[]

pronet icra

pronete 3 aylık borcum var anlaşmazlık yüzünden ödemiyorum

telefonla arayıp avukata vericez fln diyorlar, yazılı bildirim fln yapmadan avukata verebilirler mi ? yoksa göz mü korkutuyorlar ? icra avukatına verilme prosedürü ne oluyor yani


 
Aranizda anlasmazlik var diye pronetin sahibinin seni arayip ,vay benim abimin kalbini kirmislar odeme tabi seni uzcegime simdi camdan atlarim falan mi demesini bekliyorsun.borclarin uzerine faizini ekleyip firmanin hukuk bolumune verecekler onlarda gidip haciz islemi baslatacak.bana dsmart vs baslatmisti yurtdisindayken hic yazi falan gelmedi.direk icra vs isleri sonra dosya parasi,avukat parasi,camiye yardim 50 tane odedik.


  • duptıs  (17.11.17 13:29:54) 
hakkınızda icra dairesinde icra dosyası açıp size bir ödeme emri gönderiyorlar. bu ödeme emrinde borcu 7 gün içinde ödemeniz veya borca bir itirazınız varsa yine bu 7 gün içinde yapmanız yazılıyor. eğer borca geçerli bir sebeple itirazınız yoksa(böyle bir borcum yok, imza bana ait değil vb) size yollanan ödeme emri kesinleşir ve icra süreci başlar. icra sürecinde de önce e-haciz yoluyla banka hesaplarınıza ve bloke konur, eğer bundan müspet bir sonuç alınamazsa tebligat adresinize icraya gelinir.

eğer tarafınıza resmi bir tebliğ gelirse tebliğin çıktığı tarihte borç tutarı ne kadarsa, ödeme yaptığınız güne kadar o aradaki günleri faizleri de hesaplanıp sizden tahsil edilir. örn 17.11.2017'de güncel 1500 lira olan borç(faizi ile birlikte), size ödemeyi 29.11.2017'de yaparsanız bu 12 günlük faiz de hesaplanıp sizden tahsil edilir. yani sizden o parayı kuruşu kuruşuna alırlar.

ve ayrıca ödeme emrinde yazan vekalet ücretini de ödemek zorundasınız. yine 17.11.2017 itibariyle 1500 tl olan bir borcunuz varsa, buna 300 lira gibi bir tutarda vekalet ücreti de eklenir(tutar farazidir güncel vekalet ücretini tbb'den öğrenebilirsiniz).

ve ayrıca karşı tarafın yaptığı tüm icra giderlerini(tebligat, adrese hazce gelinmesi maliyeti vb) de ödemek zorunda kalırsınız.

yani 1000 TL olan borcunuzu bu gibi eklemeler sonrasında birden karşınızda 2000 TL olarak görebilirsiniz. önerim ise, eğer bu borca itiraz edecek geçerli bir sebebiniz yoksa(hizmeti düzgün alamadım vs çok geçerli bir sebep olmuyor), konu size tebligat gelmeden karşı taraf ile anlaşma yoluyla borcunuzu ödemeniz.

geçmiş olsun.
  • fakirpislik06  (17.11.17 13:30:48) 
Maaşa haciz koyup her türlü alırlar


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.11.17 13:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.