[]

saadet zinciri kurmak yasak mı?

mesela birisi bana dedi ki sistemime 20tl'ye üye olunuyor. bana 5 kişi getir sana 40 tl vericem.
böyle bir saadet zinciri oluşumu türkiyede veya dünyada yasak mı yoksa bir sakınca yok mu?



 
www.dunya.com

Böyle bir haber var. Ben de bunun kanunen suç sayıldığını duymuştum. Dünyadaki durumu bilmiyorum.
  • monogram  (22.11.17 14:58:15) 
6502 sayılı kanunun 80. Maddesi şu hükmü getirmiştir:

“Bu Kanunun 80 inci maddesine aykırı olarak piramit satış sistemini başlatan, düzenleyen veya toplantı, elektronik posta veya diğer birçok kimsenin de katılımını sağlamaya elverişli yöntemlerle yayan veya böyle bir sistemin diğer bir şekilde yayılmasını ticari amaçlarla destekleyenler hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.”

Kaynak: www.webunya.com

Su ulkelerde illegal:

en.wikipedia.org

Ama cogunda bir arka kapi bulunuyordur eminim. Amerika'da guya yasak ama network marketing mantigini biraz modifiye ederek bu ielsri yapan dev firmalar mevcut oldugunu biliyorum. Amway falan var, hatta simdi aradim Turkiye'de de varmis Amway ama isletebiliyorlar mi bilmiyorum.
  • robokot  (22.11.17 14:58:42 ~ 15:01:30) 
yassah


  • nrmnm  (22.11.17 16:46:40) 
arka kapi bulunuyor dedikleri gibi, www.nkariyer.com surdan gorebilirsiniz top-100 listesini. turkiye'de de faaliyette olan firmalar var aralarinda gayet. iyi avukatlariniz varsa borsada bolca islem goren bir network marketing sirketi bile olabilirsiniz, gostermelik ticaret de yaparsiniz biraz falan.


  • hjarteblod  (22.11.17 16:54:28) 
amacım öyle şirket kurmak, milleti dolandırmak vs değil. sadece bir internet girişimi düşünüyordum ama ne kadarı suç, hangi ülkelerde sıkıntıya girerim bilemedim ondan sordum.


  • ayrıl coco  (22.11.17 21:18:35) 
Organik temizlik ürünleri üretiyormuş gibi yapıyorsun.
şu doldurup veriyprsun piyasaya. Üye, platin üye, gold üye diye gaz veriyorsun al sana yasal saadet zinciri.

  • neymis  (22.11.17 22:12:22) 
benim yapmayı düşündüğüm şey bitcoinle olacak. o durumu nasıl kurtarırım? ortada bir mal olmayacak yani.


  • ayrıl coco  (22.11.17 22:36:14) 
btc ile odeme alip yapacaksan herhangi bi ulkede degil uluslararasi calisabilirsin zaten, wallet senin kontrol senin. daha fazla detay vermiyim ozendirmekten iceri almasinlar.


  • hjarteblod  (24.11.17 21:00:58) 
evet ama sonuçta hosting bir ülkede olacak. bir de bu çiftlik mi ne bişi var o da saadet zinciri gibi ama ona neden bişi olmuyor?


  • ayrıl coco  (26.11.17 01:28:28) 
ne kadar kisiyi, ne kadar uzun sure, nasil yollarla "rahatsiz ettigine" gore degisir o pesine dusme ve dolayisiyla hosting olayi.

ciftlikbank kibris'ta kurdu sirketi. gostermelik ciftlik miftlik aciyorlar luleburgaz'da vesaire. turkiye'de zaten faaliyet gosteren bi ton network marketing, ponzi vs var, devlet ancak birkac yil sonra pesine dusuyor bunlarin. o surede parayi toplayan topluyor. bir de biraz kilif bulursan daha uzun sure dayanabiliyorsun; yok ben inek aliyorum falan filan.
  • hjarteblod  (26.11.17 17:52:05 ~ 17:52:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.