[]

Macbook Pro Almaya Karar Vermiştim Ancak;

Öncelikle 1 kaç basit seviye sorum olacak, ardından da öneri yorum v.s


1.si; benim sağa sola çok elim ayağım takılır, mıknatıslı şarj olayını kaldırmışlar mı ? (mıknatıslı olması şahane birşeydi)
2.si; iPhone x v.s derken ekran köşesini kaldırıyorlar artık git gide, bunu bilgisayar için de yaparlar mı bekleyelim mi biraz daha


Şimdi de bilgisayarı ne için kullandığım;

Öncelikle, benim için aslolan şey mobil'lik; yani, bilgisayarda olan herhangi bir aksiyonu telefondan da ulaşabilmeli kullanabilmeliyim. Apple bu iş için uygun gibi görünüyor(eski patronum, bu şekilde bilgisayar-telefon-saat kullanıyordu çok kolaylık sağlıyordu bu işler için)


Diğer konu ise, iş geliştirme üzerine akış diyagramları v.s çizen ve görsel yönlerine önem veren problemli bir insanım sanırım (mesela excel tablosunda benim için ilk 30 dakika hatta fazlası acaba, nasıl bir tablo oluştursam, renklerini ne yapsam, yazı biçimi ne olsa diye geçiyor, zaten devamında bunlara karar verince bilmediğim komut çıkana kadar kesintisiz sürdürebiliyorum) bunu sorduğumda da macOS uygulamaları daha görsel daha iyi demişlerdi ama bu konuda birşey bilmiyorum.


Bilgisayarda genel olarak internet, oyun(dota2 cs:go-zula tarzı oyunlar) ile film müzik ve office(bunu yukarıda anlattım) aksiyonuna giriyorum, mesela telefonda izlediğim bir videoyu tek tuşla bilgisayar ekranında açabileceksem ya da tam tersi olacaksa veya 3. parti bir medya oynatıcısı şak diye oynatacaksa bu benim için büyük bir avantaj. (samsung telefonlar arasında da group play vardı mesela onun gibi olsa)


Ve bunlarla birlikte bilgisayar kullanımım, internet oyun üzerine ancak mesela .cad programlarında(spesifik olarak autodesk'inkiler) bir şey lazım olduğunda bilgisayar donmamalı, hızlı refleks verebilmeli. Zaten kendi bilgisayarımdan bu işlere koşturuyorsam acil ve önemli bir durum var demek oluyor bu ve böyle durumlarda bilgisayar abukluk çıkarttığında kaldırıp duvara vurasım geliyor(zengin olunca yapılacaklar listemde var bu). Yani office ve .cad programlarıyla, yukarıda bahsini ettiğim oyunlarda bana problem çıkartmamalı.


Kafa karıştıran yerlere geliyoruz:

1- fiyat/performans. Öncelikle daha önce uzun yıllar mac kullandım ve os'u çok sevdim. yine kişisel bilgisayar alsam hep yine apple alırım diyorum/diyordum ancak henüz hanıma da jeep aldım hafta sonları onu kullanıyorum rahatlığına erişemediğim için, malesef bilgisayarımda lazım olan diğer şeyleri de yapmam gerekiyor. Bu noktada fiyat-performans için konu komşu hısım akraba - yok ya onu alma abi, onun yerine .... diye fikirlerle geliyor(hepsi de kendi bilgisayarları konusunda oluyor; şöyle anlar yaşıyoruz youtu.be)


2- macbook pro değil de macbook air ya da macbook alıp 2. bir bilgisayar alma fikri var


3-ya da macbook pro değil, macbook alıp kalan parayı da karı kızla(şaka şaka) alternatif yerlerde değerlendirmek üzere saklayabiliriz.


4-Macbook alıp note serisi kullanmak nasıl bir fikir olabilir bir de bu var tabi


youtu.be (macbook almamak için 5 neden shiftdelete.net videosu)



Ve çok da önem vermediğim konular;

Bunların dışında erp mi ne diyorlar, o tür programlar kullanabiliyorum, statik analiz programları lazım olabiliyor v.s ama ben bu tür şeylerin olmamasına razıyım. İş yönetimi ve akış diyagramı programları ile standart office'in alengirli renk ve yazı tipiyle autodesk ıvır zıvırı aradığım şeyler, bunlarda ve oyunlarda donmasın.



edit: 13'' olanlardan bahsediyoruz, büyük ekran taşımayı sevmiyorum 13'' iyi.

 
Mıknatıs yok artık evet ama sürekli takılıyorsan o daha iyi aslında, bilgisayarı yerde bulabilirsin yoksa. Ekran köşesi falan kalkmaz on sene daha.

Air alma ekran çöp, çözünürlük çok düşük. Evet telefondaki şeyi direkt bilgisayarda oynatabilirsin.

Öpsen donmaz, çok uğraşman lazım. Ama pro dışındakilerin işlemci gücü düşük, bir şey diyemem.
  • i was made for you  (22.11.17 15:15:50) 
valla 2010 pro var taş gibi. bu süreçte 3 windows laptop cortladı, sonuncuda üretici ve satıcıyı mahkemeye verdim, seneye duruşma var.

Kredi çekip pro aldım, pişman değilim. en azından 5 sene kafam rahat, geçen senenin modellerinin fiyatları düşüyor yenisi çıkınca.

Alfred var, bettertouchtool var, paste 2 çıkmış yeni, baya üretkenliği arttıran şeyler var. oyun falan pek bilmem işim olmuyor artık.
  • passion rules the game  (22.11.17 15:40:37) 
ekran inceliği olayı dell xps’te falan var, mbp için olur mu bilmem, altında telefon gibi donanım yok sonuçta.


  • passion rules the game  (22.11.17 15:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.