[]

araba neden böyle yapar? (fiat punto- yarı otomatik vites arızası)

yarı otomatik bir puntomuz var. 2008 model. 140binde.

yolda bırakmışlığı yoktu, ta ki geçen haftaya kadar. çıktığım birkaç saatlik, şehirler arası yoldan geri dönerken önce 3'teyken birden 5'e atmak, ya da devire göre vitese geçememek şeklinde saçmalamaya başladı. bir müddet inat edip gitmeye çalışsam da en sonunda kendi kendine boşa aldı. istop edip çalıştırdığımda da ileri vitese geçmeyip hata verdi. gariptir ki geri vitese geçiyordu. böyle 15 dakika civarı bekledikten sonra ileri vitese geçirebilmeyi başardım. bu bir kez daha tekrarlandı yol boyunca. yokuşlarda da sapıttı. manuel kullanarak zar zor vardığım ilçede geri geri evin önüne kadar gitmek zorunda kaldım.

üstünkörü bakındığım bir iki foruma göre baskı-balata ya da robot yağı eksikliği muhtemel sebeplermiş. 5 gündür kısa mesafe kullanımındaysa herhangi bir sorun çıkarmadı. yarın servise götürmeyi düşünüyorum. sizce sorun ne olabilir ve bu sorunun çözümü için servis nasıl bir fatura çıkarabilir?

 
en az 2500- 3 bin tl zarar yaz hocam


  • masumiyetkarinesi  (16.11.17 23:29:34) 
robot beyni patates olmuş da olabilir. sanıyorum arıza bu ise diğer saydıklarınıza göre daha pahalı bir arıza olacaktır. umarım değildir. yağ ile çözülür. +2500tl tahminim. robot beyni ise. robot beyni tamir eden servis dışı kişi bulabilirseniz daha ucuza yaptırırsınız.


  • tukenmez adam  (16.11.17 23:29:39 ~ 23:30:27) 
yarı otomatik diye belirtmiştim. araçlar manuelden bozmaymış. vites kolları da farklı diğer otomatiklerden. zaten sorunun muhtemel nedenlerinden biri de dediğim gibi robot yağı eksiltmesi.


  • sanat guresi  (16.11.17 23:41:52) 
benim bahsettiğim de o robotun beyni işte hocam. robotu yöneten bir devre var. onda da sıkıntı olabiliyor.


  • tukenmez adam  (17.11.17 00:25:54) 
Akü kutup başının birini sök bekle bir müddet tak geri. Bu işlemi kontak tamamen kapalı iken yap. Sonra götür servise, şanzıman ve robot mudur nedir onun genel bakımını yaptır. Baskı balata değiştirmek ve şanzıman yağı yenilemek.. Sorun devam ederse bilgisayara bağlayıp baktırmak gerekir ve masraf büyür.


  • bos gezenin bos ustasi  (17.11.17 03:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.