[]

Aşırı terleme ve koyu renkli giysi önerisi

Merhaba,

Aşırı terliyorum, kullanmadığım kimyasal kalmadı. Alüminyumdan zehirlenebilirim her an, ama yine de terleme pek azalmıyor.

Günlük hayatta koyu renk kot ve siyah tişörtle idare ediyorum, gün içinde birkaç tişört değiştiriyorum. Siyahın bile ıslanınca rengi değişiyor, ama mesela kırmızı, mavi filan çok daha belli oluyor. Sunum, düğün, iş görüşmesi gibi şeylerde çok sorun yaşıyorum, çünkü gömleklerde bu ıslaklık çok daha fazla belli oluyor ve siyah kot siyah tişört gibi rahat bir seçim yapamıyorum, hem de yanımda yedek gömlek taşıyamıyorum.

Bu haftasonu giysi almam lazım. İş yerinde toplantılarda filan giyebileceğim, birbiriyle uyumlu olabilecek birkaç renk kombini belirlemem lazım. Siyah veya belki lacivert gömlek ve koyu renk pantolon lazım. Belki bir de ceket.

Hem giysi hem de terleme için önerileriniz varsa duymak isterim.

 
terlemenin tedavisi var ?


  • oscar  (17.11.17 21:53:43) 
Nedir tedavisi, paylaşır mısınız?

Defalarca doktora gittim, tiroidde bir sorun yok deyip alüminyumlu krem, rollon gibi şeyler önerdiler. Onlar da pek işe yaramıyor.
  • fadetoreality  (17.11.17 21:55:45) 
direk kolay bir tedavisi yok. Hyperhidrosis teshisi kondu mu size?

Doktorunuz hayatinizi ciddi anlamda negatif olarak etkiledigini biliyor mu? Tedavi belli ki ise yaramiyor bir sonraki adimlari atmak gerekebilir. Botox enjeksiyonuyla sanirim en cok sorun olan bolgelere lokal olarak bir kac aylik iyilesme saglanabiliyor sonra tekrar yapmak gerekiyor. Artik tamamen kontrolden ciktiysa ameliyat ile cozumu var, ter bezlerinin bir kismini aliyorlar. Bir sekilde bir iyilesme elde etmelisin ama, gunde bir kac tisort degistirmeyle yasamak istedigini giyememek, sosyal fonksiyonlarda sikinti cekmek buyuk problem. Doktorunuz care olamiyorsa baska birini bulun.
  • robokot  (17.11.17 22:01:17) 
Teşhis kondu. Botoxu da ameliyatı da konuştuk farklı doktorlarla. Botox deneyebilirim belki, ama tüm vücuduma yaptırmam gerekiyor neredeyse. Ameliyat için de başka bölgede terlemenin arttığını söylüyorlar.

Dün yine Driclor denedim. Bazı insanlar bir kez sürdüm iki hafta hiç terlemedim diyorlar. Benim kol altlarımda biraz işe yaradı ama sırtım ve kafamda hiçbir fark olmadı.

Malesef dediğiniz gibi sosyal hayatımı da şu an olduğu gibi iş hayatımı da çok etkiliyor. Yani banka gibi bir yere girsem daha fazla para kazanırım ama takım elbise giyemeyeceğim için teklif gelse direkt reddederim.

Sanki içtiğim sudan daha fazla ter atıyorum. Normal insanların spor salonundaki hali benim birkaç yüz metre yürümüş halim, hatta hava biraz sıcaksa oturduğum yerde o hale geliyorum. Biraz fazla terlersem plastik veya deri koltukta bacağımın popomun izi bile çıkabilir, yani sadece kol altı filan değil problem.
  • fadetoreality  (17.11.17 22:13:36) 
Gomlegin icine atlet vb giyebilirsin, drifit olanlardan filan belki?


  • kuehles blondes  (17.11.17 23:15:42) 
Drifit gömlek bulmam lazım sanırım :) Çünkü atlet belki ıslak kalmaz ama gömlek tüm teri emer yine.

