[]

Dövmelerdeki yeni anlayışı sevmeyen bir ben miyim ?

Geometrik şekiller,üçgen içinde kare onun içinde beşgen üstünde bir palmiye ağacı,noktasal doğrular ordan bi ok işareti ya da minimalizm ( ki aralarında en hoşuma gidenler ) cücük kadar çiçek, fil yutmuş boa yılanı... Elbette herkesin estetiği kendine ama bu kadar popülerken ben neyi göremiyorum da sevemiyorum? Ya da bir ben miyim bunları tırt bulan ?




 
jenerasyon farkı olabilir mi?

yeni müzikleri beğeniyor musunuz?

yeni dizileri filmleri beğeniyor musunuz?
  • idexo  (18.11.17 23:40:59) 
sana katılıyorum.

old school is the best school
  • Apocalypse  (18.11.17 23:42:19) 
26 yaşındayım ama. Yeni müzik tarzı olarak da elektronik müzikten bahsediyosanız 6 7 seneden beri bilfiil dinleyiciyim. Dizi de gırla. :/


  • halen  (18.11.17 23:44:53) 
fakir işi dövmeler bunlar. dövmem olsun diye yaptırılanlar. dövmeci sayısı da artınca fiyat düştü tabii.


  • Delay Fuze  (18.11.17 23:47:36) 
dövme diyince aklıma gelen ejderhalı melekli sarmaşıklı çiçekli falan böyle sırtı ya da bütün kolu ya da bacağı kaplayan cinsten şeyler. senin dediklerin "ihihi ben de dövme yaptırcam benim de dövmem olsun" cinsinden özentilikler gibi geliyo bana dışarıdan.


  • dafaisss  (18.11.17 23:53:40) 
İşin uzmanı değilim kendi fikrimi yazacağı saçmsaysa vurabilirsiniz.

Dövme işi zaten temelde motif dizaynı üzerine kurulu bir sanat. Bu tarz bir işin artık günümüz dünyasında genel trendten çok da uzak kalabileceğini düşünemeyiz. Son zamanlarda firmaların veya spor kulüplerinin kendi logolarına yaptıkları değişikliklere bakalım ;

Juventus -- > i2-prod.mirror.co.uk

HP ---> www.underconsideration.com

Adidas ---> i.pinimg.com

Dolayısıyla motif, logo vs. gibi dizayn dünyasında genel olark böyle bir trend var şu an. Bu çizgiler, küçüleler, minimalist bakışlar ise daha hızlı yaşanan bir dünyayı, romantik bir bakıştan ziyade daha mekanik bir dünyayı tasvir ediyor diyebilirz.

Dövme de gelişen teknoloji ve temelde moda ile alakasından dolayı bu trendten uzak kalamazdı. Dolayısıyla bu zihniyeti yansıtan minimalist dotworkler, lineworkler moda olması gayet normal.

90larda ise bu yukardaki logolar ve dizaynlar daha farklıydı. O dönemde de tribal dövmeler daha modaydı mesela.

Dünya değişiyor, sanatçıların dünyayı okuyuşu da değişiyor ve her dönem kendi trendini çıkartıyor işte.
  • AlsterWasser  (18.11.17 23:57:03 ~ 23:58:46) 
Bu daha iyi, kompleks ve ozgun. Kuru kafa, kilica sarilmis yilan falan gecin bunlari artik.


  • baldur2  (19.11.17 00:00:40) 
önüne gelen dövmeci oluyor çünkü.
okulu mokulu yok. bence de tırt.

  • benaslindayohum  (19.11.17 00:03:14) 
Katı olan her şey buharlaşıyor :(


  • halen  (19.11.17 00:03:32) 
Kompleks bulamıyorum işte ben nedense kompleksmiş havası yaratılıyor ve bunu anlamsız buluyorum. teknoloji çağındayız şuraya uzay zamanı simgeleyen bir doğru yapayım da dövme olsun sanat olsun bakış açısı bana saçma geliyor.


  • halen  (19.11.17 00:05:23) 
benaslindayohum +1


  • khiron  (19.11.17 00:06:10) 
Old school forever \m/


  • Uncle Sam  (19.11.17 11:15:49) 
AlsterWasser +1

Değişen ve minimalleşen tasarım dünyasının yansıması nihayetinde bu iş de.
Ben minik hayvan ya da bitki desenlerini beğeniyorum.
Hatta son zamanlarda eskiden yapılan standart portre dövmelerinin yerini şu tarz işler aldı ki çok güzel bence.
www.instagram.com
  • demoniclewinsky  (19.11.17 11:43:55) 
Minimal tasarım severim ama anlamsız geometrik şekilli şüküllü şeyleri sevmiyorum. Old school çok hoşuma gidiyor ama renkli olanlar bana kirli gibi geliyor :/


  • jazzabel  (19.11.17 12:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.