[]

dünyaya bir kere geliyoruzcular bakabilir mi?

merhaba,

herkes duymuştur bir sıkıntıyı aşmak için ya da karşıdaki kişiyi rahatlatmak için, belki de gerçekten bu şekilde yaşandığı için başlıktaki söz söylenmiştir. "dünyaya bir kere geliyoruz". carpe diem, anı yaşayalım, hayat çok kısa vs. söylemlerin sizce sınırı neresi?

örnek üstünden gidelim.

1. klasik hikaye; sevgiliniz var, bir akşam arkadaşlarınızla dışarı çıktınız, çok beğendiğiniz taş mı taş biri size yürüyor. bu anlayışa göre anı yaşamalıyım diyip siz de karşılık verir misiniz?

2. 1-2 senedir bir işte çalışıyorsunuz. mesela ölümüne sevdiğiniz takımın maçı, grubun konseri, bff'in düğünü vs. yani kaçırmak istemeyeceğiniz de bir etkinlik var. müdür de diyo ki o tarihte burda olman lazım.

örnekler elbette çoğaltılabilir, fakat sizin sınırınız neresi, herkes ister kafasına göre yaşasın yarını düşünmesin, hislerle hareket edilsin ama sizin sınırınız neresi, nereye kadar?

 
Eylemin sebebiyet verecegi sonuclari gozumun yemesine bagli. Sinir bu.


  • nax  (20.11.17 18:32:15) 
Sanırım başka birine zararımın dokunmayacağı her şeyi yapabilirim.

Örnekler üzerinden gidelim;
1- Taş mı taş birinin bana yürümesinden ziyade benim o anki duygum önemli. Etkilendiysem sevgilimi yeterince sevmiyorumdur zaten karşılık veririm, sonra da ilişkimi bitiririm.
Etkilenmediyesem sırf taş diye kimseyle takılmam.

2- Benim için çok önemli bir şey olmuştu (uzaktan gelen arkadaşla buluşma gibi) iznimi ayarlamama rağmen patron akşam arayıp yarın mutlaka işe gitmemi istemişti ve gerekirse işten çıkarım diye rest çekmiştim.

Bir insana, bir hayvana... zararım dokunmuyorsa asla düşünmem.
Dünyaya bir kere geliyoruz sonuçta der devam ederim.
  • mutekebbir  (20.11.17 18:32:31) 
Rasyonellik çerçevesi içinde aldığın karar uzun vadede seni bulunduğun hayat kalitesinden daha geriye düşürmeyecek şekilde bu motivasyondan kısa vadede yararlanılabilir. İiyidir güzeldir.

Şuursuz bir #YOLO XO XO hali değil tabii ki.
  • AlsterWasser  (20.11.17 18:34:36) 
carpe diem denen şey hayat boş pompala coş diye bir şey değil ki. “hacı hayat belki yarın belki yarından da yakın son bulabilir, yapmak istediklerini erteleme” şeklinde bir öğüt verir.

carpe diem size etik metik hak getire hocam her gördüğüne yabış da demez. sizin kendinize özgü bir yapınız içinde kalarak kendinize çizdiğiniz planları ertelememenizi söyler.

belki inanmazsınız ama hayat gerçekten kısa. bu yazıya verilecek cevabı bile göremeyip belki az önce ölmüş de olabilirsin. carpe diem sığır gibi yaşama evladım zamanını efektif kullan der.

dünyaya bir kere geliyor olmak her çiçekten bal alayımcılık veya her türlü zevki tadayımcılık değil. hayat, bu hayat içindeki sizi öldürmeyecek kadar olan durumlara saplanıp kalmayın demek. eski sevgilin seni terk etti diye oturup bir gün dönecek diye bekleme, giden senin zamanından gidiyor demek.

yok ben bundan pompala coş anlıyorum diyen varsa da o da onun etik ve ahlaki çerçevesiyle alakalı.
  • fakirpislik06  (20.11.17 18:38:36) 
eğer bir başkası dikkatimi çekebiliyorsa zaten sevgilimle bir şeyler eksik demektir, sevgilimle ayrılırdım.

iş durumunda da, artıları eksileri dengesine bakardım. Bana bir şeyler katan bir amaç için gitmek zorundaysam (özel bir etkinlik olur, önemli bir toplantı vb. tecrübe olarak bana yararı olan bir şey ise) işi tercih edebilirdim
sırf yöneticilik egosundan, illa o gün-akşam yapılması gerekmeyen bir iş ise ve yönetici inadından izin vermiyorsa resti çekip yeni iş arayışına girerdim.
  • part time pollyanna  (20.11.17 18:49:50 ~ 18:51:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.