[]

hayatı sorguladım.

geçenlerde mecidiyeköy'de bir işim vardı, hayatımın hatasını yaparak arabayla gittim.

trafik kilit haldeyken insan arabanın içinde oyalanacak bir şey arıyor, örneğin ben genelde müzik dinlerim, torpido gözünde ne var ne yok diye karıştırırım, havalandırma kanallarını doğru yöne ayarlar, koltuğu yeniden şekillendiririm ama bu kez bunları yapmadım.

dışardaki insanları seyrettim. hızlı hızlı yürüyüp gidiyorlardı.

genel olarak erkeklerde bir çökmüşlük, iç geçmişliği vardı
genç ya da yaşlı fark etmez, erkekler istisnasız mutsuz veya sıradan görünüyordu.

kadınlar ise oldukça mutlu, bazısının kulağında kulaklık, elinde tivit, hayat enerjileri mevcuttu. hatta bir tanesinin -kulaklıkla dinlediği şey ne ise- kendini o an prenses sandığına eminim. (bu motivasyonu ben de istiyorum)

neyse özetle;
kadınlar basit bir genelleme yapmanın çok daha ötesinde, erkeklerden çok daha heyecanlı ve enerjikler.

birden ortama girip "ayyyyh bugün ne oldu bil bakalım" diyen erkek duydunuz mu? ben öyle bir erkek tanımıyorum, ama bu tip heyecanlı lafları dile getiren güleç, etrafına neşe saçan bir milyon kadın bulursunuz.

erkeklere soru: neden böyle oluyor olm? biz neden içimizdeki o heyecanı kaybettik? evrimle mi alakalı? nedir bu yani?

kadınlara soru: bunu bize de öğretir misiniz?

tşklr.

 
abi neden'e verebileceğim tek bir cevap yok da kendimden de ilhamla ihtimalleri sıralayayım; kadınlara bu mutlu olma halini verip de erkeklerde olmamasına sebep veren. senin gibi bir aydınlanma yaşamadım ama; toplu taşımadayken erkeklerin daha çoğunluğunun yüzleri asık gibi geliyo bana da.

- o gördüğün kadınlar, kadınlar içerisinde mutlu olan kısım zaten. mutsuz olanları pek dışarıda göremiyosun. yani kadınlar mutlu oldukça dışarıda oluyolar, dışarıda oldukça da mutlu oluyolar. hiç mutlu değillerse de dışarı çıkmıyolar. bu en yüksek ihtimal kanaatimce. ya da işyerinde/çalışıyor oluyolar ve yine dışarıda göremiyosun.

- bize yüklenmiş evin reisi rolü var. ne kadar inkar etsek ya da eşitlik falan desek de kafamıza filmidir kitabıdır çocukken ergenken yapılan telkinler kafamıza kodlanmış oluyo. ve ona erişemeyince ne kadar iyi zengin ve/veya hayatımızdan tatmin bulur halde olursak olalım bize yüklenmiş bir sorumluluğu yerine getirmemiş olmamın ezikliğini/mutsuzluğunu hissediyoruz. bir kadın için de bunu yapmasa bile her zaman kafasının bir kenarında yine erkeklerde olduğu gibi aynı yüklenmiş rol meselesinden ötürü eli yüzü düzgün iyi kötü hali vakti yerinde biriyle evlenir çocuk yaparım düşüncesi var/olabilir. çünkü biz avcıyız onlar av.
özetle bizi usta bir avcı olamamanın kaygısı sürekli içimizden dürterken, onların kafasının bir kenarında sürekli nasıl olsa av'ım bir avlayan olur demenin getirdiği rahatlık var.

- kadınlar arasındaki kadın kadına ilişkilere dair pek bir şey bildiğimi söyleyemem, ama biz erkek erkeğeyken homofobik algılanması kaygısından ötürü birbirimizi pek gazlamıyoruz; ama onlarda böyle bir kaygı olmasa gerek. rekabetleşmeleri de "sahip oldukları erkek" üzerinden yapma lüksleri var, biz yapsak iş gavatlığa dönüyo.

- kadınlar nasıl oluyosa alışveriş yapınca mutlu olabiliyo, biz olamıyoruz; zaten olsak da kadınlar kadar geniş bir alışveriş skalamız yok. kıyafet kombini için seçeneklerimiz kadınlarınkine nazaran pek az, zaten alışveriş yaparak rahatlamaya geçici de olsa mutluluk temin etmeye kalksan ya araba alcan/al-sat yapıp değiştircen; ya da aynı ceketin farklı renklerinden falan alcan.
  • dafaisss  (18.11.17 23:27:04 ~ 23:32:08) 
o güleç kadınların çoğu bir ailenin geçim derdini tek başına üstlenmiyor olabilir.
benim gördüğüm tr de yaşayıp da bu kadar güleç ve enerjik kalabilen insanlat ya doğuştan ya da sonradan zenginler.
zenginlik ile bişi alabilme yetisi kazandığı için değil insanlar kendilerini günlük hayatın dertlerinden soyutlayabildiği için mutluluk getiriyor.
ekmeğe, benzine, meyve sebzeye gelen zam asgari ücretli mecidiyeköyde koşturan bir elemanın canını yakarken, cebi dolu olan adamın öyle tasaları olmuyor.
  • rentts  (18.11.17 23:30:39) 
Bir de insan neden mecidiyeköyde mutlu gezer ki? Mutsuz kadın da çok ama Dafaisss in mutlu kadının sokakta olduğu tezine katılıyorum ben de.
Sorunun yanıtına gelince, kadınım ama bana da biri öğretse keşke.

  • Aman Sen de  (18.11.17 23:40:26) 
Kadınlar erkeklerden çok daha iyi rol yapabiliyor. İçi kan ağlayan bir kadın şuh kahkaha atabiliyor. Biz yapamıyoruz/yapmıyoruz.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (18.11.17 23:49:21) 
baştan belirteyim; erkeğim.

çalışırken hep güleçtim ben. bilin bakalım bugün ne oldu, ne ki... iş yerinde sürekli espriler, olan bitenle ilgili konuşmalar filan... hani o zaman da çok mutlu değildim ve her şey yolunda değildim ama sürekli de pozitiftim, olumluydum. evet işte olup biten birçok şeye karşı da sinirliydim ama genel olarak çok konuşur, güler ederdik yani. ben içimdeki heyecanı her şeye rağmen kaybetmedim.
  • runagain  (19.11.17 00:31:23) 
nedenini bilmiyorum ama tespitine katıldım, yaş farketmeksizin hem giyim hem tavır bakımından kadınlar şık ve özenli erkeklerde bıkkınlık tükenmişlik var

bunu kadınların derdi yoka bağlamıyorum tam tersi türkiyede onca şeyle uğraşmalarına rağmen bu enerjiyi özeni gösteriyorlar

bize de öğretin +1
  • freebird5406_2  (15.06.21 18:40:30 ~ 18:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.