[]

Elektrikten anlayanlara saçma soru

Gecen birinin sorusunu okudugumda aklima geldi.

Bir apartmanda butun toprak hatlari ortak olmak durumunda degil mi? Butun prizlerdeki topraklar en nihayetinde ortak bir yerlerde birlesiyor olmali.

Simdi kendi prizini kurcalayan biri yanlislikla faz ile toprak hattini birbirine degdirirse / baglarsa ne olur sigorta mi atar? Yoksa apartmandaki herkesin toprak hatlari elektriklenir mi? Ilki diye dusundum oburu tehlikeli olur gibi geldi baya.

 
Kısa devre olacağı için değdiren vatandaşın ilgili sigortası atar. Kimseciklere bişi olmaz.


  • shenergy  (20.11.17 19:08:15) 
Sigorta atmazsa o an için apartmandaki diğer toprak hatları için güvenli diyemeyiz bu arada.


  • reactionic  (20.11.17 19:25:00) 
babam evde üçlü priz tamir ediyordu. toprak bağlanması gereken yere başka bir ucu değdirdi. söyledim inanmadı. iyi dedim madem öyle yap. sonra prize bir şey taktı ve 3, 4 ve 5. kattaki herkesin elektrikleri kesildi. ( bu katların elektriği ana sigortada tek sigortaya bağlı. diğer katlar tek sigortaya.


  • blue eyes white dragon  (20.11.17 19:51:15) 
Akım en kısa yoldan akar dolayısıyla toprak hattı da seri bağlanamadığı için sizin daireden çıkıp doğrudan toprağa gidecektir. Ancak yıldırım düşmesi gibi durumlarda herkes etkilenir.


  • goodman  (20.11.17 19:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.