[]

ağırlık seti ile evde çalışma

salona gitmekten nefret ettiğim için uzun süredir böyle bir set almayı planlıyordum. bu akşam başlayacağım. set görselde.
tecrübeli ve bu işe hakim kişilerden önerilerini bekliyorum. hareketleri, kaçar set yapayım başlangıç olarak?
bir de basit bir soru soracağım. squat'ı çalışma öncesi mi sonrası mı yapayım? ve uzun barı omzuma alarak mı yapayım? (ilk etap için zor olur bunu vücudum alışınca yaparım diye düşünüyorum bar omuza squat'ı)

boy:1,89
kilo:80

2-3 senedir 1-2 ay salona gidip çalışırım, hiç düzenli gitmedim.

spor öncesi/sonrası da atıştırma/enerji verme niyetine şunları mutlaka ye dediğiniz ne öneri varsa bekliyorum.

 
Serbest ağırlıkla çalışacaksan temel egzersizleri yapman lazım, yani squat deadlift bench press overhead press vs. Rack olmadan squat ve overhead press, bench olmadan bench press, küçük plakalarla da düzgün range of motion'da ve formda deadlift yapamazsın. Yani bunlara hiç bel bağlama derim ben. "Hiç mi yapamam" dersen, ilk birkaç 10 kiloda belki yaparsın ama sonradan yapamazsın, yapmaya çalışırsan sakatlanırsın. Yeterli ekipmanın yoksa, bu çalışma şekli için ev ortamı uygun değil.


  • angelus  (17.11.17 13:13:20) 
düzgün planlar bul-araştır, set-tekrar sayısı gym ya da evde değişiklik göstermez serbest ağırlık dolayısıyla.

squat genellikle ısınma sonrası ilk hareket olarak tercih edilir temel ağırlık çalışmalarından birisi olduğu için. Ben klasik back squata başlamadan önce alternatif squat hareketlerini araştırıp bir süre görece hafif kiolalarla uygulamanı tavsiye ederim (bodyweight-dumbbell-landmine-zercher squat vb.) Back/front squata geçişte rack yok ise düşük kilolarla yapmak zorunda kalacaksın www.youtube.com videoda görüleceği gibi. Kiloları rack olmadan artırmaya çalışma sakatlama ihtimalin yüksek olur kendini.

Azim-motivasyon vs. oluşturur isen evde daha iyi randıman alabilirsin elbette, özellikle mevcut kilon 80 kg yi ağırlık olarak kullanmayı araştırıp öğrenir ve tatbik edersen.

Beslenme mevzusu uzun mevzu ama basitleşiyor düzeni oturtursan, antrenmandan 30-45 dak.önce türk kahvesi-filtre kahve aç isen az bir kuruyemiş ya da tek bir meyve iyidir, antrenman sonrası da dengeli bir ana öğün yaparsan iyi olur.
  • candanag  (17.11.17 14:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.