[]

E-arşiv E-fatura için teknik bilgisi olan?

kendime ait bir e-ticaret sistemim var. bu sistemi e-arşiv'e entegre etmemiz gerekecekmiş sanırım.

neyse.

yasal prosedür olarak teknik bir şey sormka istiyorum;

biz bir firma ile görüştük e-arşiv anlaşması için. bize şunu dediler;

"öyle direkt earşiv alarak kurtulamazsınız. earşiv lisansı olan bir muhasebe yazılımına atacaksın tüm datalarını. onun üstünden kesecek sistem faturalarını"

haliyle bir anda muhasebe yazılımı masrafı çıktı ortaya.
daha önce biryerlerden 10.000 earşiv kontörü için 2000tl fiyat almıştık ama hiç bu aradaki muhasebe yaızlımından bahsetmediler.

gerçek mi ya bu?
ben bir firma ile yalnzıca earşiv anlaşması yapsam, Webservice aracılığı ile ona tüm dataları gönderip bana earşiv/efatura düzenlemesini sağlatsam yetmiyor mu? illa ki bu işlemi bir muhasebe yazılımına yaptırıp onun üstünden mi kestirtmem gerekiyor?

adamlar 10-15 bin lria kitleyecekler :(

 
www.parasut.com


  • ougkour  (16.11.17 17:35:38) 
hocam o iş için bir muhasebeciyle görüşmen lazım. senin muhasebe yazılımı parası ödemene gerek yok. zaten kendi beyannameni verme yetkin de yok. mecburen bir mali müşavirle anlaşacaksın. o hangi programı kullanıyorsa onun programına e-defter modulu ekletip onun lisansını ödeyeceksin sıfırdan program almaya gerek yok 1000-2000e çözülür. birde kendin fatura kesebilmen için bir entegratör firmayla anlaşman lazım. hatta az sayıda fatura kesen firmalar kendi başına efatura.gov.tr den fatura düzenleyebiliyor olması lazım. herhangi ön muhasebe/muhasebe programı alman gerekli değil. özetle mali müşavirle görüş önce


  • genc irisi  (16.11.17 19:17:17) 
Yıllık ciro 5 milyon u geçiyorsa örneğin 2017 yılı 2019 dan itibaren e arsive zorunlusun.


  • karabela  (16.11.17 19:32:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.