[]

yeni daireye elektrik, su, doğalgaz aboneliği

merhabalar. yeni satın aldığımız daireye taşınıyoruz. içinde daha önce oturan vardı. yani yeni yapılmış bir daire değil. abonelik işlemlerinden anlamadığım için birkaç sorum var.

- devlet dairelerinde günümü heba etmeden elektrik su ve doğalgazı internet üzerinden üzerime alabilir miyim.

- internetten bu işler olmuyorsa. tapu annemin üzerine, yaşlı kadını devlet dairelerinde uğraştırmamak için. bu abonelikleri kendi üzerime alabilir miyim?

-elektriği üzerimize alırken tesisat numarası falan istiyormuş. eski ev sahibinden önceki faturasını mı istemeliyim?

- daha önce oturduğumuz evde(şimdi burayı kiraya vereceğiz.) igdaşa güvence bedeli altında 500 lira gibi bir para ödemiştik. yine böyle bir para ödeyecek miyiz?

şimdiden teşekkürler.

 
3. soru
- daha önce oturduğumuz evde(şimdi burayı kiraya vereceğiz.) igdaşa güvence bedeli altında 500 lira gibi bir para ödemiştik. yine böyle bir para ödeyecek miyiz?

kiraya vereceğiniz bir evin, elektrik/su/doğalgazını neden üzerinize alıyorsunuz?

2. soru

o evde kaldığınıza dair ikametle giderseniz siz de yapabilirsiniz tabiki.

1. soru

yaşadığınız ile göre değişebilir.
  • blue eyes white dragon  (19.11.17 18:09:02) 
İstanbul Avrupa ise hepsini internetten halledebilirsiniz. Anadolu’da sadece elektrik için şubeye gitmeniz lazım, gerisi yine online halledilebilir. Diğer şehirleri bilemiyorum.

Evet

Saatin/sayacın üzerinde yazar. Eski fatura varsa onu da alabilirsiniz.

Elektrik, su, doğalgaz hepsinde eskisinin güvence bedelini alacaksınız yeni ev için tekrar vereceksiniz. O da online yapılabiliyor İstanbul için yukarıda söylediğim gibi.
  • nrmnm  (19.11.17 18:15:18 ~ 18:19:08) 
@blue cevaplar için tesekkürler.

tam anlatamadım . şu an oturduğumuz evi, yeni eve taşındığımızda kiraya vereceğiz. şu an ki evde abonelikler zaten bizim üzerimize. bunları iptal ettireceğim. yeni evdekileri üzerimize alacağız.

@nrmnm tapu falan istedikleri için internetten olacağına ihtimal vermiyordum, online yapılabiliyor olması çok iyi oldu. teşekkürler
  • egokalp  (19.11.17 18:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.