[]

neden sanal dünyadan para kazanmaya çalışmıyorsunuz?

bugün biraz beyin fırtınası yaptık.

insanlar, özellikle youtube'dan inanılmaz paralar kazanıyor. bunlar nitelikli insanlar da değil. yumurta açma videosu, slime yapma, oyuncakla oynama ile milyonlarca izleniyorlar. sadece video editleyerek bile çok izlenen yığınla video var. ingilizce'den çeviri yaparak, seslendirme yaparak müthiş izleniyorlar. 2 kişi sokakta insan troll'leyip milyon izleniyor.

biz neden video çekmiyoruz, denemiyoruz, uğraşmıyoruz? izlenecek içerik üretmek çok mu zor sizce?

 
bahsettiğin işlerden para kazanılıyor mu?


  • runagain  (19.11.17 03:25:33) 
izlenecek içerik üretmek çok zor olmasa gerek. içerik kelimesinden de tiksiniyorum böyle durumlarda ya, neyse. o boşluğu, insanların ilgisini çekecek şeyi bulmak bana zor olan şeymiş gibi geliyor.

bir de insanlar 3-5 dklık videoyu izlese de onu çekmek, düzenlemek, olmadı bir daha çekmek, daha iyi olurdu ya bu demek gibi şeyler çok zaman alıyordur diye tahmin ediyorum.

bir de gözlemlerime göre pseudointellectual değil de gerçekten entelektüel olan insanlar vakitlerini katma değer yaratacak şeyler üzerine harcıyorlar. sanal dünyadan böyle diğer pseudointellectualları eğlendirecek pseudointellectual işlerle uğraşmayıp daha kalıcı daha yararlı işlerle daha az para getirisi olması riskine rağmen uğraşıyorlar.
  • ron dennis  (19.11.17 03:28:48) 
o muthis izleniyorlar dedigin videolarin kanallarinin yuzbinlerce bazen milyonlarca subscriberi var. Butun mesele o takipci sayisini elde edecek icerik uretebilmekte, her yumurta acan slime yapan kisi o takipci sayisini elde edemiyor. kiminin sansi yaver gidiyor, kimi ise kimsenin goremedigi bir acigi gorup oradan yuruyor ama "ben akla gelebilecek herkesin yaptigi bir seyleri yapayim o kadar izlensin" denince olmuyor. Ama o takipci kitlesini oyle veya boyle yaratabilirsen, tabii ki 10 saniyelik osuruk videon bile milyon izlenir parani alirsin. o kadar takipciyi nasil elde edeceksin, diyelim video cekmeye basladin, 0 subscriber, viral icerik nasil ureteceksin? asil problem o, ha deyince viral icerik uretebiliyor olsan video falan cekmene de gerek yok sirf fikirlerini dinlemek icin binlerce dolar maasla seni ise almak isteyecek yiginla insan var. kameraydi editi ugrasmazsin.

ozetle, evet, kuvvetli yanin buysa, ve sansin da yaver giderse o kanallar kadar meshur olup buyuk paralar kazanabilirsin. ama yine perspektifte yarar var, o milyonlarca izlenilen takip edilen kanallara cok yakin icerigi olan, yuzden fazla video cekmis 500 subscriber toparlayamamis onbinlerce kanal var.

yani ben yaptim oldu basitliginde bir is degil, basit hic degil. olamaz degil, ama dogru fikirler lazim.
  • robokot  (19.11.17 03:51:04) 
youtubedan inanılmaz para kazananlar o işe en başında iyi paralar harcıyorlar. sürekli olarak ilginç içerik üretmek gerekiyor. bunlar olsa bile sen sadece göz önünde olanları fark ediyorsun. ama onun 100 katı fark etmediğin silinip giden youtuber var aslında.


  • orpheus  (19.11.17 03:54:37) 
Çünkü yapılan çoğu işi ya da yapılması muhtemel çoğu işi değerli bulmuyorum. Evet belki boş şeylerle daha kolay para kazanılabilir ama ne kadar tatmin eder. İnsanların hayatına gerçekten işe yarar şeylerle dokunmak istiyorum kafa boşaltmak için izlenilen şeylerle değil.

Ha kaliteli içerik üret diyebilirsin zaten böyle bir projem var. Ama bunu para kazanmak için değil aksine çok fazla emek ve bir miktar da para ortaya koyarak yapıyorum. sonuç mu? İzlenmiyor. Yani bundan para kazanabilmem için reklam almam gerekir ki reklamı çok izlenen kanallara veriyorlar. Velev ki reklam teklifi geldi diyelim o ürünün içime sinmesi gerek viralini yapabilmem için.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (19.11.17 03:55:29) 
1. YouTube sanal bir dunya degil. Internetten olan her seye sanal diyorsaniz bu hatali bir kullanim
2. Gecimimi internet ustundeki hizmetlerden sagliyorum

  • crown  (19.11.17 04:03:52) 
Parayı YouTube da izlenme sayısı sayesinde kazanmıyor bu adamlar.
YouTube dışında şaklabanlıkları ile kazanıyorlar. YouTube onları popüler yapıyor.
İnstagram lar da ayakkabımı şuradan aldım diyerek yapılan paylaşım YouTube da 2-3 milyon izlenen videoya denk kazanç olarak
  • benaslindayohum  (19.11.17 04:05:56) 
herkes onun peşinde zaten.
r10.net e gir neler neler dönüyor youtube konuları altında.
bu işin zor kısmı şu, türklere izlettiğin içerikten adam gibi para kazanamıyosun. 1000 türk izlemesine x lira kazanırken 1000 yabancı izlemesine 8x-10-20x kazanabiliyosun. Bunun bildiğimiz bir matematiği yok ama oran olarak bu şekilde.
e hal böyle olunca insanlarda türklere video yapıp uğraşacağıma gavura yaparım kafası hakim oluyor.
en iyi örneği de iphonedo'dur ilk çıktığı senelerde sadece türkçe yayın yaparken sonra ingilizce yapmaya başladı.
ve bu işler inanılmaz süreklilik ve yetenek isteyen işler. kamera-ses-montaj bunları bilmen gerek. bunları bilmek işin daha kolay kısmı bunlarla sürekli içerik üretmen lazım. Ve bunu uzun soluklu yapmalısın ve tüm bunlara rağmen de izlenmene yetmiyor. En önemli şey tabi ki içerik. prank videosu mu yapcan, oyun videosu mu yapcan onlara odaklanmalısın. Vs vs gibi pek çok etken var. Ben işsiz olsam kesin denerdim bu işleri ama hem çalışıp hem video üretmek bana zor geliyor
  • rentts  (19.11.17 05:56:32) 
Şahsen, mallığımdan dolayı.

Her şey hazır, fikir senaryo araç gereç bilgisayar yazılım... Bi başlasam çok ciddi dünyaca bilinecek bir projem var Youtube için, ama 2 yıldır başlayamıyorum.
  • ssiradanbirigibi  (19.11.17 12:16:38) 
YouTube özelinde para kazanmaya çalışan milyon insan var, para kazananlar, adam gibi görüntülenme sayısı olanlar pastanın inanılmaz küçük kısmı. O işlerle uzun vadede uğraşmak, devamlılık sağlamak çok zor. Bir ara blog furyası vardı, şimdi araştırsan para kazanma hevesi ile açılmış, 2 gün sonra unutulmuş binlerce web sitesi/blog vardır.


  • doxanikee  (19.11.17 12:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.