[]

Terleme icin parkinson ilaci ve recete problemi

Merhaba,

Asiri terleme icin Sormodren adli bir ilac kullanildigini öğrendim ve bugun noroloji uzmanina gidip yazdirdim. Doktor yanlis yere gelmissin dedi once, ama ilacin adini soyleyince evet dogru dedi ve yazdi. Yalniz teshisi parkinson veya ellerde titreme gibi bir sey olarak girdi. Bununla ilgili birkac sorum var.

1) Recetesiz alinamiyor galiba. Yaz kis terleyen biri olarak 20 gunde bir kendi alani disindaki bir is icin norologa gitmem ve dilenir gibi ilac istemem mi gerekiyor? (Doktor icin de rahatsiz edici bir durum olsa gerek).
2) Aile hekimi, dahiliye veya cildiye uzmanı da yazabilir mi? Belki o zaman hiperhidroz tanısıyla yazdırabilirim.
3) Basta tamamlayici ozel sigortayla giris yaptim, ama parkinson yazmam gerekiyor deyince sadece sgk'ya cevirttim cunku ozel sigortanin yenilenmeyecegine dair seyler soyleniyor. Bu dogru mu, yoksa ozel sigortayla gidip parkinson teshisiyle ilac yazdirsam da bir sorun olmaz mi?
4) Simdi sadece SGK ile islem yaptirdim, ama bu yine benim icin sorun olabilecek bir sey mi? (Nasil bir sorun olabilir bilmiyorum, norolojik problemler icin insanlarin bu tip bir endisesi var, ben de etkilendim biraz).

Tesekkurler...

 
Peki sebebi nedir? Parkinsonun nezleden gripten farkı ne bu konuda?


  • fadetoreality  (18.11.17 18:32:16) 
bence terliyor olma sebebiyle parkinson gibi bir hastalığın ilacını kullanmayın. ne kadar az hap kullanırsanız o kadar daha sağlıklı ve mutlu olursunuz.

bol su tüketin. gerekiyorsa koltuk altınıza botoks yaptırın. eğer mesele terlemekten ziyade koku problemiyse koltuk altına hindistan cevizi yağı sürün biraz.

terleme konusuna ne sebep oluyor o konuda biraz doktor görüşmeleri yapın. vücutta ters giden şeyler veya yanlış yaptığınız bir şeyler sonucu bu durum böyle oluyor olabilir.

bence böyle kimyasal çözümden ziyade daha farklı şekillerde durumu çözmeye çalışın. parkinson ilaçları çok ağır ilaçlardır.
  • vedderbaug  (20.11.17 12:48:43 ~ 12:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.