[]

EXCEL de kitap içerisinde arama yapma

Şimdi Bir excel kitabımız var ve bu kitap 300 sayfadan oluşuyor.
Firma kodlarının yazdığı bir sütun ve ürün kodlarının yazdığı başka bir sütun var.
Tüm kitap içerisinde A firmasının 100 numaralı ürününün hangi sayfalarda olduğunu nasıl bulabiliriz? (Sayfalarda tek tek aratmak dışında)


 
ctrl + f 'i sayfa yerine kitapta çalıştırsan. Seçeneklerden arama alanını değiştirebilirsin.


  • mkrk  (21.11.17 11:39:19) 
Malesef bu şekilde 2 özellik aranmıyor


  • 500 days of summer  (21.11.17 11:58:46) 
Normalde excel'de iki farklı kriteri tek seferde bulamazsın.

Şöyle bir şey önerebilirim, biraz zor olacak ama;

her bir sayfada firma kodu ve ürün kodlarını örneğin C sütununa =A1&B1 formülüyle birleştireceksin. Daha sonra komple sütunu kopyalyıp "Değerleri" olarak yapıştıracaksın.

Örnek:
A1: 12345
B1: 98765 olsun.
C1'e formülü yazdığında görüntü: 1234598765 olacak. Bu şekilde firma kodu ve ürün kodunu birleşik yazıp Ctrl+F ile aratırsan bulursun.

300 sayfa için tek tek uğraşman gerekecek ama her bir arama için sayfa sayfa bakmaktan daha iyidir diye düşünüyorum.

Hatta bu işi kolaylaştırabilirsin. Eğer 300 sayfa da birbiriyle aynı formattayse sen 1 sayfada formülü yazıp mesela 1000 satır için aşağı çekersin. Sonra o sütunu tepeden seçip kopyaladıktan sonra her bir sayfaya girip direkt istediğin sütuna yapıştır dersen formül yazmadan hızlıca halledersin.
  • himmet dayi  (21.11.17 12:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.