Nörolojik ilaçları denemekten çekinmiştim ve gittiğim doktorlar da önermedi hiç. Yarın bir nöroloji uzmanına gidip sormodren denemek istediğimi söyleyeyim.
  • fadetoreality  (17.11.17 23:21:54) 
Terleme problemi bende de var. 18 yaşımda sadece sırt bolgemde vardı ve yaz kış çanta takarak kapatmaya çalışıyordum.Ardından tüm vucuda yayıldı. Yanımda çanta gezdiriyorum bende 20 tane selpak,ek tişortler ile geziyorum. Gün içinde cami,dükkan vs yerlerde değiştiriyorum :) 10 yıldır aynı alıştım artık. 120 kiloydum belki kilodan oluyordur dediler 80 kiloya kadar duştum ama pek fayda etmedi , doktorlar anormallik yok dedi. Psikolojikmiş vs hap aldık , işe yaramadı.Bende bir çözüm bulamadım ama aynı sizin durumu yaşıyorum , yazmak istedim. Kafa göz Allah ne verdiyse yaz kış terliyorum. Garip işler.


  • origse  (17.11.17 23:55:20) 
karbonat sürünce iyi geliyodu sanırım terlemeye. bi araştırın derim


  • ssiradanbirigibi  (18.11.17 00:02:17) 
son bir kaç yıldır bende de var. neler hissettiğini biraz anlıyorum. yazın veya kışın takım elbise giyenleri gördükçe takım elbise giymenin gerekmediği bir işte çalıştığım için şükrediyordum. yazın mesela oturduğum yerde, hiçbir şey yapmasam bile şırıl şırıl terlediğim oluyordu. şimdi ise bazen sweat giyiyorum terliyorum, tşörtle oturuyorum üşüyorum, ne yapacağımı şaşırıyorum. terleyip en ufak soğukta kalsam da hasta oluyorum sonra. bu yüzden mendille gezer oldum. benim de boyun ve kafa özellikle terlediğim bölgeler.
kendi durumum için teşhis koyamadım, bazen yediklerimin etkisi olabilir diye düşünüyorum, kesin ölçemedim ama sabahları yumurta yediğimde biraz daha çok oluyor gibiydi. çok su içip hiç içmemek arasında da bir fark göremedim. bir tanıdık vardı, kırk derecede bile takım giyip hiç terlemezdi. gün içinde çok çok az su içiyorum derdi. dediğim gibi kendimde bir fark göremedim.
yine de zayıf kalınırsa ve az yenirse vücut daha az enerji üreteceği için belki terleme azalabilir gibi bir teorim var. emin olmayarak yazıyorum; gün içindeki terlemeni azaltabilmek için belki kahvaltı ve öğle yemeklerini azaltarak bir deneme yapabilirsin? bir bak bakalım değişen bir şey oluyor mu? Gün içinde ayrıca çay kahve gibi sıcak içecekler de içmemeye çalış. giysi için %100 pamuklu giysiler giyin derler, bir de spor markalarının hava alan terlemeyi azaltan kumaştan gömlek ve tşörtleri oluyor. iş için de uygun olanları bulunabilir belki.
Geçmiş olsun.
  • puc  (18.11.17 01:27:56) 
el ve ayak terlemesi için
iyontoforezcihazi.blogspot.com.tr

koltuk altı için driclor düzenli kullandığım da işe yaradı
  • bigball  (18.11.17 01:50:51) 
giysi seçimi de önemli. terleme denilince herkes pamuklu öneriyor. ama polyester ve yün gibi, nefes alan seyleri tercih edebilirsin. atlet giymek teri emmesi yönüyle iyi olsa da ikinci bi katman olarak sicaklamana neden oluyor. havalar sogukken polyester gomlek+ince yün kazak yapabilirsin. sadece gömlek giyeceksen siyah ve lacivertten baska care pek yok. bir de bazi gomlekler canvas tarzi oluyor ve teri daha gec belli ediyor ancak bi sure sonra yine ayni oluyor... bence atletsiz polyester gomlegi bi dene...


  • her giriste sifresini unutan adam  (18.11.17 14:32:04) 
Tek renk lacivert ve siyah gömlek de sorunlu. Mecburen ekose gömlek aldım birkaç tane, ıslaklığı daha az belli edeceğini düşündüğüm renkleri seçtim.

Resmi görünmek için tek renk gömlek daha iyi sanırım, ama bununla idare edeceğim. Haftasonu epey uğraştım, 3 tane gömlek zar zor aldım.
  • fadetoreality  (20.11.17 01:08:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.