[]

Profesyonel Fotoğrafçılıkta Makinanın Önemi..

Görüntü ve prestij açısından soruyorum.

Amatör fotoğrafçılıktan profesyonelliğe geçip, çekimlerim karşılığında ücret almaya başlayacağım.
APS-C sensörlü Canon 80D makina kullanıyorum. Lens skalam henüz çok dar.

Dolayısıyla yol yakınken full frame makinaya geçsem diyorum. Sony veya Canon'dan devam..

Soracağım şu:
Fotoğrafçı dediğin adam gibi makina kullanacak, full frame makina ve güzel lensler şart mi diyorsunuz?
Yoksa önemli olan fotoğrafçıdır, makina teferruat mı diyorsunuz?

Full frame e yatırım yapayım mı?

Sosyal medya içerikleri, ürün fotoğrafçılığı, yemek fotoğrafçılığı, mimari, manzara ve sokak çekimleri konusunda ilerleyeceğim.

 
Önemli olan elbette fotoğrafçıdır ama çektiğin fotoğraftan aldığın tatmini de ekipman sağlar diyeyim. Full frame'e geçtiğinde daha çok fotoğraf çekmek isteyeceksin örneğin, bende o şekilde reaksiyon göstermişti.


  • dream machine  (20.11.17 21:50:38) 
tercih ettiğin konsept ve tarza da bağlı. dijital ve filmlilere kıyasla polaroid makinalar gözüme hem daha "profesyonel" hem de öğrenmeye zorlayan aletler olarak gözükmüştür hep. çünkü pozun az, deneme çekimi falan yapamıyosun, dur şu açıdan ışık nası olucak bi bakayım diyemiyosun; yani öyle öyle fotoğrafço gözü haline geliyo gözün.


  • dafaisss  (20.11.17 22:06:22) 
Başlangıçta crop ile alıştırma yapın. Size yetmediğini anlayacaksınız bir zaman sonra. O sıralarda full frame bakın. Crop gövdede iyi lens profesyonelliğe geçişinizi kolaylaştırır. Manzara ve sokak çekimleri için 10-22 mm yi öneririm. Mimari çekimleri daha ayrı bir şey. Crop gövdeyle çok zor. O yüzden profesyonel olduktan sonra alana yönelin bence.
Ha bir de şu var; çekmeyi çok istediğiniz ilgi alanıyla gerçekten başarabildiğiniz çekimler çok farklı oluyor. Ben manzara diye yola çıkıp portre fotoğraflarıyla ilgilenen biri oldum. Ve bunun için ciddi bir süre ucuz bi lens olan 50 mm yi kullanmıştım. Full frame e 2 yıl sonunda geçtim

  • etfalmorgu  (20.11.17 22:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.