[]

kilo alma ve kalori hesabı

elimde bir adet eti cin bisküvi var
100 gr da değeri:440 kcal + (4,7 gr protein)
100 gram ufak ton balığı: 193 kcal + (22,5 gr protein)

şimdi bisküvi nasıl ton balığından daha besleyici oluyor ben anlamadım. o zaman ton balığı yerine öğünlerde bu bisküviyi yesek daha faydalı olmaz mı

www.fatsecret.com.tr
www.fatsecret.com.tr

kilo almak isteyen birisi bisküvi mi yesin yani ton balığı yerine

 
Besleyici olması kalorisi ile doğru orantılı değil ki. Dikkat et ton balığının protein miktarı diğerinin yaklaşık 5 katı.

Evet bisküvi ile daha çocuk kilo alırsın ama aldığın yağ olur ve de kandaki şekerini sağlıksız bir biçimde yükseltir. Yani balığı seç.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (19.11.17 14:14:28) 
Kalori, o ürünün sahip olduğu enerji miktarını gösterir, bu kalori miktarı leş de olabilir faydalı da, bu ayrımı yapan da enerjinin makro dağılımıdır, yani sahip olduğu protein yağ ve karbonhidrat dağılımı, faydalı olup olmadığını bu dağılımından anlarsın fakat bu da yetmez, ayrıca bu kalorilerin/makroların kaynağını da inersin; protein yağ karbonhidrat nereden geliyor ona da bakarsın, faydalı mı değil mi tespitini en iyi bu şekilde yaparsın.


  • angelus  (19.11.17 14:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.