[]

kefir, kansere “iyi geliyor” mu?

babam prostat kanseri. her akşam, kendim içerken ona da evde yaptığım kefirden içiriyorum. ancak dün aklıma takıldı. acaba doğru mu yapıyorum?

kefirin hücre yenileme özelliği, kanseri besler mi yoksa hücreleri iyileştirir mi acaba? internette ikisini de destekler bir şeyler okudum ancak kafam karıştı.


 
Yiyeceklerin kanseri iyileştirme gibi özellikleri yok maalesef


  • neysene  (22.11.17 08:02:42) 
kefir kanseri iyilestirmez. bağışıklığı yükseltir.bu da enfeksiyonlara karşı direncini artirir. grip vb daha dirençli olur. alerji vb hastalıklara.karsi yine direnci artar.
yogun ptobiyotik yapisi bagirsak florasini duzenler kabizligi/ishali onler.

kanser hücreli şekerden beslemiyormuş. kanser hastalarının özellikle kemoterapi doneminde sekerli yiyeceklerden kacinmasi gerekiyor.

her türlü rafine şeker içeren baklava kek tatlı,
paketli gıdalar (hazır meyve suları dahil)
bal ve yan ürünleri
pekmez
aşırı şeker içeren kuru meyveler (dut, gün kurusu vb)
yasak.

ancak kemodan sonra kontrollü bir şekilde doğal şeker içeriği olanlar (bal pekmez vb) serbest hale geliyor. vücut güçlensin diye.

bu sebepten doktorunuzla mutlaka konuşun.

ayrica ısırgan adaçayı vb bitkisel şeyler de yasak.
  • balik kraker  (22.11.17 08:13:41) 
Bizde doktor izin vermişti, iyileştirme gibi bir faydası doğrudan yok elbette fakat kemoterapi esnasında sindirim faliyetlerine yardımcı oluyordu.


  • irene  (22.11.17 09:06:55) 
Manisada ki kanser otunu bir araştırın lütfen. Çok faydasını gören duydum. Geçmiş olsun.


  • goodman  (22.11.17 09:49:32) 
Geçmiş olsun. Onkologlar hiçbir besinin kansere iyi gelmediğini, ama genel olarak doğal, sağlıklı ve çeşitli beslenmenin bağışıklık sistemini ve genel durumu iyileştireceği için tedaviden görülen faydayı arttırdığını söylerler. Kanseri beslemeyelim diye hiçbirşey yemeseniz bile o bi şekilde besinini bulur. Şifalı otlar, mantarların tedavilerle etkileşimi, karaciğer ve böbrek üzerine etkileri çok bilinmediğinden kötü sürprizlerle karşılaşmamak adına kullanılması pek tavsiye edilmez.


  • curukturpkokusu  (22.11.17 10:01:31) 
kansere iyi gelmek derken, besinlerin etkisini ben kendi gözlerimle şöyle gördüm;

teyzem kanser olmuş, iyi bir hastanede (devlet) kemoterapi görüyordu. aynı odada bir hanım daha kalıyordu, yaşlar aynı, durumlar yakın. biz teyzemi propolis, zerdeçal, kefir, et püresi falan beslemeye çalışıyoruz. bizimki kemoterapi dozlerını haftada bir alabiliyor, kendini çok hızlı toparlıyor. diğer hanım ayda bir ancak alıyordu.

doğrudan tedavi etmediğini ben de biliyorum. ama ilacı sık sık kullanmasına yardımcı oldu, dolayıslyla çook faydasını gördük.

bence doğru yoldasınız, umarım kısa zamanda kurtulur babanız.
  • babilbaligi  (22.11.17 10:30:16) 
@babil bu teyzenizin bünyesi savunma mekanizmasıyla da alakalı olabilir. Ya da diğer kadın olumsuz sonuçlar doğuracak şeyler yapıyor da olabilir. Dolayısıyla bunların çok faydasını gördüğünüzü iddianız sadece bir sanrı bana kalırsa


  • neysene  (22.11.17 19:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.