[]

Kadıköy'de ev arkadaşı arasam?

Bağdat Caddesi'ne ulaşımı kolay bir konumda ev arıyorum. (Bostancı-Kadıköy dolmuş güzergahına yakın olabilir)

Eve geliş saatim akşam 21.30-22 dolaylarını bulacak. Sabah evden çıkışım şu an için belirsiz ancak sabah 8-9 dolaylarında çıkacağımı tahmin ediyorum.

Deprem riskinden ötürü dairenin yeni bir binada olmasını önemsiyorum.

- Eve gelince çalışacağım sessiz, sakin bir ortamımın olmasını önemsiyorum. Önceliğim huzur ve sakinlik.
- Mümkünse öğrenci değil çalışan bir ev arkadaşını tercih ederim.

 
altıntepe civarında tek başına bile bir ev tutabilirsin.

illa kadıköy dersen, birkaç ay önce osmanağa'da, sahibinden ve ful eşyalı 750 tl'lik bir evi kaçırmıştım; sahibinden.com'da.

daha 15 gün kadar önce sahibinden 900'e ev vardı yine, rasimpaşa'da, eşyalı. her gün bakmanı öneririm.

fikirtepe'de yükselen rezidanslarda 1200 tl kirayla 1 artı bir daireler var, mis gibi. deniz/şehir manzaralı. 250 tl gibi bir aidatı var ama fitness, havuz vs gibi imkanlar var.

ben de hem kadıköy'de yaşadım hem de uzuun bir süre kiralık ev veya paylaşımlı ev baktım.

evarkadasi.org'da paylaşımlı ev ilanlarına bakabilirsin.
  • runagain  (20.11.17 00:38:08) 
peki airbnb düşünmeli miyim?

Ayı evi şu an için masraflarımdan ötürü düşünmüyorum fakat 1 yıl sonra İstanbul'da kalacak olursam düşüneceğim...
  • chihirovekohaku  (20.11.17 00:51:18) 
airbnb düşünmezdim ben. paylaşımlı evde bile gürültü sorunu oluyor, özel alanına müdahale oluyor, temizlik konusu sıkıntı oluyor, oluyor da oluyor. ki bu nispeten uzun süre aynı evi paylaştığın kişilerle yaşadığın sorunlar.

paylaşımlı eve girerken de "aman ona da bakılır mı canım" deme, her şeye bak. sifonu çalışıyor mu bak mesela. çamaşır makinasına, ki bu benim için çok çok önemliydi restoranda çalıştığım için; kombi kaç derecede yanıyor, sürekli mi yanıyor? bunları hem baştan konuşup hem de kontrol etmek gerekiyor. olmaz dediğin şeyler, normal karşılanabiliyor karşı tarafça.
  • runagain  (20.11.17 01:01:30) 
residance o kadar tavsiye etmiyorum görünmeyen masrafları var. ayrıca ilanlardaki m2'ler yanıltıcı. satışta söyledikleri m2 ölçüleri kat payları falan filan dahil olan ölçüler. 42 m2 dedikleri daire net ölçünce 22.5 m2 çıkıyor mesela. tamam normal dairelerde de duvar payı asansör payı vs vardır ama %10-%15 fark eder en fazla.

neyse bir de klima olayına dikkat edin. müstakil olmayan, kat bazında ortak klima sistemi kullanan binalar büyük dert. teorik olarak katta bulunan herkes klimayı aynı anda kullansa standart klimalara göre %30-%40 daha ucuza gelmesi lazım. ama o anda o katta klima kullanan tek daire sen olursan bu sefer %200-%300 olarak anlık işliyor faturana yani bir nevi kumar.

spor salonu, havuz gibi süslü ekstralar ilk başta cazip görünse de uzun vadede o kadar iş görmüyor.
  • orpheus  (20.11.17 04:26:17 ~ 04:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.