gibi davranamıyoruz. bu da kendimizi kötü hissetmemize neden oluyor bence. bir süre yalnız kalma ihtiyacı duyuyoruz.


  • who cares wins  (22.11.17 19:28:36) 
Üzerine mi gidelim geri mi çekilelim napalım, nasıl yaklaşmak lazım bu duruma?


  • hildirim  (22.11.17 19:44:50) 
çok fazla kafa takmamanız lazım bence. evde otururken enerji harcamıyorsunuz sonuçta.


  • nice tnetennba  (22.11.17 19:47:52) 
Bende de aynı sorun vardı. Sebebi günün hatta yaşamın büyük çoğunluğunda hareketsiz bir yaşama alışmak, vücut alışık olduğu şeye adapte olduğundan efor kaybediyor.
Çözümü düzenli spor yapmak.

  • neysene  (22.11.17 19:53:22) 
bence şöyle yaklaşmak lazım: gerçekten güzel zaman geçirecekseniz, üzerine gitmeye değer. o durumda sorun diğer bir cevapta bahsedildiği gibi genel hareketsizlik. yapabilecek gibiyseniz üzerine gidersiniz.

ortamla gerçek anlamda uyuşmamak sorunsa üzerine gitmenin bir mantığı yok. ben yüzeysel bir örnek verdim. çok daha önemli uyuşma sorunları olabiliyor. hareketsizliğe bağlamıyorsanız yahut rutin-severliğe bunun böyle psikolojik bir tarafı olup olmadığına bir bakın öncelikle. nedeni eliminasyon yoluyla bulduktan sonra bunun bir tercih mi, bir zorunluluk gibi mi olduğunu anlayabilirsiniz.,

ya da tersten gidin. zorunluluk duygusu duyuyorsanız psikolojik bir durum olabillir ve uyuşmamaya işaret edebilir. zevk alıyor ve yine de yoruluyorsanız yorgun olmamak için yapabileceğiniz ve metabolizmayı hızlandıran faaliyetleri rutininize sokabilirsiniz.
  • godoşu beklerken  (22.11.17 20:01:38) 
bana da oluyo, bilhassa şu "sadede gel" dediğimiz cinsten diyaloglara maruz kalırsam; ben kafamda tamamlamış oluyorum bütün diyalogu karşımdaki hala konuya girememiş oluyo gibi durumlar sık olduysa. bu da arkadaşın arkadaşı gibi ilk defa temas ettiğim birileri varken. yani bendeki yorgunluk diyalogların içeriğiyle; beni o geçirdiğim vaktin tatmin edip zevk verip vermemiş olmasıyla alakalı.

zevkli değilse eğlenmediysem yorgunluk basıyo dönüşünde.

ya da sadece geçirgen bir yapın vardır, daha ırsi bişeydir. kafaya takcak bişey yok derim ben. genel bir şekilde anlatmışsın da bir ihtimal ilişkilerinin içeriğiyle aldığın doyumla alakalı bir tarafı olabilir.
  • dafaisss  (22.11.17 20:07:11 ~ 20:07:52) 
Benim durumumda eğlendiğim buluşmalarda da oluyor bu durum. Zaten rahatsız olduğum bir ortamda kalmam. Verilenler arasında sanırım bana en uygun açıklama neysene'nin dediği alışkın olmamak olabilir.


  • hildirim  (22.11.17 20:16:48) 
(bkz: introvert)

Basit bir yazı var okumak isterseniz www.lifehack.org
  • kahin ahtapot paul  (22.11.17 20:27:50) 
Dopamin de uydu aslında. Akşam eve dönünce hipnotize olmuş gibi dizi açıp art arda izliyorum çünkü.


  • hildirim  (22.11.17 21:16:11) 
Basitçe yoruluyorsundur işte. İyi dinlen, uykunu al, iyi beslen. İyi de geçse kötü de geçse bütün gün efor harcıyorsun.

Uykunun gecikmesinin çeşitli sebepleri olabilir. Evdeki ortamın uyumaya uygun mu? Işık altında mı oturuyorsun? Gece boyu ışığa bakıyorsan(ekran) yine uykun gecikebilir.

Fazla yorulunca, efor sarf edince yine vücut uyumakta zorlanıyor.

Son olarak vücudun bir günlük düzeni saati var. Günlük uyuma uyanma, yeme içme, tuvalete çıkma gibi ihtiyaçları ritüel gibi uyguladığın zaman düzene girersin. Hatta mevsimlere göre bile bir düzeni varmış. Bunu da geçen duydum. Yani mevsimi dışında meyve sebze tüketmek bu düzeni bozuyormuş mesela.

Kafayı çok takma, jet lag gibi düşün bu durumu. Normal.
  • idexo  (22.11.17 21:46:20) 
@who cares wins tam on ikiden vurmuş. çok güzel tespit.

ama uyku saatinin gecikmesi şeyden de olabilir, bilgisayar bağımlılığı fazlaysa yâni günde diyelim ki temiz 4-5 saat geçiriyorsan, e dışarı çıktıktan sonra da eve geç geliyorsan o 4-5 saati ekleyince uyku zamanı sarkıyor.
  • istambul  (22.11.17 22:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.