[]

Muhasebeci var mı? (mikro yazılım vs paraşüt)

selam arkadaşlar.

biz 1 ocaktan itibaren earşiv faturaya geçeceğiz de şöyle bir sıkıntı var;

mikro yazılımdan teklif aldık. aşağı yukarı 16bin tl'lik bir teklifti.
paraşütten teklif aldık toplamda 2500 liraya denk geldi.

mikro yazılımı bize muhasebecimiz önerdi. benim tahminim; muhasebeci bir çok ön muhasebe işlemini kendi sistemine entegre olarak bize yaptırarak kendi işini kolaylaştırmak istiyor. o yüzden mikro yazılım konusunda ısrarcı.

bizimse böyle bir bütçemiz falan yok. biz sadece earşive geçmek istiyoruz açıkçası muhasebecinin işinin koalylaşması falan umurumuzda değil. arada böylesi bir fiyat farkı varken.

ancak anlamadığım noktalar var.
bu paraşütte eksik gedik bir şeyler var mı? bizim bastığımız earşiv faturaları muhasebeciye işletirken sorun yaşar mıyız? yoksa gayet düzenli tertipli bir şekilde earşiv faturalar muhasebeciye gidip işlenebilir mi?

mikro yazılım denen nane bize resmen eğitim verecek, bir elemanımız o işle uğraşacak. üstüne 16bin lira ödeyeceğiz.

biz alt tarafı bir e-ticaret sitesiyiz böyle alengrili işlerle uğraşamayız şu aşamada.

mikro yerine paraşütü seçersek muhasebesel anlamda bir şey kaybeder miyiz?

 
Ayda ortalama ne kadar e-fatura keseceksiniz ? Size ortalama kaç tane e-fatura gelecek ?


  • elikası  (22.11.17 09:31:28) 
1200-1500 arası keseceğiz. 100 civarı gelecek.

ama efatura değil, earşiv diyelim tabi biz buna.
  • tchuck  (22.11.17 09:43:22) 
evet kendi işini kolaylaştırmak için istiyor, 1500 fatura var ise pek de haksız sayılmaz. muhtemelen sizin entegre programla kestiğiniz e-arşiv faturaları kendi kayıtlarına tek tıkla almak istiyor.

resmi muhasebe işlemlerinizde bir değişiklik olmayacak, siz ön muhasebenizi paraşüt ile tutacaksınız. mikro yerine paraşüt seçmenin, adamın işini zorlaştırmaktan başka bir eksisi olmaz.

ama fiyat farkı da çokmuş. mikro'yu bilmiyorum ama muhasebe programları (en azından benim kullandığım) herhangi bir program ile excel tablosu olarak alınan raporu yine tek tıkla işleyebiliyor. eğer programı bunu yapabiliyorsa ve eğer paraşüt de kesilen faturaların listesini excel tablosu halinde export edip raporlayabiliyorsa (yapıyordur herhalde, 2018 yılında da yapabilsin artık programlar bunu), siz fatura listesini excel olarak kendisine gönderirsiniz, yine tek tıkla işleyebilir.
  • kibritsuyu  (22.11.17 09:56:55) 
ucuz olanı alın.

o faturalar zamanında o defterlere tek tek elle yazılıyordu, hava yapmanın gereği yok. faturaları işlemek kendi görevi. otomatik yapmak istiyorsa, kendi ödesin parasını.

bence ucuz olanı alın, işinize bakın. faturaları işlemek muhasebecinin görevi.
  • babilbaligi  (22.11.17 10:26:49) 
muhasebeyi bu kadar onemsiz gormeyin; muhasebeciniz ile anlasamiyorsaniz da baskasi ile calisin derim; artik herkes bu isi yapiyor ve de dusuk ucretlerle... ne kadar ucret oduyorsunuz bilmiyorum ama e-arsiv fatura'ya gecmis bir firma ve cok fatura kesen bir firma iseniz muhasebenizin ve muhasebeciniz de iyi olmasi sart; ucuz olsun mantigi ile de "kotu" bir muhasebeciniz varsa inanilmaz cezalar ile karsilasirsiniz ileride


  • kamyonsans  (22.11.17 10:59:32) 
bu arada normalde ben şuanki sistemde ona 1500 basılı faturanın xml çıktısını gönderiyorum. o tek tıkla import ediyor sistemine. sonra da son bi double check için basılı faturalarla karşılaştırıyor tüm işi bu.

eğer çok istiyorsa e-fatura için de aynı sistemi yapabilirim sıkıntı yok benim açımdan.
  • tchuck  (22.11.17 11:00:50) 
Geçende bir arkadaş e-arşiv'e geçti.
Şimdi sordum, Innova ile 1.000 TL'ye 30.000 e-arşiv faturası göndermek üzere anlaşmış.

Bu rakamlar biraz yüksek sanki.
  • cakabo  (22.11.17 11:21:22) 
peki arkadaşlar şu e-defter mevuzsu noluyor?

snaırım paraşütün böyle bir uygulaması yok. e-defteri nasıl alıyor ve elimzideki faturaları buna nasıl entegr ediyoruz?
  • tchuck  (22.11.17 11:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.