[]

PC oyun oynarken kapanıyor.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi Desktop PC'm oyun oynarken kapanıp restart atıyor.

Bunun sağlamasını yapmak için gerekecek özellikler olarak Corsair CX750 PSU üzerine Asus bir anakartta GTX970 ve 4790K kullanıyorum. Bir sıcaklık problemi kesin olarak yok.

PC her şeyiyle 3 yıllık. 3 ay kadar önce başladı bu sorun sanırsam. Windows log'da bir hata gözükmüyor. Format atmayı denedim. OC'den dolayı oluyordur diye onu da kapattım tamamen. Hiç bir şekilde geçmedi.

İşin garip tarafı PC Witcher 3'de kapanmıyor, Just Cause 3 ve Divinity'de nadiren kapanıyor, PUBG'de 2 maçta bir kapanıyor, Cities: Skylines'da 5 dakika sürmüyor kapanması.

Ben bir anlam veremedim. PSU veya Anakart bozulmuş olabilir dedim ama o zaman Witcher'da falan da kapanması lazım. Çok garip bir durum.

 
Ramleri tak çıkar. Oynamış olabilirler. Büyük ihtimalle öyledir. Cozulmezse bilgisayarcıya mecburen. Denemekte fayda var.


  • dickens  (16.11.17 21:26:13) 
www.howtogeek.com
www.geckoandfly.com

ram ve sabit diskini tarat öncelikle sorun olup olmadığından emin olmak için. bunlar sorunsuz çıkarsa ram'leri slotlardan çıkarıp tek ram ile dene farklı slotlarda. her şey temiz çıkarsa başka bir psu falan ile deneme şansın varsa dene.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.11.17 21:35:57) 
4790k olan yerde genelde ısı olur aslında. ramlar olabilir mi ki?


  • aşksız prens  (16.11.17 21:45:19) 
Witcher’da kapanmamasi bizlere yine ne kadar kusursuz bir yapim oldugunu gosteriyor :) allahim cok seviyorum <3


  • eazy  (16.11.17 23:42:58) 
Cevaplar için herkese teşekkürler.
Ram'leri çıkarıp yuvalarına ve kendilerine hava tutup temizledim. Ram ve HDD testlerini yaptım. Hiçbir sorun bulunmadı ama problem devam ediyor.

Yalnız nedense bu sefer kapandığında Log'da "Kernel-Power 41" hatası verdi.
Bilgi olarak "Kernel-Power 172"nin içinde de "Connectivity state in standby: Disconnected, Reason: NIC compliance" yazıyor.

Problem sıcaklık değil. Eminim. Takip ediyorum. Sıvı soğutma sistem zaten.

Galiba sorun cidden PSU.
  • plutonunuydusu  (16.11.17 23:46:05 ~ 23:48:04) 
Sıvı soğutma sisteminin pompası bozuk olabilir.


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.11.17 01:38:53) 
windows update yaptıysan onun yüklediği gpu driverlarını silip nvidia'nın sitesinden yeniden yüklemeyi dene. o son update driver olayını bayağı bi kanırttı, benim touchpad driverlarımı silmiş kendi kendine şerefsiz.


  • yuto  (17.11.17 02:43:43) 
Pompada bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sürekli olarak pompa sesi duyuyorum ve işlemci 40 dereceyi pek aşmıyor.

Format atmadan önce ilk yaptığım hareket NVIDIA driver'larını Safe Mode'da driver temizleme programı ile silip yeniden yüklemekti.

Az önce Anakarta yeniden BIOS yükledim. Hala test ediyorum. Bakalım kapanacak mı.
  • plutonunuydusu  (17.11.17 14:57:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.