[]

Azerilere Azeri demek

Bir ara böyle bir şey okuduğumu/duyduğumu hatırlıyorum. Azerbaycanlılara Azeri denince alınma/rahatsız olma gibi bir durum var mı?




 
Bozuluyorlar mı bilmiyorum ama "Azeri"ler normalde Fars kökenli etnik bir grup orada, Azerbaycan'ın bütünüyle bir ilgisi yok, sanırım 30'lu yıllarda Sovyetler Birliği'nin dayatmasıyla bu isim yaygınlaştı. Onun öncesinde Azerbaycanlı Azerbaycan Türkü vs. diye anılıyorlarmış.


  • angelus  (17.11.17 21:02:36) 
Ne diyelim mahmut mu diyelim?


  • suicides underground  (17.11.17 21:43:29) 
Okulda bir sürü Azeri asistan var. Onlar da birbirlerine öyle söylüyorlar. "Falanca branşta biri var tanıyor musun o da Azeri." şeklinde. Azerbaycanlı diyen görmedim.


  • Lim5  (17.11.17 21:49:58) 
@acemi Eyvallah türkler de bazen "Azerbaycan Türkleri"ni özel olarak belirtmek gerekince türk demek anlamsız oluyor kabul edersin ki. tr'de yerleşik Azeri diyip geçeriz okulda azeriler çok emin olmak için sordum zaten ben de.


  • doxanikee  (17.11.17 22:13:44) 
Azeri sonradan uydurma bir kavram ama kullanımda. Azeri arkadaşlarımla konuşurken Azeri kelimesini çokça kullanmışımdır, uyarı veya rahatsız olma durumuna rastlamadım. Azerbaycanlı kavramı da yaygın kullanılıyor. Azerbaycan Türkü kavramı da kullanılan bir kavram. Bazı milliyetçi Azerbaycanlılar Azeri kelimesinden hoşnut olmayabiliyor ama genel olarak dile de yerleşmiş vaziyette. Ben Azeri'yi de sık kullanıyorum ama dikkat edip konuşurken Azerbaycan Türkü demeyi tercih ediyorum. Sıkıntı yok.


  • tierra santa  (17.11.17 22:21:22) 
Millet olarak bilmem de dillerine Azerbaycanca diyorlar. Saçma bence.


  • efreet sultan  (17.11.17 22:47:22) 
Evet kiziyorlar, alinip guceniyorlar. Ev arkadasim azeri oradan biliyorum. Azerbaycan türkü demeliymisiz. Tdk bunu boyle kabul etmis . Bizim dilimizde karsiligi bu napalim. Turkiye'nin adinin "Türk"lügü kapsamasina da sinir oluyorlar. Neymis de onlar da turkmus ataturk niye bize bu ismi koymus falan filan... bin tane ırkçı soylem.


  • apartman teyzesi  (17.11.17 23:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.