[]

Olayı büyütmeli mi? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Selam

Yaşadığınız yerlerde var mı bilmiyorum ama benim yaşadığım bölgede yol kenarındaki yemek yerleri müşteri çekebilmek adına, arabaları yıkama amaçlı, borulardan devamlı su veriyorlar.

Bu suyu yeraltından çekiyorlar ve araba olsun olmasın aylarca açık boşa akıyor. Yeraltı kaynaklarının ne kadar değerli ve geri koymanın ne kadar zor olduğunun bilincinde olduğumdan bu iş canımı çok sıkıyordu, ne zamandır şikayet edecektim fırsat bulamadım. Bimeri aradım 150 nolu hattı. Cep telefonundan çalmadan kapanmıştı iki kez.

Neyse bugün bimer ve cimere şikayet ettim.

Sizce başka ne yapılabilir? Daha çok ses duyurmaya ihtiyaç var mı? Tutup imza kampanyası falan başlatmak istemiyorum. Benim üzerimde hiç etkisi olmadı change.org un, o yüzden napmalı bi fikir alayım dedim.

Dsi mi muhattap? Orayı arasam eminim işe yaramayacak. Lokal yerlere kalınca orada bir porsiyon köfte verirler adam evine döner.

Teşekkürler.


edit: www.dsi.gov.tr

www.haberler.com

bianet.org

doğadan doğaya dönme kısmına girersek eğer dünyadaki hiçbir şey yok olmadığı için ziyan sayılmaz. temiz suyu, kirli suya çeviriyorsunuz sadece müşteri çekmek için. bu bence bir ziyan.

yeraltı sularının oluşması dediğiniz mekanızmayla ama daha yavaş bir süreç, yakın zamanda iz tv'de izlediğim bir belgeselde de bunun önemini anlatmışlardı da bulamadım şimdi. yani o derinlikteki su o kadar kolay ve hızlı yerine gelmiyor, yağış miktarları azaldığı için de ekstra sıkıntı var. dünyada susuzluğun ilk uğrayacağı yer biz değiliz, hatta ben ölene kadar kıtlık olacağını da sanmıyorum. bencilce düşününce dolar artışı da umrumda değil, küresel ısınma da.

 
belediyenin ilgili su birimini de bilgilendirebilirsiniz.


  • zgrydn  (22.11.17 18:27:12) 
dsi'nin barajından çekip kanalizasyona gönderiyor olsalar uğraşın diyecektim de, doğadan çekip geri doğaya gönderiyorlarsa ben bunda pek sakınca göremedim.

bahsettiğiniz şeyi anladım, yok üstü dinlenme tesislerinde hep görürüm. kuyudan çekerler, akan suyu da yine toprak emer veya buharlaşır, ileride yağmur olarak yağmak üzere havaya gider. yani doğadan gelir, doğaya döner. bence bu bir ziyan değil.

ha barajdaki hususi biriktirilmiş kullanma suyunu lavabodan, drenajdan pis su hattına veriyorsan ona yazık. tertemiz kullanma suyu boklu suya karışıp gidiyor.
  • kibritsuyu  (22.11.17 19:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.