[]

İngilizce Öğretmenliği bölümünden yüksek lisans yapmış olan var mı?

Birkaç sorum olacak.
Üçüncü sınıftayım, not ortalamam iyi. Geçen dönem Erasmus yaptım.
Sanırım MEB'de çalışmak istemiyorum.

Okumayı, araştırmayı, kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. Birkaç haftadır MEB'de çalışanların profillerini inceliyorum, kendimi o hayatın içinde hayal edince canım sıkıldı. Çünkü insanlar potansiyellerini kullanamıyor, idealist olanlar bile bambaşka birine dönüyor.

Gerekli bir detay mı bilmiyorum ama küçük yaşlarımdan beri İngilizce ile çevrili olduğum için beynim sonradan dil öğrenmiş birine kıyasla daha "bilingual" çalışıyor.

İkinci dilim İspanyolca. Neredeyse akıcı derecede konuşabiliyorum.

Başlığı böyle açmamın nedeni özellikle akademik alanda devam etmiş olanların bana yol göstermesini rica etmem.

Yüksek lisans için ne gibi hazırlıklar yapmam gerekir? Önümde ALES var. Geri kalan detayları bilmiyorum. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi akşamlar :)

 
Yüksek lisans yerine DELTA yaparsanız, kendinize daha uluslararası bir kariyer çizebilirsiniz. Birkaç ekstra sertifikayla birlikte, uluslararası okullardan birinde iş bulabilirseniz, hem İngilizce öğretmeni olarak dünyanın her yerinde tanınan bir qualification sahibi olursunuz, hem de öyle okullarda MEB'inkinden daha kıymetli müfredatlar (IB, AP, Cambridge Secondary, IGCSE vs) öğrenip öğretme şansı bulursunuz.

Edit: Ama neden bir İranlı'dan İngilizce öğrenmek istemeyesiniz ki? Ben her gün Pakistan'dan, Avustralyalı'ya, Amerikalı'dan Koreli'ye kadar bin tane öğrenciye derse giriyorum, şimdiye kadar "ama Türk öğretmen bık bık" diye memnun olmayan belki iki kişi oldu öğretmenlik kariyerim boyunca, onlar da hep Türk ailelerdi zaten. Ben de Rusya'da çalıştım, hatta üç beş ay öncesine kadar Çin'de bir okulla kontrat imzalayıp sonra kendim vazgeçtim. Uluslararası okullar adı üstünde uluslararası bir kültürle işlediğinden, gerekli donanıma sahipseniz iş bulabilirsiniz. Kolay değil, ama yapılabilir. Evet, bir Türk olarak belki Amerika'da k12 sisteminde İngilizce öğretmeni olmanız imkansıza yakın olabilir (çünkü onların sertifikasyonları farklı işliyor biraz), ama pekala Amerika'da dil kurslarında vs İngilizce öğretmeni olan kişiler de tanıyorum. Green Card vs olunca mümkün oluyor pekala, ama bu ayrı konu.
  • sopiro  (16.11.17 21:13:35 ~ 22:49:14) 
Turklerin yurt disinda Ingilizce ogretmesi neredeyse imkansiz. Siz bir Iranlidan Ingilizce ogrenmeyi nasil istemezseniz Ingilizcesi cok iyi olmasa da bir Cek ya da Taylandli da Turk'ten Ingilizce ogrenmek istemez. DELTA mantikli ama Turk oldugun icin Turkiye'de ve istersen birkac Arap ve Afrika ulkesinde ise yarar. Zaten onun yerine Turkiye'de calismayi tercih edebilirsiniz.

Dediklerini cok iyi anliyorum ve kesinlikle iyi ozel okullarda ve universitelerde calismani oneriyorum.
  • Traveller  (16.11.17 22:38:49) 
Erasmus'ta benim gibi değişim öğrencisi olan arkadaşım beni İspanya'ya stajına davet etti bu yıl. Hocayla iletişime geçtik, bir ders ikimiz işleyebilir miyiz diye izin aldık. Yarı İspanyolca yarı İngilizce inanılmaz zevk aldım dersten. Yabancılar için istihdamda durum dediğiniz gibi olabilir.


  • hadi ya la  (16.11.17 22:48:01) 
Beyaz oldugunuz surece guney dogu asyada ingilizce ogretebilirsiniz.


  • lanc  (16.11.17 23:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.