[]

Alerjik riniti veya bahar alerjisi olanlar bi bakabilirler mi??

Selam

Son günlerde aynı bahar aylarında olduğu gibi burnumdan nefes almam azcık zorlaştı. Burnum tıkanır oldu, grip veya nezle olmadığım halde burnum doldu. Gece uyurken nefesimin kesileceği günlere geldiğimi hissediyorum.

2 ayrı kbb doktoru gördü beni, biri aleejik rinit ilacı vermişti ve işe yaramışto da. İkinci gittiğim doktor ise beni alerji testi ol diye savuşturdu (yeni mezun asistanlardan biriydi zira).

Şindi bu belirtiler alerjik rinit belirtileri mi? Çokça yorgunluk ve ağrılar ve arada hapşırmalar ve burun-kulak kaşıntıları da var. Sizde nasıl belirtiler oluyor? İlaç dışında tedbirleriniz veya tedavi yöntemleriniz var mı?

 
Alerji testi ol, uygunsan immünoterapiye başla. Diğer tedaviler günü kurtarmak için.


  • Lim5  (18.11.17 12:03:32) 
Bende de alerjik rinit var, bahsettiğin semptomları gördüğümde XYZAL kullanıyorum geçiyor. Önceden neredeyse her gün yutuyordum. Ama şu sıralar çok fazla semptom görmemeye başladım. Bunların bir etkisi var mı bilmiyorum ama farklı olarak sık sık ceviz ve yoğurt yemeye başladım. (internette araştırınca bunların iyi geldiği söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum)


  • mr sherlock  (18.11.17 13:05:54) 
bahsettigin seyleri yasayinca ben avamys kullaniyorum burun spreyi. iyi geliyor.


  • in vino veritas  (18.11.17 13:46:28) 
bende de alerjik rinit var, yazıldığı gibi alerji testi olun ve öncelikle neye karşı alerjik olduğunuzu öğrenin uygunsanız da iğne tedavisi yaptirin.ben yaklaşık 1 sene önce başladım tedaviye yaşam kalitem 3-4 kat arttı.


  • valkin rockefeller  (18.11.17 13:49:18) 
Sanırım kortizon içerikli bi iğneydi kullandığım. Alerjinin çok azıttığı zamanlarda nefes almakta güçlük çektiğim olurdu. Bu iğneyi senede ya da altı ayda bir yapıyorlar ve alerjiyi çok az hissediyorum. Yaşam kalitesi artışı beş altı kat arttı diyebilirim. Yalnız iğnenin fazlası zararmış


  • ilkinci  (18.11.17 14:17:12) 
Keçiboynuzu pekmezi


  • thin capitalization  (18.11.17 16:02:07) 
alerjik rinit için birçok ilaç denedim.. sen de deneyerek sana uygun olanı bulmalısın. düzenli kullandığıında semptomlar yok olacaktır. benim de alerjim var, ama genel olduğu için, yani parfüm, deterjan ve sigara dumanı gibi, gidip test yaptırmadım..
iki kere doktor bahsedilen kortizon iğnesinden vermişti çünkü bende sinüziti tetikliyor ve nefes alamıyorum... ama ikisinde de iğneyi yaptırmadım ancak bir kere hapını kullandım.

  • omonia  (18.11.17 16:44:22) 
benim kediye ciddi alerjim vardı çocukluğumdan beri, karbonatlı su içmeye başladığımdan beri bıçak gibi kesildi. ve türkçe-yabancı kaynaklardan baktığıma göre yalnız da değilim bu konuda.

bilmiyorum bi deneyin derim. 1 hafta filan, günde 1 bardak karbonatlı su..

deneyecek olursanız bana da haber verir misiniz sonucu.
  • ssiradanbirigibi  (18.11.17 17:03:48 ~ 17:10:07) 
sinüzite de benziyor. bahsettiğin rinit belirtileri evet. ama alerjik midir onu bilemeyiz. doktora görünmen lazım. antihistamin başla. doğrudan immünoterapiye başlandığını sanmıyorum, zira biraz daha pahalı diye biliyorum. gerekmedikçe yapılmıyor olabilir.


  • benim bir ismim var  (18.11.17 17:37:13) 
Ben bu konuda artik uzmanlastim. Eylul ayinda baslayip yaza kadar suruyor. Gittigim doktorlar kbb muayenesiyle anliyor alerjiyi. Surekli gittigim doktor ve bir kez gittigim baskasi teste gerek gormemisti. Zira deri testlerinin dogruluk orani cok yuksek degilmis. Kan testleri de varmis ama onlari bilmiyorum. Ben uzun sureli antihistaminik hap ve burun spreyi kullaninca rahatliyorum. Bu yil ihmal ettim ve sigara da ictim. 1 ay arayla sinuzit oldum. Sonuncusu cok kotu, 1 haftadir surunuyorum.

Benim belirtiler geniz akintisi, goz yasarmasi ve bazen burun tikanikligi olarak basliyor. Ilerlerse faranjit veya sinuzite ceviriyor.
  • rusyalı kozmonot  (19.11.17 02:04:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.