[]

kendinizi başkalarıyla kıyaslamadan yaşamayı başarabiliyor musunuz?

nasıl yapıyorsunuz bunu?




 
evet. kendimi kendimle kıyaslıyorum, yarıştırıyorum.

herkesin yaşadıkları ve hikayesi farklı. hayata başladığı nokta farklı, vizyonu farklı hayalleri, planları farklı. Elindeki olanaklar farklı vs. vs.

Dünya adaletsiz.

Yarışman gereken tek kişi dünkü sensin. Başkası değil.
  • AlsterWasser  (18.11.17 22:28:22 ~ 22:29:10) 
kendinin farkında olarak.
yani ne kendini gömceksin, ne de yüceltceksin.
(Tabi gerçekten 2 sinden birini yapman gereken istisnai kişilerden olabilirsin o zaman bilemicem:)
karşılaştırmanın iyi yanları da olabilir.
atıyorum mesela piyano çalmak istiyorsun ama çalamıyosun.
youtube da tek elle piyano çalan adam ya da 8 yaşında piyano çalan çocuk gördüğünde bu seni ateşleyebilir.
kendini aşman için bahane olabilir.
  • rentts  (18.11.17 22:30:01 ~ 22:30:47) 
kıyaslamamaya çalışıyorum.

geçenlerde bir şey okudum, beni çarptı. aklımda kaldığı kadarıyla paylaşayım.

kıyas yaparken kendinizle ilgili çok fazla şeyi bilmenize karşına, karşı tarafın onun gösterdiği ve sizin bildiğiniz taraflarını denkleme dahil edebiliyorsunuz. dolayısıyla kıyaslamak sağlıklı da değil.
  • EasyTiger  (18.11.17 22:33:50) 
www.eksiduyuru.com

www.eksiduyuru.com


Özetle hayır, başaramıyorum.
  • m e b  (18.11.17 22:55:24) 
Pek kıyaslamam ama geçen dünyanın en iyi insanıyla tanıştım herhalde. Günlerdir kendimden başkasına faydam yok diye kendimi sorguluyorum.


  • jazzabel  (18.11.17 22:57:51) 
Başarmak için çabalıyorum. Öyle bi yöntemim yok sadece hepimiz eşit canlılarız ama hayatın bize sunduğu seçenekler değişken diyerek deniyorum işte. Olduğu kadar.


  • antik depresan  (18.11.17 23:03:12) 
Kendimi yerden yere vurmak için, başkalarıyla kiyaslamama gerek yok ki.


  • fever  (18.11.17 23:19:53) 
evet. hiç aklıma bile gelmiyor.


  • Apocalypse  (18.11.17 23:44:40) 
Günlğk hayatta kıyaslamıyorum. Herkesin tercihi, öncelikleri ve amaçları farklı. Kendi tercihlerime ve istediklerime göre iyisyle, kötüsüyle bir hayat yaşıyorum ve bunu başkalarıyla karşılaştırmam. Kendimle de karşılaştırmam. Hayatımı sahipleniyorum, çünkü dişimle, tırnağımla yarattım sahip olduğumu veya olamadığımı. Çok uğraştım kendi hayatım için, başkasınınkini istemem.

İş hayatında paşa paşa kendimi herkesle karşılaştırıyorum, çünkü iş garantim olmadığı gibi ortam aşırı dinamik. 3 ay önce işi olanın, 3 ay sonra birden olmayabiliyor ve bazen performansla ilgisi de olmuyor bu durumun ama kötü performans riski arttırıyor tabii. Dolayısıyla, birisi çok iyi olduğunda geleceğim, kira, geçim hakkında endişelenmem gerek. O yüzden kendimi bir yerlere oturtmam lazım.
  • aychovsky  (19.11.17 00:33:25) 
Evet. Herkesin kendine mahsus yaratılış özelliklerinin ve kendi elinde olmayan şartlarının bulunduğunun idrakiyle yaşıyorum. Her insanın renkleri farklı farklı bile görebileceğini, işitmesinin bile çok değişebileceğini biliyorum. Kıyaslamak bana zarar verdi, bıraktım.


  • yaren  (19.11.17 00:58:50) 
böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum. başkalarından bahsetmezken bile aslında bir kıyas yaparız. örneğin "benim maaşım kötü" ya da "benim bacaklarım uzun" tamamen kendinden bahsederken bile aslında bir kıyas yapıyorsun. kıyas belirli bir kişiyle olmayabilir daha genel olabilir. bunun sadece sonuçları farklı. kimi kıyasın sonucunda kıskanç olur, kimi hırslı olur, kimi özgüvensizlik, kimi çok şükür der vs.


  • cilekli krep  (19.11.17 01:00:04) 
www.youtube.com

not giving a fuck improves your life quality.
  • eksimeksi  (19.11.17 03:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.